IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By LeyLa

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2011, 16:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK darmadağın oldu, KCK şokta!




PKK darmadağın oldu, KCK şokta!

Terör örgütü PKK, son operasyonların ardından iyice köşeye sıkıştı. PKK'nın çöküş sürecine girmesi KCK'yı da tedirgin etmeye başladı...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Örgütten kaçış ve teslim olma süreci başlayınca eleman sıkıntısı çeken PKK'nın üst yapısı KCK, "Kürtler dağlara çıksın" çağrısı yaptı. Teslim olan elemanlar inkar ediliyor. PKK'nın 'girilemez' denilen kamplarının yerle bir edilmesi ve son dönemde başarıyla tamamlanan askeri operasyonlar, örgütte büyük kaçışa yol açtı.

Özel harekat güçleriyle birlikte polis özel harekatın da kırsala inmesi sonucu örgütün 'efsane' olarak nitelendirdiği Hakkari'deki Kavaklı kampı ile Şırnak'ın Kato Dağı'nda bulunan yeraltı sığınakları ve erzak depoları kullanılamaz hale getirildi. Bir çok kayıp veren teröristler paniğe kapılırken örgüt içerisinde kaçış başladı. Doğu ve Güneydoğu'daki karakollara teslim olan PKK'lı sayısının her geçen gün artması üzerine PKK harekete geçti. Son zamandaki sivil katliamları ile tepki toplayan PKK'nın üst yapısı örgüt içerisindeki çözülmeyi azaltmak için gençlere 'dağa çıkın' çağrısında bulundu.

KCK DEVREYE GİRDİ
Bugün'ün haberine göre, PKK kamplarından kaçan teröristlerin de örgüt içindeki büyük çözülmeyi itiraf ettiği öğrenildi. Teröristlerin, kaçmak isteyen çok sayıda arkadaşının bulunduğunu söylemesi ise örgütteki çöküntü ve çözülmeyi ortaya koydu. Çok sayıda teröristin ölü olarak ele geçirilmesi, yakalanması ve teslim olması üzerine PKK'nın üst yapılanması olan KCK devreye girdi.

Örgüte eleman kazandırmak için çağrı yapan KCK, çeşitli bahaneler öne sürerek Kürtler'in dağa çıkmasını istedi. Teröristbaşı Öcalan'ın İmralı'da avukatları ile görüştürülmemesi, KCK operasyonları sonucu gerçekleşen tutuklamaları bahane eden KCK, "Tehlikeyle karşı karşıya olan Kürtler dağlara çıkmalı" dedi. "Saldırılara karşı adresimiz dağlardır" diyen KCK, "Kendisine yurtseverim diyen, vicdanlı herkes bir seferberlik ruhuyla elinden gelen her şeyi yapmalıdır" diyerek örgüte yeni katılımlar istedi.

'CUDİ' KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ
PKK'nın Hakkari'deki Kavaklı kampından sonra Şırnak'ta polis özel harekatçıların askerle birlikte kırsal alanda katıldığı operasyonda örgütün sözde Cudi ve Şırnak lojistik sorumlusu Nihat Kızıl ölü ele geçirildi. Güvenlik güçleri Şırnak'ın Cevizözü mevkiinde cumartesi günü 10 kişilik bir terörist grubun "sızma" girişiminde bulunacağını tespit etti. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında yapılan güvenlik toplantısında alınan istihbari bilgi masaya yatırıldı ve jandarma ile polis özel harekatın operasyon yapması kararı alındı.

GRUBUN ÖNÜNDEYDİ
Vali Özkan, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü ile operasyonun detaylarını belirledi. Keskin nişancılardan oluşan jandarma ve polis özel harekattimleri, Cevizözü mevkiinde teröristlere karşı pusu kurdu. Termal kameralardan 2 teröristin önde, 8 teröristin arkadan hareketettiği belirlendi. Bölgeye yaklaşan teröristgruba "teslim olun" çağrısı yapıldı. Teröristlerin ateş açması sonucu çatışma çıktı.

Grubun önünde yürüyen PKK'nın sözde Cudi ve Şırnak lojistik komutanı olan Zana kod adlı NihatKızıl vurularak öldürüldü. Kızıl'ın yanında bulunan teröristfirar ederken, arkadan gelen 8 teröristise Irak'ın kuzeyine kaçtı. Jandarma ve polis Cevizözü kırsalına kaçan silahlı teröristi yakalamak içinPKK, kendisine yakın internet siteleri, gazete ve dergiler aracılığıyla da kaçış ve teslim olma sürecini karartan bir propaganda faaliyeti yürütüyor.

