IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 09:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurşun sıktırmak alkollüye serbest !




Kurşun sıktırmak alkollüye serbest

Mahkeme, 'Kürtçe şarkı' cinayetinde tartışılacak bir karar verdi. Özel harekâtçı sevgilisine "Ne biçim erkeksiniz, sıkın bunlara" dediği için azmettirmekten yargılanan kadın, 'alkollü' olduğu için beraat ettirildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ankara'da işlenen "Kürtçe Şarkı Cinayeti" davasının gerekçesi şaşırttı. Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Kürtçe şarkı söyleyen grupta yer alan Emrah Gezer isimli gencin öldüğü olayın azmettiricisi olarak müebbet hapis istemiyle yargıladığı Sinem Uludağ hakkındaki beraat kararının gerekçesinde, "Aldığı alkolün etkisiyle ne söylediğini bilmiyor, sözlerini bilinçli olarak söylediğinden söz edilemez" dedi. Kişinin kendi iradesi ile aldığı alkolün cezasızlık nedeni sayıldığı ilk örnek olma özelliği taşıyan olay, 27 Aralık 2009'da Ankara'da yaşandı. İki grup, Çankaya'daki bir barda geç saatlere kadar kaldılar. Sinem Uludağ ve sevgilisi Özel Harekât Polisi Serkan Akbulut'un bulunduğu grup Türkçe, Emrah Gezer ve ağabeyi Ramazan Gezer'in içinde yer aldığı grup Kürtçe şarkı söylüyordu. Bu nedenle bir süre sonra kavga çıktı. Kürtçe şarkı söyleyen gruptan Emrah Gezer isimli genç öldürüldü. Olaydan sonra her iki gruptakiler hakkında da karşılıklı davalar açıldı. Emrah Gezer'in ölümüne neden olan merminin atıldığı silahı kullanan polis memuru Serkan Akbulut'un "kasten adam öldürmek"ten müebbet hapsi istendi. İddianame ve dava dosyasındaki diğer belgelere göre; Sinem Uludağ da Serkan Akbulut ile onun kardeşine "Siz ne biçim erkeksiniz sıkın bunlara" demiş ve kavgada silahlar bunun üzerine kullanılmıştı. Yine iddianameye göre Uludağ, karşı gruba da "Pis Kürtler bizi burada da buldular" diye bağırdı. Bu nedenle Sinem Uludağ hakkında da "adam öldürmeye azmettirmek" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

'BİLİNÇLİ DEĞİLDİ'
Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Polis Serkan Akbulut'u 19 yıl 5 ay hapse mahkum etti. Mahkeme, Akbulut'u azmettirdiği iddiasıyla yargıladığı Sinem Uludağ için, bugüne kadar görülmemiş bir gerekçeyle beraat kararı verdi. Gerekçeli kararında şöyle dedi: "Her ne kadar sanık Sinem Uludağ hakkında kavga ve tartışma esnasında söylediği sözler nedeniyle öldürmeye azmettirmekten sorumlu tutularak cezalandırılması istenmişse de, alkollü olan kişinin söylediği sözlerin bilinçli olarak söylendiğinden söz edilemez." Mahkeme; Polis Memuru Serkan Akbulut'un, Emrah Gezer'i öldürürken, Sinem Uludağ'ın sözlerinden de etkilenmediğini belirtti. Sinem Uludağ ismi Ergekenon iddianamesi kapsamında Albay Atilla Uğur'un evinde yapılan aramada ele geçirilen "Gladionun sanatçıları" adlı belgede de geçmişti. Uludağ, Kumkapı cinayetinde de suça iştirakten yargılanıp beraat etmişti. Kumkapı Cinayeti olarak bilinen 1995'te meydana gelen olayda İranlı bir turist öldürülmüş, Sinem Uludağ, annesi ile birlikte yargılanmıştı.

KENDİ İRADESİYLE İÇERSE CEZA VAR
Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) kişiye kendi iradesi dışında alkol veya uyuşturucu madde verilmesi halinde suç işlerse ceza almayacağı belirtiliyor. Ancak kişinin kendi iradesi ile alkol veya uyuşturucu madde alıp suç işlemesi halinde o sanığa ceza verileceği kaydediliyor. TCK'nın 34'üncü maddesinde şu hüküm yer alıyor: "Madde 34 - Geçici bir nedenle ya da irade dışı alınan alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle, işlediği fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez. İradî olarak alınan alkol veya uyuşturucu madde etkisinde suç işleyen kişi hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alkollüye, kurşun, serbest, sıktırmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurşun. Sametold Fıkra 0 03 Ekim 2010 01:20