IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2011, 10:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara ile Washington Kardeş Şehir Oldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 43. kardeş şehri, Washington DC oldu. Washington DC Belediye Binası'nda düzenlenen törende imzaları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Washington Belediye Başkanı Vincent Gray birlikte attı. İmza törenine Başkan Gökçek ve Gray'in yanı sıra Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan, ABD Dış İşleri Bakanlığı temsilcileri, belediyesi heyeti ve ABD'de bulunan Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Washington DC Belediye binasında düzenlenen protokol imza töreni öncesi bir konuşma yapan Washington Belediye Başkanı Gray, "Burada sizi misafir etmekten mutluluk duyuyorum. Bugün burada olma sebebimiz Türkiye'nin Başkenti Ankara ile ABD'nin Başkenti Washington arasında kardeş şehir protokolünü imzalamak. Bu anlamda ABD'nin ve Türkiye'nin başkentleri arasında ilişki bakımından çok güzel ve özel bir bağın ilk adımı atılmış olacak." dedi.

Gray'in ardından kürsüye davet edilen ABD Dışişleri Bakanlığı milletlerarası koordinatörlerinden Rita Shawn da böyle özel bir günde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Shawn, "Bilindiği gibi Türkiye ile Amerika arasında derin, tarihi ve ülkeler arasında görülmemiş güzel bir ilişki var. Bizim amacımız da bu kardeşlik protokolüyle bunu geliştirmek ve sorunlarımıza ortak bir çözüm bulmak." diye konuştu

Düzenlenen Türk Festivali'nin iki ülke arasındaki ilişkinin ve yakınlığın bir göstergesi olduğunun altını çizen Shawn, "Bu protokol sadece iki şehir değil, iki şehrin insanları arasındaki bir anlaşmadır. İnanıyorum ki bu iki halk arasındaki yakınlaşma, ülkeler arasında yakınlaşmayı da beraberinde getirecektir." dedi.

Shawn ve beraberindekiler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, ABD'li çocuklarla birlikte Ankara'ya gelmek istediklerini söylediler. Başkan Gray'in "Ben de gelirim" şeklindeki esprili sözleri salonda gülüşmelere sebep oldu.

Daha önce bir program dahilinde Türkiye'ye geldiği anlatan Brandan Haolden de Türkçe olarak "Hoş geldiniz" dedikten sonra, Ankara'nın dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğunu, bu anlaşmayla da Washington'un önemli noktalarından biri olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından yeniden söz alan ve kardeş şehir anlaşmasının kültürel bir birleşmeyi sağlayacağını vurgulayan Washington Belediye Başkanı Vincent Gray, "Bu protokolle öncelikle çocuklarımız arasındaki şahsi ilişkiler ve temaslar kurulmasını sağlayacağız. Sayın Gökçek'e hem dünkü festival için hem de bugün burada bulunduğu için teşekkür ediyorum." dedi.

BAŞKAN Gökçek: BUGÜN TARİHİ BİR GÜN

Başkan Gökçek de, "Bugünün iki kent için tarihi bir gün olduğuna inanıyorum. Sevgili dostum Gray ile birlikte kardeşlik protokolünü imzalayacağız. Aslında bunun için çok geç kaldık. Ama iki halk arasında kurulacak dostluk ve bağlarla bu arayı kapatacağız." diye konuştu.

Washington'un çok güzel bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Dünyada pek çok kenti gezdim, ama Washington'daki yeşil alanlar beni çok mutlu ediyor. Biz de Ankara'da bu konuda son yıllarda çok ciddi performans gösteriyoruz." dedi.

Konuşmalarda özellikle çocuklara hassasiyet gösterilmesinin ilgisini çektiğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, şöyle devam etti: "Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 164 adet sosyal ve kültürel projeyi bir arada yürütüyoruz. Bunlardan 40 tanesi ise çocuklar için. Bu sene de bir ilke imza attık ve Dünya Çocuk Oyunları'nı 23 Nisan'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Ankara'da düzenledik. Bunu olimpiyat olarak değiştirmek istiyoruz. 13 ayrı branşta yarışmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden 3 bin çocuk Ankara'da buluştu. Önümüzdeki sene sizi de orada görmeyi isteriz."

"BİZ DÜNYADA BARIŞ İSTİYORUZ"

Dünyada terörün yoğun olduğu bir dönemde bu kardeşlik protokolünün çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Tüm Amerikalılar bilmelidir ki biz dünyada barış istiyoruz ve başka hiçbir şey istemiyoruz. Dünya barışına yaptığımız katkılarla da gurur duyuyoruz. Sayın Başkan Gray'e de bize gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ediyorum ve tüm buradaki heyeti Ankara'da görmekten mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum. Bizim dünyadaki diğer kardeş şehirlerimizle aramızda bir geleneğimiz var. Karşılıklı olarak kültür günleri düzenliyoruz. Şimdi de Ankara'da Washington Günleri, burada da Ankara Günleri düzenlensin istiyoruz."

Konuşmaların ardından iki başkan karşılıklı olarak birbirlerine hediye takdim etti, kardeş kent protokolünü imzaladı. Başkan Gökçek ve Başkan Gray daha sonra Büyükelçi Tan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi heyeti onuruna Washington Belediyesi'nde verilen resepsiyona katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara, ile, kardeş, oldu, washington, Şehir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık