IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PizzA

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadına şiddette Genelkurmay ile Diyanet birlikte!




Bakan Şahin: Kadına şiddet konusunda Genelkurmay ve Diyanet'le çalışıyoruz

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in önüne geçmek için Genelkurmay ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile çalışmalarının olduğunu belirtti. Şahin, "Şiddetle mücadelede sadece kadını koruyan değil, erkeği olgunlaştıracak her kademeyi değerlendiriyoruz. Bu kademelerden bir tanesi Genelkurmay diğeri de Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız çalışmalar." dedi
Şahin, 4320 Sayılı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yasası'nda yapılan değişikliği, Bakanlar Kurulu'na sevk etmeden önce düzenlenen bir toplantıda CHP ve MHP'li kadın milletvekillerinin değerlendirmesine sundu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sorununun partiler üstü bir sorun olduğunu dile getiren Şahin, yapmış oldukları yasa değişikliğindeki eksiklerinin muhalefet partilerinin değerlendirmeleri ile gidereceğini söyledi. Ankara Dedeman Otel'de yapılan toplantıya, CHP'den Emine Ülker Tarhan, Ayşe Eser Danişoğlu, Sabahat Akkiraz, Binnaz Toprak, MHP'den Zuhal Topçu, Ruhsal Demirer katıldı. BDP ise davet edildiği halde mazeret göstererek toplantıya iştirak etmedi.
Toplantıda başlamadan önce katılımcılara kısa bir değerlendirmede bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakanlığın yeni yapısını anlattı. Şahin, gündemde olan 4320 Sayılı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yasası hakkında da bilgiler verdi. Yasanın yeniden yapılandırıldığını ifade eden Bakan Şahin, yaşanan olaylarda yasanın eksik kaldığı için böyle bir değişikliğe gitme ihtiyacı duyduklarını ifade etti. Yasanın hazırlanma aşamasına, 105 kuruma yasa ile ilgili değişikliği gönderdiklerini belirten Şahin, "Bu sivil toplum kuruluşlarından 55'i değerlendirmelerinin bizlere geri gönderdi. Bakanlığımızın hukukçuları bu değerlendirmeler üzerinde 10 gün boyunca çalıştı, inceledi. Gelinen noktada yasanın olgunlaştığını düşünüyoruz." diye konuştu.
Toplantının yapılama amacını, yasadaki eksikliklerin muhalefetin de desteği ile belirlenmesi olduğunu kaydeden Bakan Şahin, muhalefet partisi vekillerine şöyle seslendi: "Yasa olgunlaştı. İstiyoruz ki yasa en iyi şekilde hizmetimize girsin. Şimdi sizin değerlendirmelerinize sunuyorum. Yapacağınız, katkının ardından yasayı Bakanlar Kurulu'na göndereceğiz."
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Şahin ise, MHP'li vekillerin ciddi katkılarda bulunduğunu ifade etti. BDP'nin katılmaması hatırlatılması üzerine, Şahin önümüzdeki günlerde BDP ile görüşeceklerini de ifade etti. Muhalefet partilerinin verdikleri katkıları çok önemsediklerini de sözlerine ekleyen Şahin, "Bizim amacımız ayağa yere basan yaşam hakkını koruyan, kadının yaşamına katkı sağlayan her türlü çalışmasının arkasındayız. Uygulamalarda doğru sonuç alabilmek için bu çalışmaları önemsiyoruz." şeklinde konuştu.
ERKEĞİ OLGUNLAŞTIRACAK HER KADEMEYİ DEĞERLENDİRİYORUZ
Bakan Şahin'e basın mensupları, Genelkurmay Başkanlığı ile bir görüşme yapıp yapmayacakları sorusunu da yöneltti. Şahin, bu soruya şöyle cevap verdi: "Toplumsal cinsiyetle ilgili bir taraftan yetişirken bir taraftan da kadın erkek fırsat eşitliğini zihinlerde olgunlaştıracak şekilde mücadele ediyoruz. Yetişmiş erkeğe nerden ulaşırız diye sorarsanız, genelkurmaydaki er ve erbaşlarımızdır. Daha önce yapılan bir takım çalışmalar olmuştur. Biz bundan sonraki aşamalarda şiddetle mücadelede sadece kadını koruyan değil, erkeği olgunlaştıracak her kademeyi değerlendiriyoruz. Bu kademelerden bir tanesi Genelkurmay diğeri de Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız çalışmalar. Orda da ciddi çalışmalarımız var. Burada erkeğin şiddet konusunda kendi kendinin otokontrol edeceği bir eğitim vermeyi düşünüyoruz. Burada erkeğe nereden ulaşılacaksa, o çalışmanın ürünüdür bu."
CHP'Lİ TARHAN: BAŞBAKAN "3 ÇOCUK" SÖYLEMİNİ TERK ETMELİ
CHP heyetinden Emine Ülker Tarhan da toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu. Yasa değişikliği ile ilgili çeşitli eleştirilerinin bulunduğunu dile getiren Tarhan, kadına şiddetin durdurulmasında önce zihniyet değişikliğinin yaşanması gerektiğinin altını çizdi. Tarhan zihniye değişikliğinden bahsederken Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın '3 çocuk' söyleminin yanlış olduğunu savundu. Başbakan'ın bu söylemi terk etmesi gerektiğini vurguladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ekim 2011, 14:38   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadına şiddette Genelkurmay ile Diyanet birlikte!




Siddet uygulayanlar unutmamali, onlarda bir bayan sayesinde dunyadalar.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
birlikte, diyanet, genelkurmay, ile, kadına, şiddette


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bolu'da hafif şiddette deprem Lucifer Haber Arşivi 0 16 Ağustos 2010 19:19
Diyanet İşleri Başkanı :kadına karşı şiddet suç ve günah Feronia Ah Kadınlar 0 19 Kasım 2009 13:31
Biga'da Hafif Şiddette Deprem Kan Haber Arşivi 0 12 Nisan 2008 09:58