IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
6Beğeni(ler)
  • 3 Post By Düş
  • 1 Post By Pentagram
  • 1 Post By Noyan
  • 1 Post By gizemcik32

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2011, 12:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hain Saldırıya Gelen En Sert Tepki..




Siyasiler, yazarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri Hakkari'de yaşanan hain saldırıyı değerlendirdi.


Çukurca ve Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda 26 asker şehit oldu. Çok sayıda asker de yaralandı.

Sivil anayasa çalışmalarının başladığı ilk gün gerçekleşen bu saldırı için başta siyasiler olmak üzere yazarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri çeşitli yorumlarda bulundu.

Gelen en sert yorumlardan biri Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'a ait. Altan "İki yaşındaki bebekleri öldürerek de onurlu bir savaş sürdüremezsin. Daha geçenlerde PKK'lılar Batman'da hamile bir kadınla kızını ve karnındaki bebeği öldürdüler." hatırlatmasını yaparken şu soruyu Kürt halkına sordu:

"Kürt halkı, bu kadar çok çocuk ve kadın öldüren bir "Kürt" örgütüyle mi onur duyacak? Bu saldırı ateşkese yardım mı edecek, barışın yolunu mu açacak? Apo'yu dinlemiyor, kendi bölgesinin STK'larını dinlemiyor, kendi halkını dinlemiyor, kimi dinliyor PKK?"

İşte siyasilerin, yazarların, sivil toplum kuruluşlarının hain saldırı için yaptığı yorumlar...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle alınacaktır. Silahla bir yere varılmayacağını eninde sonunda göreceklerdir. Bunlara yataklık edenler de derslerini çıkartmalı ve neticelerine katlanmaları gerekir.

Recep Tayyip Erdoğan: Muhalefetin 'sorumlu iktidardır' demesi milleti tahrikten başka bir şey değildir. Bugünkü olaylardan sonra yapılanları kınarken PKK'yı ve isim değiştirerek ortalarda dolaşanları terör örgütü olarak ilan etmeyenlerin sürece olumlu katkısı olamaz. Onların ağzına 'barış' ifadesi yakışmıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Bir başbakanın, sorumluluğu başka kurumlarda aramaması lazım. Sorumluluğu bilmesi lazım. Kendisi muhalefet partisinin lideri değil, ülkeyi yönetiyor. Sorumluluk başbakanın omuzlarındadır. Çözüm üreten kurum siyaset kurumu olmalıdır.

Devlet Bahçeli: Terörün zirve yaptığı bölgelerde OHAL ilan edilsin. Terör maşaları rezil amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Bir milim dahi geri çekilmeden teröre karşı mücadele edilmelidir.

BDP Milletvekili Ayla Akat: Üzüntü duyuyoruz, Allah'tan rahmet diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz yaşamını yitiren askerlerin ailelere.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eşbaşkanı Gültan Kışanak: Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen ateş hepimizin yüreğini yakmış, herbirimizi derinden sarsmıştır" denilen açıklamada, "Hükümete de PKK'ya da bir tek saniye daha kaybetmeden acilen savaşı durdurma çağrısı yapıyoruz.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Bu olaylar ne kadar yürek yakarsa yaksın girdiğimiz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Acılarımız ne kadar büyük olursa olsun bağrımıza taş basacağız. Gelişen şartlar çalışmalarımızı ne kadar zorlaştırırsa zorlaştırırsın hukuk ve demokrasi sınırları içinde kalarak üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Gerçekten üzücü bir olay. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır.

