IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2011, 17:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk vuruşu bu hafta yapacağız !




Cemil Çiçek: İlk vuruşu bu hafta yapacağız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Uzlaşma Komisyonu ile bu hafta içerisinde, yeni anayasa için ilk toplantıyı yapmak üzere ilk vuruşu yapacağız'' dedi.
Çiçek, Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı, Belçika eski Başbakanı Guy Verhofstadt ve beraberindeki heyeti kabul etti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye'nin, AB'ye tam üyelik noktasında bugüne kadar bir çok yasal ve yapısal reformu yaptığını, ancak bazı eksikliklerin de bulunduğunu belirten Çiçek, bunların başında yürürlükteki anayasadan kaynaklı sıkıntıların geldiğini söyledi. Çiçek, şöyle devam etti:

''Yeni dönemde ümit ediyoruz ki yeni bir anayasayı gerçekleştirerek, en temel eksikliği gidermiş oluruz. Sizin de ziyaretiniz tam böyle bir zamana denk geldi. Tüm siyasi partiler,-3 parti bildirdi, 1 parti kaldı-, 3 üye verecek. Uzlaşma komisyonu ile bu hafta içerisinde yeni anayasa için ilk toplantıyı yapmak için ilk vuruşu yapacağız.
Biz eksikliklerimizin farkındayız, AB üyeliği olsa da olmasa da Türkiye, yüksek standartta demokrasi için yasal ve yapısal düzenlemeleri yapma ihtiyacının farkındadır, bunun gereğini yapmaya çalışıyor. Üyelik hatırına yaptığımız işler değildir bunlar. Türkiye, bu reformları terör tehdidi, baskısı ve ortamında gerçekleştirmektedir.''

''GB'ye tam üye bir ülkeye vize engelinin çıkarılması, AB'nin adalet terazisi hakkında biraz tereddüte sevk ediyor''
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üçüncü ülkelere bile vize kolaylığı sağlanırken, müzakere yapan, Gümrük Birliği'ne (GB) tam üye bir ülkeye vize engelinin çıkarılmasının, AB'nin adalet terazisi hakkında tereddüt yarattığını söyledi.

Çiçek, Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı, eski Belçika Başkanı Guy Verhofstadt ve beraberindeki heyeti kabul etti. Çiçek, kabulde yaptığı konuşmada, vize, Kıbrıs, AB'ye tam üyelik gibi konularda eleştirilerde bulundu.

Türkiye'nin, AB'ye tam üye olarak katılımının, devlet politikası ve değişmez hedefi olduğunu, 1963'ten bu yana da sürdürdüğünü anımsatan Çiçek, ''Hedefimiz tam üyeliktir. Bazı ülkelerin telaffuz ettiği gibi, imtiyazlı ortaklık gibi bir kısım statüler bizim hiçbir zaman kabul edemeyeceğimiz bir husustur. O türlü statülerle birbirimizi yormayalım, bu noktada dürüst olmak gerekiyor'' diye konuştu.

Çiçek, tam üyelik noktasında bir çok yasal ve yapısal reformları yaptıklarını, ancak bazı eksikliklerin de bulunduğunu belirtti. Çiçek, bunların başında yürürlükteki anayasadan kaynaklı sıkıntıların geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Yeni dönemde, ümit ediyoruz ki yeni bir anayasayı gerçekleştirerek, en temel eksikliği gidermiş oluruz. Sizin de ziyaretiniz tam böyle bir zamana denk geldi. Tüm siyasi partiler,-3 parti bildirdi, 1 parti kaldı-, 3 üye verecek. Uzlaşma komisyonu ile bu hafta içerisinde yeni anayasa için ilk toplantıyı yapmak için ilk vuruşu yapacağız.
Biz eksikliklerimizin farkındayız, AB üyeliği olsa da olmasa da Türkiye, yüksek standartta demokrasi için yasal ve yapısal düzenlemeleri yapma ihtiyacının farkındadır, bunun gereğini yapmaya çalışıyor. Üyelik hatırına yaptığımız işler değildir bunlar. Türkiye, bu reformları terör tehdidi, baskısı ve ortamında gerçekleştirmektedir. Bunun çok kolay olmadığını ancak yaşayanlar bilir. Çünkü, terör doğrudan doğruya hayat hakkını ortadan kaldırıyor. Haklar ve özgürlükler yaşayan insanlar içindir. İnsan öldükten sonra çok fazla hakka, özgürlüğe ihtiyaç duymuyor. Özellikle dostlarımızın dikkatine bunu getirmek istiyorum: yasal ve yapısal reformları yaparken, ne büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığımızı, bir taraftan cenazeler, bir taraftan hayatını kaybetmiş masum insanlar, öbür tarafta haklar ve özgürlükler... Doğru dengeyi kurarken, bunu yaparken bir kısım zorlukluklarla karşılaştığımızın da farkında olunması gerekir.''

''Lütuf beklemiyoruz''
TBMM Başkanı Çiçek, terörle mücadelede yeterli bir uluslararası işbirliğinin bulunmadığını, bunun da reformlar açısından işlerini zorlaştırdığını bildirdi.

Bir konudan rahatsız olduğunu belirten Çiçek, ''Ne olur lütfen bizi kabul edin'' gibi bir atıfet tarzındaki yöntemle AB'ye üye olmak istemediklerini söyledi. Çiçek, AB'ye üye ülkelerden ve Türkiye'nin dostlarından lütuf, atıfet değil, adil, objektif bir değerlendirme beklediklerini belirti. Çiçek, Türkiye'nin AB'ye yük getirmediğini, tam tersine iki tarafın da yararına olacak bir katılım olduğunu anlattı.
Çiçek, Avrupa tarafından, bazı ülke yetkililerinin zaman zaman iç politika mülahazalarıyla yaptığı açıklamaların, Türkiye'yi rencide ettiğini, tepkiye neden olduğunu belirtti. Çiçek, ''Biz üye oluruz olmayız ama hiçbir ülke, bir başka ülkenin gururunu rencide edecek, iç politika mülahazalarıyla söylemlerden kaçınması lazım. Türkiye, AB'ye yük bir ülke değil, AB'nin bir stratejik güç olmasını en büyük katkıyı sağlayacak ülkedir'' dedi.

''AB, yanlış yerde duruyor''
Okuduğu bütün dokümanlarda, AB'nin, bir coğrafi birlik değil, fikir ve idealler topluluğu olduğunun belirtildiğini dile getiren Çiçek, ''Bu açıdan baktığımızda ahde vefa, verilen söze sadakat, bu değerlerin başında geliyor. Eğer bu böyleyse, Türkiye'ye tam üyelik için vaatte bulunup, sonra yan yolları göstermek bu ilkeye pek uymuyor. Onun için bunu netleştirmemiz lazım'' diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hafta, ilk, vuruşu, yapacağız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık