IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By aLya

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 10:44   #1
Çevrimiçi
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 bin asker sınırı geçti




Türk ordusu, 6 bini özel kuvvetlere mensup 10 bin askerle Kuzey Irak'ta. Genelkurmay ise Çukurca saldırısına ilişkin 14 maddelik açıklama yaptı: İnsansız hava araçları, kötü hava yüzünden havalanamadı. F-16'lar da ateş desteği verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 24 askerin şehit edildiği Hakkâri'deki saldırının ardından Kuzey Irak'ta 5 ayrı bölgede, 6 bini özel kuvvet personeli olmak üzere 10 bin askerle geniş çaplı bir kara operasyonu başlattı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada "Hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât ve Özel Kuvvetler'den oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır" denildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, yaklaşık 10 bin asker kademeli olarak sınır ötesine geçti. Sınırın hemen ötesindeki Metina, Avaşin, Haftanin, Zap ve Hakurk bölgelerinde gerçekleştirilen harekatın ağırlık noktasını Zap ve Hakurk'taki terör yuvaları oluşturdu.

F-16'LAR DA VURUYOR
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı komutasında gerçekleştirilen harekata 6 bini Jandarma Özel Harekât ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı seçkin personel katılıyor. 4 bin piyade komando da operasyon gerçekleştirilen birliklerin çevre güvenliğini sağladığı belirtildi. Harekâta Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-16'lar ile Malatya Erhaç Hava Üssü'nden havalan F-4 savaş uçakları da destek veriyor. Harekâtta İnsansız Hava Araçları (İHA) da görev yapıyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI
Yer yer 20-25 kilometre içeri girerek yapılan operasyona Kuzey Irak yönetiminin yol güvenliği sağladığı belirtiliyor. Harekâtın Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Bölgesi'nde yoğunlaştığına dikkat çeken kaynaklar, harekât öncesi ve sırasında Barzani yönetimi ile yakın temas halinde bulunulduğunu belirttiler. KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'nin Ankara temaslarında da bu konu gündeme geldi. Bu arada Genelkurmay Başkanlığı da Çukurca saldırısı ve sonrasındaki sürece ilişkin sessizliğini bozdu ve 14 maddelik kapsamlı açıklama yaptı:

8 BÖLGEYE EŞ ZAMANLI SALDIRI: 19 Ekim 2011 saat 01.00 civarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Çukurca İlçe J.K.lığı ile Çukurca yakın emniyet unsurunun konuşlandığı Asayiş Tepesi, Polis ve Jandarma lojmanları, Kavuşak, Barakambi Tepe, Keklikkayası Tepe, Baski Tepe, Han Tepe ve Gazi Tepe üs bölgeleri olmak üzere sekiz ayrı bölgeye eş zamanlı olarak silahlı saldırıda bulunulmuştur.
İHA KÖTÜ HAVA ŞARTLARINA TAKILDI: Saldırı haberinin öğrenilmesi üzerine Kobra, ambulans ve Sikorsky helikopterleri hazır hale getirildi. Bölgeye İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmesi emredildi. Ancak, İHA kötü hava şartları nedeniyle Batman'dan havalanamadı. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte, İHA 15.26'dan itibaren Çukurca bölgesinden görüntü aktarmaya başlayabildi.

F-16 DESTEĞİ VERİLDİ: Saldırıya uğrayan sekiz bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarına derhal ateşle karşılık verilmiş, ayrıca saat 03.28'den itibaren olay bölgesinde sürekli olarak havada F-16 ve F-4 savaş uçakları hazır bulundurularak gün boyunca teröristlerin bulunduğu değerlendirilen hedeflere hava harekâtı icra edilmiştir.

'TERÖRİST ZAYİATI FAZLA'
KOMANDOLAR GÖNDERİLDİ: 19 Ekim 2011 saat 12.50'den itibaren çatışma bölgelerini takviye etmek maksadıyla 4 Komando Taburu, teröristlerin muhtemel kaçış bölgelerine helikopterlerle indirilerek bölgede temas araması faaliyetine başlanmıştır. Bölgede yapılan aramalarda toplam üç terörist, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 18 adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı, 15 adet el bombası, 12 adet dolu şarjör, sekiz adet el telsizi, üç adet hücum yeleği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Örgüte ait telsiz konuşmalarından terörist zayiatının daha fazla olduğu anlaşılmaktadır.
KOMUTANLARDAN YARALI ZİYARETİ: 19 Ekim 2011 saat 17.00'de Şırnak Asker Hastanesi'nde bulunan yaralılardan 4'ü ambulans uçak ile GATA'ya sevk edilmiş, diğer yaralı 14 personelin tedavisine Şırnak ve Hakkari askeri hastanelerinde devam edilmektedir. Komutanlar yaralıları hastanede ziyaret etmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI: Olayla ilgili olarak Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Çukurca Cumhuriyet Baş savcılığı'nca adli işlemlere başlanmıştır.

Barzani ilk adımı attı sınır köyleri boşaltıldı
Başbakan Tayyip Erdoğan'ı arayarak başsağlığı dileyen Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani de ilk adımları attı. PKK kamplarının bulunduğu alanlardaki Sidekan, Hakurk, Hinere, Pışdere, Kandil bölgesindeki köylerin büyük bölümü dün itibariyle boşaltılmaya başlandı. Kürt Yönetiminin, Türkiye'nin Kandil'e yakın bölgelerde lojistik ve askeri üs kurmasına izin verileceği belirtilirken, operasyonda peşmerge ve Irak askerinin yer almasına ise soğuk baktığı öğrenildi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asker, bin, gecti, sınırı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İskenderun'da Roketatarlı saldırı: 6 asker şehit, 11 asker yaralı Hayal Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 13:48
Asker Dağlıca için sınırı bombaladı Hayal Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2010 09:39
Ağrı'da çatışma: 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı Angel Haber Arşivi 1 21 Kasım 2008 12:19