Örgütün silahlı kanadı olan HPG, teslim olan PKK'lıların diğer teröristleri etkilememesi için kendi söylediği haberleri dahi yalanlayan açıklamalar yapma gereği duyuyor. HPG, güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist için ilk olarak 'teslim oldu' diye açıklama yaptı. Ancak örgüt içinde zafiyet oluşacağı düşünülen açıklama örgüte yakınlığı ile bilinen bir internet sitesinde "Arkadaşımız teslim oldu bilgisi verilmiştir, ancak Masiro'nun teslim olmadığı netleşmiştir. Sitemizde yayımlanan bu açıklamayı düzeltme gereği duyuyoruz" şeklinde değiştirildi.

3 BİN 400 TERÖRİST ELE GEÇİRİLDİ
AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin terörle mücadele konusunda çarpıcı bilgiler verdi. Terörü olmadan önlemeye yönelik tedbirlere ağırlık verdiklerini belirten Şahin, Bingöl, Diyarbakır ve Antalya'da son bir ay içinde ele geçirilen patlayıcılara dikkat çekti.

Son 1 ay içinde ele geçirilen patlayıcıların listesini veren Şahin'in, "23 Eylül'de Bingöl'de 120 kg patlayıcı ele geçirilirdi. 30 Eylül'de Diyarbakır'da 100 kg patlayıcı ele geçirildi. 4 Ekim'de Antalya'da patlayıcı yüklü bir araç yakalandı. Eğer bunlar yakalanmamış olsaydı Allah korusun Türkiye'de ne huzurumuz ne de istikrarımız kalırdı" dediği öğrenildi.

Şahin, terör örgütünden kaçış ve çöküş olduğunun altını çizerken de "Bugüne kadar 3 bin 400 terörist ele geçirdik. Bunların 2 bin 400'ü kendiliklerinden gelerek teslim oldu. Bin tanesi ise komşu ülkeler başta olmak üzere bazı ülkeler tarafından bize teslim edildi. Terör örgütünde bir çöküş ve kaçış olduğu görülüyor. Örgütte ciddi bir rahatsızlık var. Kaçış var. 3 bin 400 teröristtin örgütten kaçması büyük rakamdır" dedi.

"KCK'nın başı benim, gelin beni yakalayın" diyen BDP lideri Selahattin Demirtaş'a da tepki gösteren Şahin, "Sen istesen de seni başkan yapmazlar oraya. KCK daha üst düzey bir yapılanma. Devlet yapılanması. Irak, Suriye ve Türkiye'yi içine alan bir devletin yapılanmasıdır. Buna izin veremeyiz" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: ÖRGÜT KANDİL'E SIKIŞTI
AK Parti'nin Kızılcahamam'da yapılan kampında milletvekilleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na PKK terör örgütüne yönelik olarak yürütülen diplomatik çabaları sordu. Bunun üzerine konuşan Davutoğlu, bu konuda diplomatik girişimlerin hızlandırıldığını belirterek şunları söyledi: "Irak ve Suriye artık PKK'ya destek vermiyor. PKK bölgede yalnız kaldı. Kandil Dağı'na sıkışıp kaldı. Irak'ın merkezi yönetiminin Kuzey'e asker göndererek PKK'ya müdahale etmesini istiyoruz. PKK'nın Avrupa'daki finans kaynaklarını kurutmak için yoğun diplomatik çaba harcıyoruz. Havadan Kuzey Irak'a harekat yaptık ama kimse tepki göstermedi. Haklılığımızı herkes görüyor." operasyon başlattı.

"TESLİM OLMADI" PROPAGANDASI

PKK, kendisine yakın internet siteleri, gazete ve dergiler aracılığıyla da kaçış ve teslim olma sürecini karartan bir propaganda faaliyeti yürütüyor. Örgütün silahlı kanadı olan HPG, teslim olan PKK'lıların diğer teröristleri etkilememesi için kendi söylediği haberleri dahi yalanlayan açıklamalar yapma gereği duyuyor. HPG, güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist için ilk olarak 'teslim oldu' diye açıklama yaptı. Ancak örgüt içinde zafiyet oluşacağı düşünülen açıklama örgüte yakınlığı ile bilinen bir internet sitesinde "Arkadaşımız teslim oldu bilgisi verilmiştir, ancak Masiro'nun teslim olmadığı netleşmiştir. Sitemizde yayımlanan bu açıklamayı düzeltme gereği duyuyoruz" şeklinde değiştirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Kasım 2012, 20:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PKK darmadağın oldu, KCK şokta!




Hadi bakalım hayırlısı.

 

 

Etiketler
darmadağın, kck, oldu, pkk, şokta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azerbaycan Ordusu Şokta: 7 Ölü Western Haber Arşivi 0 21 Şubat 2011 15:31
Ermeni diasporası şokta! Feronia Haber Arşivi 1 10 Şubat 2010 12:24