Devlet Bakanı Bülent Arınç: Bunu yapanlar ortaya çıkarılacak, kaynakları kurutulacak, hangi merkezden başlatıldığı takip edilecek. Bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak: Bu alçak ve hain saldırıları gerçekleştirenler Kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyor olamazlar. Bunlar insanlıktan nasibi olmayan eli kanlı katillerdir.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: Bu saldırılar vahşet boyutundadır. Çukurca'daki saldırı Dağlıca ve Aktütün saldırılarına benzer bir saldırıdır. Bugün Çukurca'da meydana gelen kirli saldırı, uluslararası terör siyasetinin işin içinde olduğunu açıkça göstermektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Terörün amacı gayet açık, bu olumlu gidişatı Türkiye'nin çağdaş bir ülke olma konusunda attığı adımları engellemek, durdurmak, Türkiye'nin gücünü zayıflatmak, Türkiye'yi zaafa uğratmak. Şehitlere Allah'tan rahmet dilerken bu menfur olayı gerçekleştirenlerin vicdanlarının olmadığı inancı içerisindeyim.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: Bu mücadelede gri bir alan oluşturmaya çalışanlar bilerek veya bilmeyerek bu cani örgüte destek oluyorlar. Yıllardır bu cinayet pazarına insan hakkı saikiyle yaklaşanlara da seslenmek istiyorum. Dostluğun tek bir göstergesi vardır o da dürüstlüktür. Bugün dostlarımızdan bu dürüstlük beklentimizin en yüksek olduğu günlerden birini yaşıyoruz.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker: Bizim topraklarımız üzerinde birden fazla kültür, inanç, din bir arada 1000 senedir yaşadı. PKK'nın Türkiye'de Türk ve Kürdü birbirine düşünme gayretine alet olmamak lazım. PKK bize rehberlik yapmamalı. Onların amacı ayrımcılığı körüklemek. Diyarbakırlı, Kürt kökenli biri olarak PKK'ya lanet okuyorum, tutumunu ve eylemlerini nefretle karşılıyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: Herkesin annesi babası var. Bu insanlar, askere polise kadına çocuğa silah sıkan insanlar ne yapmaya çalışıyorlar? Nasıl bir dünya yaratmaya çalışıyorlar? Dünyanın her yerinde bu yöntemler artık bitti. Hala silahla adam öldürerek sonuç almaya çalışıyorlar. Bu insanlık suçu. Bütün insanlığa karşı bir büyük cinayet.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Milletimizin başı sağolsun, maalesef terör örgütü çok azıttı. Şehit ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin. Bu saldırının intikamı çok ağır olacak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: Şimdi buradan tüm dünyaya haykırıyorum ve diyorum ki: Artık sözün bittiği yerdeyiz, herkes hak ettiği cevabı misliyle alacak. Biz teröre inat, Türkiye'yi özgürleştirmeye devam edeceğiz. Onlara inat Türkiye'yi demokratikleştirmeye devam edeceğiz.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Bütün Türk milletinin yüreğine kor ateş düştü. Şehit ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Allah sabır versin. Hainler, cinayet şebekeleri, bölücü alçaklar, döktükleri kanda boğuluncaya kadar terörle mücadele sürdürülecek.

Fethullah Gülen: Yaşanan bunca müessif hadiselere ve istihbarat çalışmalarına rağmen, gereken hassasiyetin ve tedbirin alınmaması sonucu göstere göstere gelen saldırılar, karanlık oyunların bu topraklar üzerinde sahneye konulmasından ibarettir. Terörden çok çeken insanımızın bu badireleri de metanetli ve vakur duruşuyla atlatacağını ümid ediyorum.

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan: İki yaşındaki bebekleri öldürerek de onurlu bir savaş sürdüremezsin. Daha geçenlerde PKK'lılar Batman'da hamile bir kadınla kızını ve karnındaki bebeği öldürdüler. Kürt halkı, bu kadar çok çocuk ve kadın öldüren bir "Kürt" örgütüyle mi onur duyacak? Bu saldırı ateşkese yardım mı edecek, barışın yolunu mu açacak? Apo'yu dinlemiyor, kendi bölgesinin STK'larını dinlemiyor, kendi halkını dinlemiyor, kimi dinliyor PKK?

Fatih Çekirge: Kaç kuşak kaybettik… Ama bir tek şeyimizi bırakmadık… O da umuttur… İşte bu yüzden diyorum ki sevgili kardeşlerim bu umutla birbirimize sarılıp, öfkenin ve nefretin mantığı teslim almasına izin vermeyelim… Hepimizin başı sağ olsun…

Kürt Siyasetçi-Yazar Kemal Burkay: El ele verip ülkeyi 90'lı yıllara götürmek isteyenleri fırsat vermeyelim. Doğan kaos ortamı en başta Kürt halkına zarar veriyor, diyalog ve demokratikleşme ortamını sabote ediyor, çözümü zora sokuyor. Uzun deneyimlerimiz şiddetin bir şeyi çözmeyeceğini bize gösterdi.

