IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2011, 17:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boğaziçi Köprüsü çöker mi?




Boğaziçi Köprüsü çöker mi?


33. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun koşulduğu Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy viyadüğündeki ayaktan dün sabaha karşı park halindeki bir otomobilin üzerine beton parçaları düştü. Uzmanlar uyardı; "Köprü çok yorulmuş durumda. Mutlaka yeni bir sistemle yedeklenmesi gerekir. Önlem alınmazsa gelecekte çok büyük bir felakete yol açabilir."
Geçen yıl 230 bin kişinin katıldığı Avrasya Maratonu'nda beşik gibi sallanan ve güvenliği tartışma yaratan Boğaziçi Köprüsü, dün düzenlenen 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu öncesinde de S.O.S. verdi.

Koşu öncesi sabaha karşı

Habertürk'ün haberine göre; köprünün Ortaköy viyadüğündeki ayaktan kopan beton parçaları bir hukuk bürosunda yönetici asistanı olarak çalışan Ayla Parteş'e (48) ait otomobilinin üzerine düştü. Otomobilinin ön kısmında büyük hasara neden olan onlarca beton parçasını tek tek toplayarak, delil olması için bir poşete koyan Parteş, "Ön camile kaputta hasara neden olan beton parçalarının, önce nereden geldiğini anlayamadım. Daha sonra ise köprünün sütunlarından koptuğunu fark ettim. Durumu hemen polise bildirdim. Polis gelip, tutanak tuttu" dedi.

'ÇALIŞMA YAPILMIYOR'

Büyük bir tehlike atlattığını söyleyen Parteş "Daha büyük facialar yaşanabilirdi. Otomobilimdeyken bu parçalar düşebilir ve yaralanabilirdim. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Ben sadece arabanın hasarıyla kurtuldum. Bu köprü çökebilir ve büyük facialara neden olabilir" diye konuştu. Viyadüğün ayağından kopan beton parçaları köprünün sağlamlığına ve güvenliğine ilişkin endişeleri tekrar gündeme getirdi. Uzmanlar gerekli tedbirler alınmadığı takdirde gelecekte büyük bir felaketin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

prüden beton parçalarının düşmesinin, bugüne dek yapılan bakımların niteliği açısından son derece önemli olduğunu işaret eden Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, "Boğaziçi Köprüsü'nün yapımının üzerinden epeyce bir zaman geçti. Belli ki köprü bir bütün olarak ele alınıp, üzerinde sistemli, düzenli ve dikkatli bir çalışma yapılmıyor. Özellikle taşıyıcı sistemi güçlendiren bir çalışma yapılmalı" dedi.

'GEÇEN YIL ÇILGINLIKTI'

Yüzeysel tedbirlerin artık çözümolmayacağını söyleyen Muhçu sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz yıl Avrasya Koşusu'nda büyük bir ağırlığın köprüye yüklenmesi sorumsuzluk ve çılgınlıktı. Köprüde taşıyıcı gücün desteklenmesine ilişkin herhangi bir önlemalınmadı.

prü taşıyıcı sisteminde radikal bir bakıma, onarıma, desteğe ihtiyaç var. Trafiğin programlanmaması ve yüzeysel tedbirlerle geçiştirilmesi, gelecekte köprüyü bir bütün olarak tehlikeye atacaktır. Adeta bir felakete davetiye çıkarılmış olacaktır. Köprü gelecekte büyük bir felakete yol açabilir. Sonrasında bu felaketin sonuçlarını tartışmak zorunda kalabiliriz."
550 BİN ARAÇ GEÇİYOR
Mimar ve kentbilimci Ahmet Vefik Alp ise konuyla ilgili şunları söyledi: "İki köprümüz projelendirilirken iki köprü kapasitesinin toplamı günlük 250 bin araç olarak belirlenmişti.
Bugün bu kapasite 550 bin aracı aşmış durumda.

Bu bakımdan köprülerimiz, özellikle birinci köprü çok yorulmuş durumda. Bunun büyük bir bakım gerektirdiğini düşünüyorum. Ama bunu yapamıyorlar. Çünkü Boğaziçi Köprüsü'nü yedekleyecek bir geçiş yapılamadı. Boğaziçi Köprüsü'nde bir süre önce de bir kablo kopmuştu. Şimdi de köprüden beton parçalarının düşmesi hoş değil. Köprü kapasitesinin çok üzerinde kullanılmaktadır ve yorulmuştur. Köprünün mutlaka yeni bir sistemle yedeklenmesi gerekir."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boğaziçi, çöker, köprüsü, mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rezonans, Boğaziçi Köprüsü’nü yıkabilirdi Feronia Haber Arşivi 0 18 Ekim 2010 12:08
Boğaziçi Köprüsü'nde intihar şoku Lucifer Haber Arşivi 0 12 Mart 2010 19:35