IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2011, 11:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En ağır cezada 11 yıl 4 ay sonra dışarıda




En ağır cezada 11 yıl 4 ay sonra dışarıda
İsmail AKTAŞ / İSTANBUL15 Ekim 2011

Savcı Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili görüşünü açıkladı: “Cem Garipoğlu ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alsın, suç tarihinde 18’inden küçük olduğu için 18 ile 24 yıla düşürülsün.” Mahkeme savcının talebini kabul ederse Garipoğlu, en üst cezayı aldığında 11 yıl 4 ay sonra aramızda.

BAHÇEŞEHİR’de bir villada 3 Mart 2009’da öldürülen Münevver Karabulut’a ilişkin Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya dün devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve tutuksuz sanıklar Mehmet Nida Garipoğlu, Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, şoför Ahmet Batur ve şirket yöneticileri Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt hazır bulundu. Münevver Karabulut’un annesi Nagehan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut da avukatlarıyla duruşmada yerlerini aldı.

SAVCI İSTEDİĞİ CEZAYI AÇIKLADI / WEB TV

Canavarca hisle öldürmek

Duruşma savcısı Uğur Başar, 11 sayfalık mütalaasını özetledi. Cem Garipoğlu’nun “Kasten, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve çocuğa veya beden ve ruhsal bakımdan kendisini savunamayacak durumunda bulunan kişiyi öldürmekten” ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Ancak suç tarihinde 18 yaşından küçük ama 15 yaşından büyük olmasını göz önünde bulunduran savcı, cezanın 18 yıldan 24 yıla kadar düşürülmesini talep etti.

Cezanın indirim hesabı

Cem Garipoğlu, en üst sınırdan 24 yıl ceza alırsa, duruşmadaki davranışlarından 1/6 oranında iyi hal indirimi alması halinde cezası 20 yıla düşecek. 20 yıl ceza aldığında da 13 yıl 4 ay hapis yatılıyor. 2 yıldır cezaevinde olduğu için de Cem Garipoğlu 11 yıl 4 ay sonra serbest kalacak.

Anne ve amcaya 5’er yıl istendi

Anne Tülay Makbule Garipoğlu’nun “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçundan dolayı 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, baba Mehmet Nida Garipoğlu hakkında cinayeti işlediğine dair deliller elde edilmediğinden beraat talep etti. Nida Garipoğlu, sanığın babası olduğundan suçluyu kayırma eyleminden ceza almazken amca Hayyam Garipoğlu ve şoför Batur ile Karakayalı ve Kurt’un 6 aydan 5 yıla kadar hapsini istedi

hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
11, 4, ağır, ay, cezada, dışarıda, en, sonra, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık