IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2011, 17:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Manisa'da hortum: 1 ölü, 3 yaralı !




Manisa'da hortum: 1 ölü, 3 yaralı

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesinde meydana gelen hortum, bir kişinin ölümüne ve üç kişinin yaralanmasına yol açtı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gördes Kaymakamı Davut Gül, şiddetli hortum sebebiyle bazı evlerin de çatıların uçtuğunu kaydetti.
Zarar gören evlerin, "tarla damı" olarak bilinen yapılar olduğunu belirten Kaymakam Gül, "Bize ilk gelen bilgi, toprak kaymasıydı fakat hortum olduğu kesinleşti. Zarar gören evler, birbirinden çok uzak. Olaydan hemen sonra hasar tespit çalışmalarına başladık. Şu anda da incelemelerimiz sürüyor." dedi.

Yıkılan evlerden birinde 70 yaşındaki Mehmet Çay yaşamını yitirirken 2,5 yaşındaki Mehmet Umut adlı çocukla annesi Zehra Umut ve Mehmet Çay'ın eşi Naciye Çay (74) yaralandı. Yaralılar, Gördes Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Edirne'de sağanak
Edirne'de zaman zaman şiddetini artıran sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor. Dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, sabah saatlerinde şiddetini artırmaya başladı. Zaman zaman şiddetini artıran sağanak, bazı yollarda su birikintilerinin oluşmasına neden olurken, trafikte seyreden sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklığının 9 derece olarak ölçüldüğünü ve aralıklı sağanakların yarın da devam edeceğini bildirdi. Yetkililer kent merkezine son 24 saat içinde metrekareye 35 kilogram yağışın düştüğünü kaydettiler.

Çanakkale'de sağanak
Çanakkale'de kent merkezine son 24 saatte metrekareye 75.8 kilogram yağış düştü. Kent merkezi ve ilçelerini dünden bu yana etkisi altına alan yağışlı hava aralıklarla sürüyor. Gece boyunca zaman zaman şiddetlenen yağış sabah saatlerinde etkisini azalttı. İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezine son 24 saatte metrekareye 75.8 kilogram, Gökçeada'ya 54.6, Bozcaada'ya 60.4, Ezine'ye ise 22.6 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Muğla'da şiddetli yağış
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Muğla ve ilçelerinde yağışlı havanın süreceği uyarısında bulunduğunu belirterek, ''Vatandaşlarımız bugün de su baskınlarına karşı tedbirli olsunlar'' dedi.

Gürün, yaptığı açıklamada, Muğla'da dün aniden başlayan ve sabah saatlerine kadar süren şiddetli yağışın yaşamı olumsuz etkilediğini bildirdi. Kurak geçen bir yazın ardından gelen mevsimin ilk yağışının çok şiddetli olduğunu vurgulayan Gürün, ''Yağış nedeniyle su, dere yataklarını aşarak taştı. Taşan su, dere yataklarında biriken çöpleri de taşıdığı için, suyun tahliyesinde sıkıntı yaşadık. İlk yağışın ardından ekiplerimiz 100'ün üzerinde su baskını ihbarı aldı. Özellikle itfaiye ekipleri, 6 evde su baskını nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadı'' dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Muğla ve ilçelerinde yağışlı havanın süreceği uyarısında bulunduğuna işaret eden Gürün, ''Yapılan uyarı doğrultusunda tedbirlerimizi aldık. Muğla kent merkezinde metrekareye düşen yağış miktarı çok fazla. Yağışın fazla olması da, dere yataklarının taşmasına neden oldu. İtfaiye, zabıta ve fen işleri ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Vatandaşlarımız bugün de su baskınlarına karşı tedbirli olsunlar. Olası bir su baskını anında itfaiye ve zabıta ekiplerimizden yardım isteyebilirler'' diye konuştu.

Ortaca ve Dalaman
Şiddetli yağışın etkili olduğu Ortaca ilçesinin Çaylı Mahallesi'nde 2 elektrik direği, Mehmet Şeşen'e ait evin üzerine devrildi. Evin çatısının çökmesi üzerine gürültüyü duyarak evi terk eden Şeşen ailesi, olaydan yaralanmadan kurtuldu.

