IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 12:02   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prof'dan ülkesini kızdıracak analiz




Yunanlı profesörün Türkiye analizi
Yunanlı Prof'dan ülkesini kızdıracak analiz: TÜRKİYE MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİNDEKİ GİBİ GÜÇLÜ ARTIK..

07.10.2011 - 11:09


Ege'de Türkiye ile Yunanistan arasında konfederasyona kadar gidebilecek işbirliği kurulması önerisi özellikle Yunanistan'da tartışmalara neden olan Yunan Türkolog Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, önümüzdeki 20-30 yılda iki ülke arasında "Ege Birliği" kurulacağını söyledi.

20-30 YILDA EGE BİRLİĞİ KURULACAK
Senem Yazıcı- Ege'de Türkiye ile Yunanistan arasında konfederasyona kadar gidebilecek işbirliği kurulması önerisi özellikle Yunanistan'da tartışmalara neden olan Yunan Türkolog Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, önümüzdeki 20-30 yılda iki ülke arasında "Ege Birliği" kurulacağını söyledi.

Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde siyaset bilimi ve uygarlıklar tarihi üzerine konuk öğretim üyesi olarak ders veren Yunanistan, Fransa ve Kanada vatandaşı olan Kitsikis, Aa muhabirinin sorularını yanıtlarken Türk dış politikasını övdü.

Kitsikis, Türkiye'nin son dönemde uyguladığı dış politika ile farkı din, dillere sahip çok geniş bir coğrafyada etkisini artırdığına işaret ederek, "Erdoğan ve Davutoğlu, son dönemdeki dış politikaları ile harika bir iş yapıyorlar" diye konuştu.

YUNANLI PROF'TAN MUHTEŞEM YÜZYIL GÖNDERMESİ
Türkiye'nin bugün, Osmanlı İmparatorluğu'nun 16 ve 17. yüzyılda etkili olduğu topraklardaki ülkeleri kapsayan global bir dış politika vizyonu ile hareket ettiğini ifade eden Kitsikis, "Adına ister 'Neo Osmanlı' deyin, ya da rahatsız ediyorsa başka bir isim verin ama bugün Muhteşem Yüzyıl dizisinde gördüğünüz bütün o coğrafyada, Türkiye'nin etkisi yeniden görülmektedir" dedi.

EGE'DE KONFEDERASYON FİKRİ
Türkiye ile Yunanistan arasındaki bağların güçlendirilmesinin, iki ülkenin konfederasyona ulaşan bir EgeBirliği kurmasının, başta İsrail-Filistin sorunu olmak üzere bölgedeki birçok sorunun çözümüne de katkı sağlayacağına inandığını belirten Kitsikis, yakından tanıdığı pekçok Yunan siyasetçi ve diplomatın, bunu yüksek sesle dile getirmeseler de Türkiye'yi bir tehdit olarak algılamadıklarını ve iki ülkenin yakınlaşmasından yana olduklarını söyledi.

Kitsikis, iki ülke arasında birlik kurulması fikrini ilk dile getirdiği 1970'li yılların başında çok eleştiri aldığını, ancak bugün kendi ülkesinde bu fikre katılanların sayısının giderek arttığını kaydetti.

Kitsikis, bugün "Batı medeniyeti" olarak kabul edilen kültürün temelini Ege'den, Türk ve Yunan kültürlerinden aldığını belirterek şöyle devam etti:

NE TÜRKİYE NE DE YUNANİSTAN AVRUPALIDIR
"Türkiye ile Yunanistan hangi ad altında olursa olsun, önümüzdeki 20-30 yılda bir birlik oluşturacaklar, çünkü biz diğer AB ülkelerinden farklıyız. Ne Türkiye, ne de Yunanistan tam anlamıyla Avrupalıdır, biz başka bir medeniyetiz ve bu kimliğimize ihanet etmemeliyiz. Neden batılılaşma uğruna kendi kimliğimizden vazgeçelim?"

Kitsikis, Türkiye ile İsrail arasında Davos'ta başlayan, Mavi Marmara ile devam eden gerginliğin, Erdoğan ve Türkiye'nin geniş bir Arap coğrafyasında büyük sempati kazanmasına vesile olduğunu da belirterek, şöyle konuştu:

"Erdoğan söylediklerinin hepsinde haklıydı, bugün ABD de Filistin devletinin kurulmasını istiyor ancak bunu İsrail'e kabul ettiremiyor. Erdoğan İsrail'e doğru olmayan birşey söylemedi ancak şunun da unutulmaması gerekir, İsrail o bölgede var, varolmayı sürdürecek, yok saymanız mümkün değil. Bölge sorunlarının çözümünde Türk-Yunan birliği önemli rol üstlenecektir."

"HER DURUMDA YUNANİSTAN İÇİN AB BİTMİŞTİR"
Yunanistan'ın AB üyeliğinin doğru bir karar olmadığını, özellikle de Yunanistan'ın Avro bölgesine dahil olmasının ülkenin ekonomik ve sosyal anlamda büyük kaosa düşmesine neden olduğunu belirten Kitsikis, ülkede sosyal krizin bitmeyeceğini savundu.

Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun bu şekilde devam etmesinin zor olduğunu, bu yılın sonuna doğru görevini bırakmak zorunda kalabileceğini söyleyen Kitsikis, Yunanistan'ın avroya geçişe hazır olmamasına rağmen, dönemin Yunan hükümeti tarafından "pembe bir tablo çizilerek" Avro bölgesine dahil edildiğini, bunun da ülke ekonomisinin sonunu hazırladığını söyledi.

Kitsikis, "Her durumda Yunanistan için AB artık bitmiştir, ben AB'den çıkış olmasa bile, en azından avrodan kısa sürede çıkılacağına inanıyorum" diye konuştu

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
analiz, kızdıracak, profdan, ülkesini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Matematiksel Analiz YapraK Matematik 0 16 Nisan 2009 03:57