Mehmet Ali Birand: Bu açık bir cinayettir. Bir savaş ilanıdır. PKK cinayetleriyle Erdoğanı kamuoyu karşısında haklı çıkartıyor. PKK Türk ve Kürtleri kaybediyor.

Ertuğrul Özkök: Yeter artık… Çözüm istiyoruz. Gururumuzu daha fazla kırmayacak, içimizi daha fazla acıtmayacak, bu kan deryalarını kurutacak cesur bir çözüm. Cesur adım istiyoruz, barış istiyoruz. İçimden bir ses, derin, çok derin bir ses ürpertiyle haykırıyor. Bu milletin gururunu daha fazla kırdırmayın. Bu evlere daha fazla evlat acısı düşürmeyin.

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı: PKK ölüm kalım mücadelesi veriyor. PKK terörüne karşı BDP bir miting düzenlemeli. Hergün barış diye bağırıyorlar, hadi bakalım görelim barış isteğini. PKK'nın eylemlerinin bu kadar artmasının bir nedeni de Türkiye'nin operasyonlarının düşmesi. Adamlar Çukurca'nın içine giriyor. Hani Yaşar Büyükanıt nerede? Hani BBG evi olmuştu orası? Nerede bu BBG evi kardeşim? Yine kayıp verirsin ama istihbarat nerde?

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle: Alman hükümeti, 12 Haziran'da Türkiye'de yapılan genel seçimlerden sonra Kürt bölgelerinde yeniden artan şiddet olaylarından dolayı büyük endişe duyuyor. Tüm taraflara, şiddetin artmasının önlenmesi için her şeyi yapması çağrısında bulunuyoruz.


Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle: Alman hükümeti, 12 Haziran'da Türkiye'de yapılan genel seçimlerden sonra Kürt bölgelerinde yeniden artan şiddet olaylarından dolayı büyük endişe duyuyor. Tüm taraflara, şiddetin artmasının önlenmesi için her şeyi yapması çağrısında bulunuyoruz.

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone: ABD ve Amerikan halkı adına hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimi gönderiyorum.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük: Anavatan Türkiye'nin acısı Kıbrıs Türk halkının acısıdır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Yüreğimiz yanıyor. Bu acıların artık bitmesi gerekiyor. Siyaset bunu çözmek için var. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, ailelerine büyük sabır diliyorum.. Biliyorum ne desek onların acısını hafifletemeyiz... Ama dualarımız onlarla.

TÜSİAD: Son dönemde artan terör olayları sonucunda verdiğimiz kayıpların acısına dayanmakta güçlük çekiyoruz. Tüm toplum olarak, kayıplarımız karşısındaki çaresizliğin üzüntüsünü yaşıyoruz. Teröre teslim olmayacağız. Sorunun artık tüm sınırları aşan bu noktasında, bütün toplum kesimlerinin ve siyasi partilerin ortak bir anlayış ve söylemle hareket etmesinin esas olduğunu düşünüyoruz.

Türk Musevi Cemaati: İnsanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. Bu elemli günde ulusumuzun matemini ruhumuzun derinliklerinde hissediyor, şehit askerlerimizin ruhlarının selameti, yaralıların da acilen şifaya kavuşmaları için dua ediyoruz.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Vakit, kesin kararlı, tavizsiz, mutlak caydırıcı tavır alma vaktidir.

ABD Başkanı Barack Obama: ABD, en yakın ve güçlü müttefiklerimizden biri olan Türkiye'ye karşı bu sabah yapılan acımasız terörist saldırıyı şiddetle kınamaktadır.


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton: ABD olarak Hakkari'deki PKK saldırılarını mümkün olan en sert biçimde kınıyoruz. Her yerde barışçıl insanların güvenliğini muhafaza etmek ve her türlü şiddet içeren aşırılıklarla mücadele etmek için çalışırken, Türkiye ile güçlü işbirliğimize devam edeceğiz.