Dalaman ilçesinin Bülüşlü mevkisindeki hayvan barınağı da şiddetli yağış nedeniyle zarar gördü. Barınakta bulunan yaklaşık 500 sokak hayvanı, devrilen ağaçların, barınağı çevreleyen tel örgüleri koparması nedeniyle ormanlık alana dağıldı. Barınakta bulunan köpeklerden ikisi ise su dolu çukura düştü. Köpekler hayvanseverler ve Dalaman Belediyesi görevlileri tarafından kurtarıldı.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, barınağın bir an önce onarılması gerektiğini belirterek, ''Barınakta bulunan hayvanlar korku ve panik içinde etrafa dağıldılar. Buranın acilen onarılması ve ağaçların temizlenmesi gerekiyor. Yağışlardan barınağın içi kullanılamaz halde. Daha önce de benzer olaylar oldu. Geçtiğimiz günlerde yıldırım düştü. Bir an önce paratoner yapılması lazım'' dedi. Öte yandan, Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muğla kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 169, Bodrum'da 79, Marmaris'te ise 33 kilogram yağış düştü.

Bodrum'daki fırtına ve şiddetli yağış
Muğla'nın Bodrum ilçesinde fırtına nedeniyle 13 metre uzunluğundaki ''Martı'' isimli tekne karaya oturdu.

Bodrum'da etkili olan sağanak sonrası son 24 saat içinde metrekareye 79 kilogram yağış düştü. İlçede zaman zaman etkili olan fırtına nedeniyle 13 metre uzunluğundaki ''Martı'' isimli tekne, Bitez beldesi sahilinde karaya oturdu. Belediye ekipleri karaya oturan tekneyi kurtarmak için çalışma başlattı.

Bitez Belediyesi Liman Sorumlusu Ali Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknenin fırtınada tonozdan kopup sahile geldiğini ifade ederek, ''Tekneyi kurtarmak için çalışmalara başladık. Kurtarma çalışması için açıktan bir tekne gelecek. Batıdan gelen fırtına sahile vurdu, limana vursaydı daha fazla hasar olurdu. Tekne sahiplerine gerekli uyarıları önceden yapmıştık. Bu teknenin sahibi İstanbul'da olduğu için henüz gelemedi'' dedi.

Denizli'de şiddetli yağış
Denizli'nin Çameli ilçesinde, derenin taşması sonucu meydana gelen selde, ahırını su basan 60 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi. Denizli'de iki gündür etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle Çameli ilçesine bağlı Karabayır köyündeki dere taştı.

Derenin taşması sonucu meydana gelen selden ineklerini kurtarmak için ahıra giren Sıdıka Gümüş (60), suların yükselmesi sonucu boğuldu. Sıdıka Gümüş'e ait 4 inek de telef oldu.

Sağanak etkili oldu
Öte yandan sel, Kirazlıyayla ve Akpınar köylerinde 10'un üzerinde balık çiftliğinde zarara yol açtı. Tavas ilçesinde, Ebecik köyündeki Yenidere'nin taşması sonucu 20'nin üzerinde küçükbaş hayvan telef oldu.

Kale ilçesinde ise şehir merkezindeki bazı evlerin bodrum katlarını su bastı, asfalt yollarda derin çatlaklar oluştuğu gözlendi. Köprübaşı köyünde bir süt ürünleri işletmesi ile akaryakıt istasyonunu su bastı. Demirciler köyünde hidroelektrik santralde hasar meydana geldi. Meteoroloji yetkilileri, Denizli'de dünden beri metre kareye 61,7 kilogram yağış düştüğünü, yağışın yarın etkisinin azalacağını kaydetti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hortum, manisada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Manisa'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:38
Manisa'da kaza: 11 yaralı Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:28
Manisa'da aşırı hız kazası: 4 yaralı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2008 21:57
Antalya'da korkutan hortum: 7 yaralı Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 23:44
Manisa'da kaza: 1 ölü 8 yaralı Collettivo Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2008 13:23