IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 14:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'nın efsane kampı Kavaklı yerle bir edildi




PKK'nın efsane kampı Kavaklı yerle bir edildi

Hakkari'ye sadece 30 km mesafedeki PKK'nın 'efsane' kamplarından Kavaklı yerle bir edildi
Terör Örgütü PKK'nın yurt içindeki yapılanmalarına karşı süren operasyonlarda, Örgütün "efsane kamp" olarak nitelediği Kavaklı Kampı yok edildi.

Star Gazetesi'nden Cevheri Güven'in haberine göre; Hakkari'ye 30 kilometre mesafede bulunan ve bugüne kadar operasyon yapılmayan kampta tripleks mağaralar dahil örgütün bütün lojistiği yok edildi. Jandarma Özel Harekat ve Emniyet Özel Harekat'ın ortaklaşa yaptığı en büyük operasyonda, onlarca terörist paniğe kapılıp dağılırken, bölge ablukaya alındı.

500 terörist bulunuyordu

Terör Örgütü PKK'nın Hakkari-Yüksekova hattını kontrol altına alma stratejisinin ana üssünü Kavaklı Kampı oluşturuyordu. Hakkari merkez ve ilçeleri üzerinde oluşturulan baskının merkezinde yeralan kamp, örgüt için dokunulmazlığı temsil ediyordu. Jandarma Özel Harekat ve Emniyet Özel Harekat'ın üzerinde günlerce çalıştıktan sonra ortaklaşa yaptıkları en büyük operasyon özelliğini taşıyan baskında, yaklaşık 500 teröristin bulunduğu kamp sıfır zaiyatla yok edildi. 4 gün süren ana operasyonda terör örgütünün kampına ait bütün yapılanma yok edildi. Bunlar arasında üç katlı tripleks mağara, yer altı barınakları, sorgu odaları, hücreler, tıbbi malzeme ve yüzlerce kilo gıda maddesi bulunuyor. Operasyon sonrası panik halde dağılan örgüt mensuplarının bıraktığı mühimmata da el konuldu. Taşınamayacak durumda olan mühimmat uzman ekip tarafından imha edildi.

Heronlarla online operasyon

Yeni Terörle Mücadele Konsepti çerçevesinde yüksek teknolojiden yararlanılan operasyonda, zaiyat verilmemesi için oldukça hassas davranıldı. Bölge üzerinde uçurulan insansız hava araçlarından elde edilen hareket halindeki her unsurun bilgisi anında arazideki özel harekatçılara aktarıldı. Yerden kontrol edilen ve görüntüleri laptop aracılığıyla izlenebilen mini insansız hava araçları da operasyonda bolca kullanıldı. Helikopter destekli operasyonda özel harekat birlikleri yıllardır depolarda bekletilen ama kullanılmayan yeni nesil silah ve mühimmatla donatıldı. Kamptan panik halde dağılan terör örgütü üyelerinin geçiş güzergahlarını tutma görevi Kayseri Dağ Komando Tuğayı'na verildi. Heron belirlemelerinde 200 civarında olduğu belirlenen dağılan teröristler için hava destekli saldırı devam ediyor. Süren operasyonlar nedeniyle öldürülen terörist sayısını belirlemek için bölgede arama yapılmadı. Operasyon tamamlandıktan sonra özel harekat bölgeyi Askeri birliklere teslim edecek ve istatistik belirlenmesi için arama tarama yapılacak.

Kato Dağı ve Kandil'e geniş çaplı operasyon

TSK'NIN Kato Dağı'nda 'Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar' adı verilen ve bir haftadır sürdürdüğü operasyon karadan ve havadan devam ediyor. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK terör örgütünün kış hazırlıklarını boşa çıkarmak, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla Hakkari ili Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beytüşşebap'ın doğu bölgesinde teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada "Örgütün kullandığı sığınaklar, mağaralar ve mevziler tahrip edilmiş, kaçıp bıraktıkları ağır silahlar ve mühimmat ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir" denildi. Operasyonlar havadan da devam ediyor. Diyarbakır 8. Hava Jet Üssü'nden gece bomba yüklü olarak havalanan 5 F-16 Kuzey Irak'a uçtu.

Öte yandan Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bir grup terörist, ilçedeki polis amirliği ve lojmanlarına yönelik saldırıda bulundu. Yarım saat süren çatışmada, herhangi bir kayıp yaşanmadı. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Karargah gibi kullanılan kamp

Kavaklı Kampı, PKK'nın üst yapılanması KCK'nın bölge üzerinde kurduğu baskının kalesiydi. Vergi adı altında KCK için toplanan haraçları vermeyenlerin yargılandığı yer burasıydı. Örgütün silahlı eğitim dışında infaz, sorgu ve ceza kesme için kullandığı kamp, bölge halkı için kabus gibiydi. Referandumda sandık başına gittiği belirlenen çok sayıda kişi burada yargılandı. Çocukları taşlı gösterilere katılmamaya ikna etmesiyle tanınan Hakkari Hacı Sait Camii İmamı Aziz Tan'ın infaz emri de Kavaklı Kampı'nda kurulan sözde mahkemede alındı.

Çukurca saldırısının merkezi

PKK kamerasından görüntüleri internette yayınlanınca büyük infial oluşturan Hakkari Çukurca'da biri binbaşı 8 askerin şehit olduğu mayınlı saldırının mühimmatının da Kavaklı'dan sağlandığı belirtiliyor. Kavaklı Kampı'ndan yönetilen son dönemdeki bazı saldırılar şöyle:

Çukurca'da bir astsubay ve bir uzman çavuşun şehit edilmesi.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı'nın yaralı kurtulduğu suikast girişimi.

Yüksekova'da iki uzman çavuşun enselerinden vurularak şehit edilmeleri.

Yollarda yapılan mayınlı saldırılar.

ENSONHABER

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bir, edildi, efsane, kampı, kavaklı, pkknın, yerle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toplama Kampı Western Fıkra 0 18 Şubat 2011 13:34
Nurgül Yeşilçay'ın sır kampı Juventus Haber Arşivi 0 19 Haziran 2009 10:25
12 PKK noktası yerle bir edildi ^SpeeD Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2008 10:22