Serdar Akinan: Bu saatten sonra atılacak adımlar Türkiye'nin kaderini tayin edecek. Maalesef akıl ve vicdan yerini şiddete ve öfkeye terk ediyor.

Nazlı Ilıcak: Yüksekova ve Çukurca'da cok sayıda sehit... Başımız sağolsun. Abdullah Gül'ün bölgeye gitmesinin hemen ardından gerçekleştirilen bu terör eylemi "devlete kafa tutma" gayretidir aynı zamanda..

Emre Uslu: PKK saldırısı bir yarma harekatıdır. Bu süreci kırarsak PKK yarılacak. Göreceğiz bunu. KCK operasyonları sayesinde Diyarbakır'da Tahrir Meydanı kuramayan, Kürt'ü sokağa dökemeyen PKK saldırı ile batı sokağını hedefliyor.

Mehmet Baransu: Bingöl 33 er, Şemdinli Derecik 28, Şırnak Taşdelen 27 şehitten sonra bugünkü şehit sayısı PKK"nın 4. büyük katliamı olarak tarihe geçti. İnşallah şehit sayısı artmaz. PKK barış istiyor diyenler bu saldırıyla nasıl bir savunma içerisine girecekler doğrusu merak ediyorum.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Ekim 2011, 13:55   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hain Saldırıya Gelen En Sert Tepki..




Alıntı:
Fethullah Gülen: Yaşanan bunca müessif hadiselere ve istihbarat çalışmalarına rağmen, gereken hassasiyetin ve tedbirin alınmaması sonucu göstere göstere gelen saldırılar, karanlık oyunların bu topraklar üzerinde sahneye konulmasından ibarettir. Terörden çok çeken insanımızın bu badireleri de metanetli ve vakur duruşuyla atlatacağını ümid ediyorum.

bu ne kepazeliktir? binbir türlü iftiralar ile orduyu içeri attırıp, polis teşkilatını ele geçirip, ülkenin önemli makamlarını ele alıp birde utanmadan bunu mu dedi acaba hoca(!)? yazık. ayrıca laf ile gemicik yürümeyeceğini eminim bu halk gösterecektir artık.

 

Alt 20 Ekim 2011, 15:33   #3
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hain Saldırıya Gelen En Sert Tepki..




Alıntı:
"İki yaşındaki bebekleri öldürerek de onurlu bir savaş sürdüremezsin. Daha geçenlerde PKK'lılar Batman'da hamile bir kadınla kızını ve karnındaki bebeği öldürdüler."

Asıl şu tarzda bilinçsiz ve belki de kamufle yorumlar dikkatimi çekiyor. Ahmet Altan efendi, ben de sana sorayım o halde. pkklıların sürdürdüğü bu şerefszliğin, şerefe veya deyiminizle onura dönüşmesi için 18 yaşını geçen insanları mı öldürmesi gerekiyor? Gerçi sen tarafını belli etmişsin. Taraf gazetesi yazarından bundan daha fazlası beklenemez. Bütün bu olayların farkında olan küçük bir çocuğa yazdırsam, senin o beynine uğramayacak kadar güzel kelimelerle ifade eder bu yarayı.

 

Alt 20 Ekim 2011, 15:44   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hain Saldırıya Gelen En Sert Tepki..




arkadaslar eninde sonunda olay bizde yani halkta Bitiyor. biz halk olarak bu sefer cok ciddi bir sekilde ayaklanmamiz lazim. en kucuk çapta bile tepkimi gostermemiz lazim. yoksa basimizdaki satilik iktidar 26 sehitimizide unuttururlar oylece gecistirirler.

 

 

Etiketler
en, gelen, hain, saldırıya, sert, tepki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Reşadiye'deki hain saldırıya 7 gözaltı Lucifer Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2010 23:40
İstanbul'da hain saldırıya 27 gözaltı Lucifer Haber Arşivi 1 24 Haziran 2010 04:41
Alçak saldırıya dev bayraklı tepki Collettivo Haber Arşivi 0 24 Eylül 2008 10:19