IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 10:51   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saldırı dünya basınının gündeminde yer aldı




Reuters,saldırı nedeniyle bütün Türkiye'nin yasta olduğunu belirterek, PKK'ya karşı şimdiye kadar olduğundan çok daha sert bir tutum alınması için, Başbakan Erdoğan'ın yoğun bir kamuoyu baskısı altında olduğunu duyurdu. Amerikan gazetesi Wall Street Journal'ın yorumunda, Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun merkezinde olduğu vurgulanarak, çatışmaların bitmesi için, zor da olsa Öcalan'la müzakerelerin başlatılmasının şart olduğu kaydedildi.

'İRAN VE SURİYE KIŞKIRTTI'
İngiliz Times dergisi, PKK'yı İran veya Suriye'nin kışkırtmış olabileceğini belirterek, ABD'nin Le High Üniversitesi'nden Ortadoğu uzmanı Henri Barkey'in yorumunu aktardı. Barkey, "Ankara'nın Suriye'deki demokrasi yanlısı protestoların kanlı bir şekilde bastırılmasına ilişkin sert tavrı yüzünden, İran ve Suriye bu saldırı için PKK'yı cesaretlendirmiş olabilir" dedi.
Financial Times, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın PKK'nın yabancı güçler tarafından bir araç olarak kullanıldığını söylediğini belirterek, İran ve Suriye'ye gönderme yapmış olabileceğini yazdı. Times da, İran ve Suriye'nin bu saldırı için PKK'yı kışkırtmış olabileceğine dikkat çekti.
New York Times, saldırıların Türkiye'nin etnik azınlıklara geniş haklarla, yeni bir anayasa tasarladığı bir dönemde gerçekleştirdiğini belirtti. Los Angeles Times ise, Türk halkının tırmanan şiddet konusunda kızgınlığının yükseldiğine işaret etti. Los Angeles Times, Kürtlerin bölgede önemli bir etnik azınlık olduğunu ifade ederek, Türkiye ve müttefikleri ABD ve AB'nin, PKK'yı 'terörist grup' olarak sınıflandırdığına dikkat çekti.

BARIŞI İSTEMEYENLERİN İŞİ
Lübnan merkezli Daily Star gazetesinin başyazısında ise "Bu zamanda bunu duymak çok zor gelse de, Kürtlerin sorunlarının neticesi olan bu türden olaylara şiddetle karşılık vermek yerine, sorunların nedenlerini diyalog yoluyla ortadan kaldırmak gerekiyor" denildi.
Alman Süddeutsche Zeitung, "PKK, kısa zaman öncesine kadar hükümetle gizli görüşmeler yapıyordu. Ancak son ölümcül saldırı, var olan şüphelerin kanıtlandığının bir göstergesi. Yine barışı istemeyen birileri direksiyona geçti. PKK, yine öldürmeye başladı. Önceleri bazı cesur reformlar yapan Erdoğan hükümeti, giderek daha eski devlet partilerine benzedi" yorumunda bulundu.

HALKIN ÖFKESİ...
İsrail gazetesi Haaretz, haberi "Obama, Kürt ayaklanmacıların Türk ordusuna saldırısını kınadı" başlığıyla verdi.
El Cezire televizyonunun Arapça internet sitesi de, saldırı haberini "Türkiye, askerlerini halkın öfkesiyle uğurluyor" başlığıyla duyurdu

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldı, basınının, dünya, gündeminde, saldırı, yer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın En Büyük Ebrusunu, Guinness Dünya Rekoru Sertifikasını Aldı. Sevda Haber Arşivi 0 23 Aralık 2010 06:54
Erdoğan dünya basınının dilinde Lucifer Haber Arşivi 0 17 Mayıs 2010 23:17
12 yaşında ki Türk kızı Dünya Fair play büyük ödülünü aldı Sükût Haber Arşivi 0 08 Aralık 2007 11:42