IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2011, 20:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, görgü tanıklarının ifadelerini anlattı




Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, görgü tanıklarının ifadelerini anlattı
20 Ekim 2011 Perşembe 20:07

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



PKK’nın, Çukurca baskınında karakolun içine kadar girdiğini, askerlerden bazılarının yatakta şehit olduğunu anlatan Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, saldırının arkasında İsrail ya da Suriye’nin olabileceğini öne sürdü.

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esef Merdoğlu, PKK’nın Çukurca baskınına tanık olanlardan aldığı bilgileri ntvmsnbc ile paylaştı. Örgütün, saldırı sırasında karakolun içine kadar girdiğini, askerlerden bazılarının yatakta şehit olduğunu anlatan Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, saldırının çok profesyonelce planlandığını ve gerçekleştirildiğini olayın arkasında İsrail ya da Suriye’nin olabileceğini söyledi.

“8 noktada saldırı yapılıyor. Her bir noktada en az 10 PKK’lı olması lazım. Kekliktepe'den görünmeden nasıl geçtiler? Sınırdan planlı sızma nasıl oldu? Telsizleri dinleniyor, bölge sorumlularının uydu telefonları dinleniyor. Telsize takılmadan 8 noktada nasıl haberleştiler?” diyerek saldırıyla ilgili soru işaretlerini sıralayan Esef Merdoğlu, daha önceki PKK baskınlarıyla son baskın arasındaki farka dikkat çekti:

“Böyle bir saldırı için en az 3 gün planlama yapmak, hazırlanmak gerekir. Bir gecede bu pozisyon alınamaz. Daha önce örgüte yakın internet sitelerinden Hakkâri – Çukurca karayolundaki saldırının görüntülerini izledik. Hafif silahlarla yapıldı. Burada ağır silahlar kullanılıyor. Teröristin havanı kurması bir gün sürer. Havan kurmak, onun nişangâhını hazırlamak, tüm bunlar şüphe doğuruyor. Benim tahminim planlamanın dışarıdan yapıldığı PKK’nın taşeron olduğu yönünde. İsrail ya da Suriye olabilir.”

‘İSTİHBARAT ZAAFI DEĞİL, İSTİHBARAT REZALETİ’

Merdoğlu, istihbarat zafiyeti iddialarını ise şöyle yanıtladı: “İstihbarat zaafı değil, istihbarat rezaleti var. İstihbaratçılık sadece sınırdan geçenleri gözlemek değil, içerde, kahvelerde, sokakta ne konuşulduğunu bilmeli."

'KARAKOL YERİ SEÇİMİNDE HATA'

Bölgede tüm stratejik noktalarda karakol olduğu ancak bu karakollarda çevreden alınabilecek ateşin hesaplanmadığını vurgulayan Merdoğlu, daha ileri askeri teknolojilerin kullanılabileceğini ve çatışma anında hızla helikopter kaldırılabilmesi için emir komuta zincirinde koordinasyonun arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
HABER








 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlattı, çavuş, emekli, ifadelerini, merdoğlu, tanıklarının, uzman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uzman Çavuş şehit olduUzman Çavuş şehit oldu Uzman Çavuş şehit oldu Halkalı saldırısı Feronia Haber Arşivi 0 26 Haziran 2010 17:06
Görgü tanıkları patlamayı anlattı Collettivo Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2008 13:07
Van'da Kaza: 2 Uzman Çavuş Şehit... Kralice Haber Arşivi 1 26 Mayıs 2008 18:31