IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2011, 16:18   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
20 milyon TL'lik hatalı rapora itiraz !




20 milyon TL'lik hatalı rapora itiraz


Avukatlar, Aytaç firması-Deniz Feneri e.V. alışverişinde hatalı işlemlerle yolsuzluk yapılmış gibi gösterildiğini belirterek bilirkişi raporuna itiraz etti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye Deniz Feneri Derneği avukatları, Almanya Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında Aytaç firması ile Deniz Feneri e.V. arasındaki alışverişe dair bilirkişi raporunda, hatalı işlemlerle 20 milyon TL yolsuzluk yapılmış gibi gösterildiğini belirterek rapora itiraz etti. Soruşturma kapsamında savcılar, bilirkişi İbrahim Aydoğan'dan Aytaç firması ile Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği ve Almanya'daki Deniz Feneri e.V.'nin alışverişinin incelenmesini istedi. Bunun üzerine bilirkişi, savcıdan aldığı 34 klasör içindeki belgeleri inceledi. Raporunu hazırlayan bilirkişi, Türkiye Deniz Feneri Derneği'nin 2003'te firmadan 1 milyon 196 bin TL'lık mal aldığı belirtti. Ancak raporun sonuç bölümünde bu rakam 11 milyon 196 bin TL olarak yer aldı. Raporda, ayrıca, 2003'te firmaya ödeme yapılmadığı da ayrıca belirtildi. Raporda, Türkiye Deniz Feneri'nin 2005'te firmadan 11 milyon TL'lik alım yaptığı, ancak ödeme yapılmadığı kaydedildi. Aytaç firması ile yapılan alışverişte yaklaşık 20 milyon TL'lik bir açık olduğu savunuldu.

'SOMUT DELİLLERE DAYANMIYOR'
Ancak, Türkiye Deniz Feneri Derneği avukatları, bilirkişi raporunun hatalı hazırlandığını belirterek, rapora itiraz etti. Avukat Mehmet Cengiz, bilirkişi incelemesinde Türkiye Deniz Feneri Derneği'nin kayıtlarının ele alınmadığını, derneğin firmaya yaptığı ödemelerin raporda yer almadığını söyledi. 2003 ve 2005'e ait Aytaç firmasına yapılan ödemeye ilişkin banka kayıtlarının savcılığa sunulduğunu belirten Cengiz, raporda bazı faturalara ait mükerrer kayıtlar bulunduğunu bildirdi. Cengiz, raporda, Türkiye Deniz Feneri Derneği'ne ilişkin İçişleri Bakanlığı ve MASAK denetim raporlarının da yok sayıldığını belirtti. Bilirkişi raporunun hukuki ve somut delillere dayanmadığı için 'yok hükmünde' olduğunu belirten Cengiz, "Raporun sonuç kısmı ihmal ve unutmaya dayalı hata kabul etmeyecek vahim çarpıtmalar içermektedir. Bilirkişi, bu tablolarda yaptığı yanlış işlemlerle 20 milyon TL'lik yolsuzluk ihdas etmiştir" dedi. Cengiz, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na rapora ilişkin itirazı ilettiklerini ve bilirkişi hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
itiraz, milyon, tllik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Al ban codesi hatalı Kimimben mIRC Scripting Sorunları 7 28 Şubat 2011 20:50
raw hatalı sahr mIRC Scripting Sorunları 3 09 Temmuz 2010 00:30
Hatalı kod dennis mIRC Scripting Sorunları 3 05 Mayıs 2009 18:22