IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2011, 10:40   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sürmene'nin yaşlıları sahipsiz değil




Trabzon Sürmene'de yaşlıları ziyaret ederek hastalıktan temizliğe ve gıdaya her türlü sorunlarını çözen ekip kuruldu

İlginç projelere imza atan ve son olarak ilçe genelindeki sınıfları ABD Başkanı Barack Obama'nın kızlarının okuduğu Washington'daki Sidwell Friends İlköğretim Okulu'nun standartlarına getiren Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, şimdi de "Yaşlılara Evde Bakım" projesiyle örnek oldu. Geçen yıl televizyonda izlediği, "Yalnız yaşayan yaşlı bir kadın evinde ölü bulundu" haberinin ardından, ilçede ve köylerde eşi öldüğü için ya da başka nedenlerle yalnız yaşayan 51 yaşlı bulunduğunu belirleyen kaymakam, hazırladığı projeyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne gönderip 100 bin lira maddi destek sağladı.

MUHTAR VE İMAMA ZİMMET
Proje kapsamında 51 yaşlının tedavilerini yaptıran, evlerindeki fiziki şartlarını düzelttiren, temizlik ve gıdalarına varıncaya kadar her türlü sorununu çözen kaymakam, yemekleri düzenli bir şekilde yapılan yaşlıların yalnız kalmalarının da önüne geçmek amacıyla aralarında muhtar, imam, psikolog ve psikiyatrların yer aldığı özel bir ekip kurdu. Haftanın 5 günü 51 yaşlıyı ziyarete giden ekip, sohbet edip sorunlarını dinleyerek, bunları çözmeye başladı. Kaymakam Yılmaz ayrıca her yaşlıyı, yaşadıkları yerin muhtarı ve imamına zimmetledi.

Kaymakam denetleme yapıyor
SÜRMENE Kaymakamı Mustafa Özarslan, "Yaşlıların önemli bir bölümünün sosyal güvenceden yoksun olmaları hayatlarını daha da zorlaştırıyor. Kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan evde bakım hizmetine ihtiyaçları vardır. Bu amaçla yola çıktık. Kendilerini yalnız hissetmemelerini sağladık. Onların bir evladı gibi olduk. Ben de zaman zaman denetleme yapıyorum. Bana 'Evim her gün şenlik yeri gibi. Geç kalsalar, pencereden, kapıdan yollarını gözlüyorum' diyorlar" dedi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
değil, sahipsiz, sürmenenin, yaşlıları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bayrak Sahipsiz Değil REKLAM YAZARI Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Temmuz 2010 13:44
Trabzon / Sürmene aLdiana Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 1 18 Mart 2010 04:47