IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2011, 11:02   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karadeniz'de kritik viraj




TPAO 'petrol emareleri bulduk' açıklamasıyla gündeme gelen Sürmene'de sondaja başladı. Petrol araması 5 bin 600 metre derine inecek. Şirket risk alarak kuyuyu tek başına kazacak


Cari açığın en büyük kalemi olan enerji ithalatını azaltmaya çalışan Türkiye kritik viraja girdi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal'ın "petrol emareleri bulduk" açıklamasıyla gündeme oturan Sürmene kuyusunda sondaj tekrar başladı. 1 ay içerisinde nihai hedefe ulaşılması beklenirken, Sürmene kuyusu Karadeniz çalışmalarında en kritik viraj olacak.

1000 METRELİK UMUT
TPAO risk alarak kuyuyu tek başına kazma kararı aldı. İlk başta 150 milyon dolar harcayarak "Şanslı Levi" olarak adlandırılan "Leiv Eiriksson" gemisi ile 4 bin 800 metreye kadar inen şirket, basınç ve kayaçlar nedeniyle çalışmalarını tamamlayamadı. Kuyuyu betonlayarak sondaja ara verdi. Exxon'a ait Deep Water Champion gemisiyle Sürmene'de sondaja tekrar başladıklarını aktaran yetkililer, "Bugüne kadarki dört sondaj çalışmamızda Karadeniz'de petrolün içine birikeceği süngerimsi yapı bulamadık. Volkanik kül rezervi doldurdu. 4.800 metrede yeni rezerv görme ümidimiz vardı. Ancak basınca dayanamadık. Basıncı aşacak düzenek bulduk ve 5.600 metreye ineceğiz. 1- 2 ayda nihai sonuca ulaşırız" dedi.

YÜZDE 100 TPAO'DA
TPAO Sürmene'de petrol bulursa kuyunun tek sahibi olacak. Ciddi petrol keşfi olursa 10-15 milyar dolarlık yatırım gerekeceğini söyleyen yetkililer, "Üretim için belki tekrar yabancılarla ortaklık kuracağız" dedi.

4 MİLYAR DOLARI YABANCILAR HARCADI
1970'li yıllarda başlayan Karadeniz petrol çalışmalarına ABD'li Exxon, Chevron yanı sıra Petrobras ve BP gibi dev şirketler geldi. Bugüne kadar 4 milyar dolar yatırım yapılan Karadeniz'de masrafların çok büyük kısmını yabancı şirketler ödedi. Türkiye anlaşmalar karşılığında 100 milyon doları aşan imza ikramiyeleri kazandı.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Ekim 2011, 11:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karadeniz'de kritik viraj




Gelsinler Ünye'ye benim evin arkasında da vardır belki :A

1 milyon Euro'ya izin veririm ben ! Niahaa

 

 

Etiketler
karadenizde, kritik, viraj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık