IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 16:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Habertürk'ün 'Kanlı Bıçağı'na Tepki..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Habertürk gazetesinin sürmanşetine dev bir fotoğrafla taşıdığı haber, büyük bir tartışma başlattı. Sosyal medyaya gelen yorumların yüzde 90'ı, "Böyle fotoğraf basılır mı?" şeklinde. Haber üzerine açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin de medyanın daha duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bir gazetede sürmanşette yer verilen fotoğrafın, şiddete karşı duyarlılık yaratmanın ötesinde, eşi tarafından öldürülen bir kadının ölü bedenini sergileyerek, hayatını kaybetmiş de olsa en başta bir kadının kişilik haklarını zedelediğini düşünüyorum'' dedi.

En çarpıcı tepki Habertürk'ün kendi yazarı Balçicek İlter'den geldi. "Gazetemin manşetindeki şiddete ugramiş kadın fotoğrafı şiddetin ta kendisidir! Söyleyecek laf bulamıyorum!" sözleriyle sansürsüz konulan fotoğrafa tepkisini Twitter'da dile getiren İlter'in dışında Itır Esen, Gülben Ergen, Cem Özer gibi çok sayıda ünlü isimden de tepki geldi.

BASIN KONSEYİ İŞLEM BAŞLATTI

Basın Konseyi, Habertürk'ün manşetinde yer alan ve kamuoyunun tepkisini çeken kadına yönelik şiddet haberi ve fotoğrafıyla ilgili resmen işlem başlattığını bildirdi.

Basın Konseyinden yapılan yazılı açıklamada "Bugün bir gazetenin manşetinde "Kadına şiddette son nokta" başlığı altında aile içi şiddete maruz kalarak eşi tarafından bıçaklanmış bir kadının sedye üzerindeki fotoğrafının hiçbir gizleme veya buzlama yapılmaksızın tüm çıplaklığıyla ve pervasızca yayınlanmış olmasının kamuoyunda çok ciddi infiale yol açtığı" belirtildi.

Basın Konseyini telefon, faks ve e-posta yağmuruna tutan çok sayıda vatandaşın, kadına yönelik şiddeti düşüncesizce manşete taşıyan bu haber ve fotoğraf hakkında şikayetlerini bildirdiği ifade edilen açıklamada, Basın Konseyinin kamuoyu gündemine yerleşen ve çok ciddi tepki uyandıran bu fotoğraf ve haberle ilgili basın meslek ilkeleri yönünden derhal bir inceleme başlattığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca konunun sürüncemede kalmaması ve en kısa zamanda karara bağlanabilmesi amacıyla Basın Konseyi Genel Sekreterliğinin, Basın Konseyi Yüksek Kurulunu, bu konuyu tek gündem maddesi olarak görüşmek üzere acil toplantıya çağırdığı kaydedildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ekim 2011, 16:17   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Habertürk'ün 'Kanlı Bıçağı'na Tepki..




Artık Gerçekten Basında da Son Nokta , Tiraj Yükseltme Sevdasına Okadar Girmişler ki İnsanlıktan Çıkmışlar . Söylenecek Çok Söz Var Ama Bunlara Değmez .!

 

 

Etiketler
bıçağına, habertürkün, kanlı, tepki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Habertürk'ten alkışlanacak manşet Hayal Haber Arşivi 0 21 Nisan 2010 10:23