IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2011, 13:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kandil'deki köyler boşaltılıyor




Kandil'deki köyler boşaltılıyor


Ferit ASLAN/DİYARBAKIR (DHA)

Türkiye’nin Irak merkezi hükümeti ve Kuzey Irak’ta Bölgesel Kürt Yönetimi ile yürüttüğü görüşmelerin ardından Kuzey Irak’ta PKK’nın Kandil ve Hakurk bölgesindeki kamplarının çevresindeki köylerin boşaltılmasına start verildi.

Türkiye’nin yürüttüğü diplomatik girişimler sonucu alınan karar çerçevesinde, PKK’nın kamplarının bulunduğu alanlardaki köylerin boşaltılması için çalışmalar başlatıldı. Irak Bölgesel Kürt yönetimine yakın internet sitelerinde yer alan haberlere göre, PKK kamplarının bulunduğu alanlarda yaşayan sivillerin yerleşeceği 4 kampın inşaat çalışmalarına başlandı. Kandil, Sidekan, Hakurk, Hınere, Pışdere bölgesinde yaşayan siviller, Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yapılacak bu 4 kampa yerleştirilecek.

42 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin talimatı ile Kandil yakınlarında bulunan Pışdere ve Verte’ye 2, Sidekan’a da 2 kampın yapılacağı belirtildi. Yapımına başlanan ve toplam 624 konutun bulunacağı 4 kampın yaklaşık 42 milyon dolara mal olacağı belirtildi.

Bölgesel Kürt yönetiminin, yapımına başlanan söz konusu kampları, Türkiye ve İran’ın Türkiye- Irak, Irak- İran sınırlarında PKK ve PJAK’ya yönelik gerçekleştirdiği hava ve kara operasyonlarında sivillerin zarar görmesini engellemek ve sivil kayıpların önüne geçmek için yaptığı belirtildi.

TÜRKİYE YILLARDIR ŞİKAYETÇİYDİ

Türkiye, yıllardır PKK’lıların Kandil, Hakurk, Hinere, Lolan, Sidekan bölgelerinde sivillerle iç içe yaşadığını ve lojistik desteğini buralardan sağladığını belirterek, bölgesel yönetimden önlem almasını istiyordu. Yıllardır, PKK’lıların barındığı bölgeleri kontrol etmekte zorlandığını ve oraları 'insansız bölge' diye adlandıran Bölgesel Kürt yönetimi, Ankara- Bağdat- Erbil merkezli yürütülen diplomatik girişimler sonucu bölgedeki köyleri boşaltma karara almıştı.

vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boşaltılıyor, kandildeki, köyler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kandil'deki köyler boşaltılıyor! yoSun Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2011 18:29
Kandil’deki bu çelişkiye çok şaşırdı Feronia Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2010 17:02
PKK'nın Kandil'deki medya merkezi vuruldu Lin Haber Arşivi 0 12 Mayıs 2008 13:17