IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 14:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esad ülkesindeki Kürtleri Türklere karşı kullanıyor




Esad ülkesindeki Kürtleri Türklere karşı kullanıyor
Wall Street Journal ve Independent gazeteleri Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkiyi ele aldı.
11.10.2011 - 08:19


Türkiye’ye sığınan ve Suriye ordusundan kaçan en üst düzey subay olarak bilinen Albay Riad Al-Asaad, Indepedent gazetesiyle yaptığı mülakatında Suriye içerisinde organize olduklarını belirterek, “Biz askeriz, çalışıyoruz. Gücümüz yavaşça büyüyor” dedi.

TÜRKLER BUNA GÖZ YUMUYOR
The Independent ise, “gerilla saldırıları” planladığını kaydettiği Asaad’ın, Hatay’da “Türk güvenlik görevlilerinin sürekli korumasının altında” yaşadığı, Suriye Özgürlük Ordusu’nun askeri güçle Esad Rejimini devirmeyi amaçlayan faaliyetlerine, “Albayı himaye eden Türklerin buna göz yumduğu” iddiasında bulundu.

İSYANCILAR TÜRKİYE TARAFINDAN KORUNUYOR
İngiliz The Independent gazetesi, Türkiye’ye sığınan ve Suriye ordusundan kaçan en yüksek rütbeli subay olarak bilinen Albay Riad Al-Asaad ile yaptığı bir mülakatın bazı bölümlerine de yer verdiği “Suriyeli Albay, Esad Rejimine Karşı Gerilla Saldırılarını Planlıyor” başlıklı haberinde, “Ordudan kaçanlar tarafından oluşturulan isyancı ordunun lideri, Türkiye tarafından korunuyor” görüşünü öne sürdü.

Haberde, “Suriye ordusundan kaçan en üst düzey subay, gönüllü sürgünde bulunduğu Türkiye’den rejimi devirmek amacıyla bir dizi gerilla saldırısı ve suikast planlıyor” denildikten sonra Albay’ın yeni kurulan Suriye Özgürlük Ordusu’nun başında bulunduğu, Suriye ordusundan kaçan askerlerden oluşan ordunun amacının da Esad rejimini askeri güç ile devirmek olduğunu, buna da “Türklerin göz yumduğu” gibi göründüğünü yazdı.

KAÇIŞ OLAYLARI ARTACAK
Albay Al Asaad da, İndependent ile mülakatında, Esad rejiminin kendilerini yanıt vermeye mecbur ettiğini belirterek, “Yurt içinde organize olduk. Biz askeriz ve çalışıyoruz. Gücümüz yavaşça büyüyor” şeklinde konuştu. Suriye içerisindeki subaylar ile Suriye ile Türkiye arasında gidip gelen aracılarla her gün koordinasyon sağladığını da ifade eden Albay, şimdiye kadar 200 bin askerden oluşan Suriye ordusundan 10 bin ile 15 bin arasında askerin kaçtığını belirtirken de rejime karşı mücadeleye komuta etmek amacıyla yakında Suriye’nin içine geçmeyi umduğunu da belirtti. Albay, Suriye ordusunda morallerin düşük olduğunu, kaçış olaylarının önümüzdeki haftalarda artıracağını da öne sürdü.

TÜRKİYE SURİYE'YE BASKI UYGULUYOR
Independent ise, Türk hükümetinin, yüzlerce barışçıl protestocuya ateş edildiği için Esad rejimine karşı tavır aldığını ve komşusuna karşı yaptırım çağrısını yaptığını yazdı. Suriye muhalefetinin, Türkiye’de Ulusal Konsey’i kurduğuna, Suriye’nin ise, Konsey’i tanıyan ülkelere “sert önlemler” uygulayacağını bildirdiğine dikkat çeken gazete, “Albay Asaad, Türkiye’nin Hatay ilinde Türk güvenlik görevlilerinin sürekli koruması altında yaşıyor” dedi. İngiliz gazetesi, Türkiye’nin komşusu Suriye’ye “baskıyı sürdürdüğünü” de belirttiği haberinde Türkiye’nin, Suriye’de bir Kürt liderinin öldürülmesini kınadığını ve Esad hükümetinin tarihin akışını değiştiremeyeceği uyarısını yaptığını da kaydetti.

KÜRTLER TÜRKİYE'YE KARŞI KULLANILIYOR
Suriye’de Kürt lideri Meşal Tammo’nun öldürülmesine ilişkin tepki ve tartışmalar sürerken, Wall Street Journal gazetesi, bu suikastın, başta Türkiye olmak üzere, bölge ülkelerinin Suriye krizine “ılık” yanıtını karmaşıklaştırabileceğini öne sürdü. Gazete “Suriye’de güçlü bir hükümet karşıtı hareketin, kendi Kürt nüfusuna ilişkin endişesi nedeniyle Türkiye’nin Suriyeli muhalefete desteğini yumuşatabileceği”ni savunurken, Esad yönetiminin Kürt tehdidini Türkiye’ye karşı kullanıyor olabileceği iddiasını yansıttı. Kürtleri sokağa çekiyor ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Suriye’de Kürt liderinin öldürülmesinin, şimdiye kadar isyanda pek önemli bir rol almayan, ülkenin en büyük azınlığı olan Kürtleri, protestoların merkezine çekmekte olduğu gibi göründüğünü yazdı. Gazete “Aktivisler, Suriye’nin sokaklarında artan sayıdaki Kürtlerin yer almasının Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a muhalefeti güçlendirebileceğini söylüyorlar. Ancak, aynı zamanda kendi büyük ve huzursuz Kürt nüfusu olan Türkiye başta olmak üzere, bölgedeki diğer ülkelerin Suriye krizine ılık yanıtını karmaşıklaştırabilir” görüşünü de öne sürdü. Şimdiye kadar Suriye’deki Kürt toplum liderlerinin kamuoyu önünde ne muhalefete destek çıktıklarını nede Esad’ın iktidara bırakmasını talep ettiklerini kaydeden gazete, “Bu durum, Sayın Tammo’nun öldürülmesi ile değiştiği gibi” dedi. ABD’li gazete, Türkiye ile ilgili olarak da “Suriye’de güçlü bir hükümet karşıtı hareket, kendi Kürt nüfusuna ilişkin endişesi nedeniyle Türkiye’nin Suriyeli muhalefete desteğini azaltabilir” yorumunu yaptı

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
esad, karşı, kullanıyor, kürtleri, türklere, ülkesindeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık