IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 14:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aysel Tuğluk'tan tartışma yaratacak öneri




Aysel Tuğluk'tan tartışma yaratacak öneri
Aysel Tuğluk, PKK'nın geri çekilmesi için 2 şart koştu.
11.10.2011 - 09:51


BDP milletvekili Aysel Tuğluk, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi karşılığında PKK'nın sınır dışına geri çekileceğini iddia etti.

Aysel Tuğluk, Kürt sorununda yeni bir barış ikliminin yakalanması için iki öneri yaptı:
(1) Geri çekilmeye karşı Öcalan'a ev hapsi.

(2) Anayasal çözüm, toplumsal barış yasası-siyasi af karşılığında ise silahsızlanma.

KANDİL / ÖRGÜT HAZIR
Tuğluk bu iki önerisini Radikal İki'de yazdı. Taraf yazarı Kurtuluş Tayiz'e konuşan Tuğluk, Kandil'in bu önerilere hazır olduğunu ileri sürdü.

BDP ve PKK bütün enerjisini Öcalan'ı İmralı'da çıkarma üzerine yoğunlaştırıyor. Tuğluk bu yönde hazırladığı formülü kamuoyuna açıkladı. Kandil'in bu önerilerin arkasında olup olmadığını soran Tayiz'e Tuğluk'un cevabı çok netti: "Çok net söylüyorum, Kandil/Örgüt hazır; hükümet de isterse bu önerilerle Kürt sorunu tümden siyasi alana taşınabilir."

Kandil'in sanılanın aksine "real politika" yaptığını savunan Tuğluk'a göre Kandil, kimsenin kaybetmeyeceği, her iki tarafın da kazanacağı bir çözümün peşinde.

ÖCALAN ETKİLİ OLMALI
Sorunu çözebilecek tek kişinin Öcalan olacağı iddiasını tekrarlayan Tuğluk, silahların susmasını Öcalan'ın rahaf nefes almasına bağlıyor.

(...) Öcalan halk ve silahlı güçler üzerinde tek otorite, tek isim. Onu İmralı'da nefes alamaz koşullarda tutarak barışamazsınız, Kürt meselesine siyasi çözüm de getiremezsiniz. Hayatın böyle bir çözümü yok. Koşulların Öcalan'ı etkili kılacak şekilde değiştirilmesi gerekiyor. Bu çözüm süreci için kaçınılmaz. Mevcut koşulları zaten onu etkisizleştiriyor. Devlet-hükümet mevcut politikalarda değişime gitmezse, yeni bir eylemsizlik dönemi ve yeniden müzakere masasına oturmak mümkün olmayabilir. En azından benim izlenimim böyle."

PROTOKOL İDDİASI
Bu önerilerin mevcut koşullarda gerçekçi olup olmadığını soran Tayiz'e Tuğluk, Öcalan ve devlet arasındaki protokolleri hatırlatarak yanıt veriyor: "Bu öneriler Türkiye gerçekliğinin dışında öneriler değil. Devlet-öcalan-PKK arasındaki görüşmelerde mutabık kalınan konular arasında bu hususlar da vardı. Taraflar arasında oluşan güvensizlik, verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve başlayan çatışmalı dönem gündemdeki bu maddelerin ertelenmesine neden oldu. Ama şimdi, bu perspektifle müzakerelere yeniden başlanabilir.

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
öneri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BDP’lilerin bu hareketi tartışma yaratacak Feronia Haber Arşivi 0 08 Ağustos 2010 09:09