IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2011, 10:37   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK öğretmenleri neden kaçırdı




PKK öğretmenleri neden kaçırdı
PKK'nın sözde yöneticileri Fehman Hüseyin ve Sofi Nurettin'in telsiz konuşmaları deşifre oldu.
09.10.2011 - 09:30


Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da öğretmenleri kaçırarak bölge halkını cehalete mahkum etmeye çalışan terör örgütünün üst düzey elebaşlarınca yapılan telsiz konuşmaları, PKK'nın Kürtlere bakışını net bir şekilde ortaya koyuyor. Yeni Şafak'ın ele geçirdiği konuşmalarda eli kanlı örgütün sözde yöneticileri Fehman Hüseyin ve Sofi Nurettin, okula giden çocuklara 'hain' damgası vuruyor; "Okula gideceklerine cahil kalsınlar daha iyi" diye konuşuyor

"OKULLAR KATLİAM YERİDİR"
Güneydoğu'daki Kürt çocukların okula gitmelerini istemeyen ve onları cahil bırakmayı amaçlayan terör örgütü PKK'nın, bölgedeki çocukların geleceğini nasıl karartmak istediği açığa çıktı. Örgütün iki yöneticisi arasında birkaç gün önce gerçekleşen telsiz konuşmaları teröristlerin eğitim sistemini hedef aldığını ortaya koyuyor. PKK'nın Suriye kökenli 'sözde' yöneticisi Fehman Hüseyin, devlet okullarının karakollardan daha tehlikeli olduğunu söyleyerek okulların 'katliam' yeri olduğunu savunuyor:

Fehman Hüseyin (Rojhat): Çocuklar okula gitmezse daha iyi olur. Zaten milletin hepsi bilinçlidir, aileler de... İnternet üzerinde, bilgisayar üzerinde okullar karakollardan daha tehlikelidir. Tam katliam yerleridir.

Sofi Nurettin (Rüstem): Doğrudur. Cahil kalacak. Biz de dedik hain olacağına cahil olsun daha iyi... Olsun, cahillik hainlikten daha iyidir.

Fehman Hüseyin (Rojhat): Cehaletin en büyük yeri okullardır. Bu çocukların başına kara cehalet veriliyor. Valla bilmiyorum bizim görüşümüz yasaktır, diyecektik. Kürdistan'da Kürtçe dille ya yaparsınız ya da Türk okulları yasaktır. Çünkü çocuklarımız öğreniyorlar tam cahilleşiyorlar. Bundan daha kötüsü var mı?

DERSLERİ KÜRTÇE ANLATSINLAR
Terör örgütü yöneticilerinden biri olduğu anlaşılan Sofi Nurettin ise kaçırılan öğretmenlerden Kürt olanların propaganda yapmak ve dersleri Kürtçe anlatmak şartıyla bırakılması talimatını veriyor. Kaçırılan ve Kürt olmayan öğretmenlere ise 'bölgeyi terk etmeleri karşılığında' serbest bırakılma teklifi yapılmasını isteyen Nurettin, şunları söylüyor: "Kötü insan değillerse, polis-asker değillerse bıraksak Kürdistan'ı terk edin gidin deriz. Yasaktır deriz. Ama Kürt olanlara da sizi bırakıyoruz, Kürt dilinden bahsedin ve derslerde Kürtçe konuşsunlar. Bu esaslar üzerine onları bırakın."

KÜRT ÖĞRETMENLERE DE UYARI
İkili arasında geçen konuşmada, kaçırılan öğretmenlerin arasında bulunan bir askerle ilgili görüşmede ise ayrı bir taktik deneyeceklerini belirtiyorlar. Kaçırdıkları öğretmenlerle ilgili olarak Türkiye'ye bir mesaj vermek istediklerini söyleyen 'Rüstem' kod adlı Sofi Nurettin şu ifadeleri kullanıyor: "Roza onların tarafında. Belki daha somut şey yaparız ama uyarısı olsun tamam. Bu bir mesajdı biz Türkiye'ye vermek istedik. Durumları ilginçtir. Arkadaşlar diyorlar askerdir. Öyleleri varsa durumlarını ayrı ele alabilir, bırakabiliriz ama Kürt olanlar falan onlara söyleyelim şey yapmasınlar. İşlerine devam etsinler fakat mesajdır, uyarıdır."

ALTERNATİF OKULLAR YAPILSIN
Kaçırılan öğretmenlerle ilgili durum değerlendirmesinde bulunan terörist elebaşıları, hızlarını alamayıp konuyu bir adım daha ileri taşıyarak 'devlet okullarına karşılık bölgede alternatif okulların açılmasını' istiyorlar. Fehman Hüseyin ile Sofi Nurettin'in hain planları konuşmaya şöyle yansıdı:

Fehman Hüseyin (Rojhat): Tamam biz diyelim evinize gidin diyelim değil mi? Türk olsun olmasın evinize gidin mi diyelim?

Sofi Nurettin (Rüstem): Valla arkadaşlar devam etsinler. Yani ben kendim de katılmadım. Ben sizin görüşlerinize atıldım ama arkadaşlar diyor ileri bir karar olur şimdi ağır olur belki. Eğitim versinler ama söyleriz bu eğitimde asimilasyon..? Alternatif okullar yapılsın ama şimdi alternatif okullarımız yoktur. Ama yakalanmaları da mesajdır, bütün Türkiye öğretmenleri için asimilasyon siyaseti için öyle bir durum vardır.

KAÇIRMAYA KILIF ARIYORLAR
Fehman Hüseyin öğretmenlerin kaçırılmasıyla ilgili Kürt halkı üzerinde psikolojik baskı yaparak doğuda görev yapan öğretmenleri bölge halkına düşman etme planları yapıyor. Kürt halkına öğretmen kaçırmaları meşru göstermeye çalışan kanlı örgütün elebaşıları telsizden planlarını şu cümlelerle aktarıyor:

Fehman Hüseyin (Rojhat): Biz şimdi diyelim Türk olanlar gitsin arkadaş bunlar çocukları alıyorlar, yaşlıları alıyorlar, kadınları alıyorlar, BDP'lileri yakalıyorlar, kimseyi bırakmadılar. Ben diyorum ki Türkler Kürdistan'a gelmesinler, böyle bir mesaj versek iyi olur halka.

Sofi Nurettin (Rüstem): Tamam olur? Ben ondan bahsediyorum.

Fehman Hüseyin (Rojhat): Biz öyle diyelim, Türk olanlar kaçsın gitsinler. Kim gelirse yakalarız bırakmayız daha iyi bir mesaj verilirse iyi olur.

YENİ ŞAFAK

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaçırdı, neden, pkk, öğretmenleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Edebiyat öğretmenleri buluşuyor Lucifer Ödev ve Tezler 0 16 Şubat 2010 16:45
Tarkan Öğretmenleri Coşturdu Kralice Haber Arşivi 0 23 Kasım 2008 18:45
Bakan'dan öğretmenleri kızdıran açıklama!! Dilara Haber Arşivi 0 03 Eylül 2008 18:27