IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 11:53   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MFÖ'nün gecikmeli yeni -----ü Ve MFÖ sonunda yayınlandı




MFÖ'nün gecikmeli yeni -----ü Ve MFÖ sonunda yayınlandı. Onca yılın ardından odaklarını biraz kaybetmiş gibi görünseler de, grup hâlâ güzel şarkılar yapmaya devam ediyor

Birgrup olarak çok uzun yılları birlikte, en tepede geçirmenizin ardından, insanların karşısına tekrardan çıktığınızda onlara 'yeni' şeyler sevdirmeniz kolay değil. Hele ki geçmişinizde, üzerine daha iyisini yapmakta güçlük çekecek düzeyde iyi şarkılar bestelemişseniz 'yeniyle' işiniz daha da zor. Üstelik kim olduğunuzun da önemi yok. Bu sadece işini iyi yapan grupların değil, her türden müzisyenin sorunu. Dünyanın en iyi piyanistlerinden biri de olsanız, dönemin en çok sevilen rock grubu da olsanız, bu konuda ayrım yok. Rahmaninov'sanız Piyano Konçerto No.2'nin, Oasis'seniz What's The Story Morning Glory'nin ardından geleceklerde hep geçmişiniz aranır. Ama o kadar iyi şeyler yaptıysanız, bir yandan da insanların sizi sevmesi için 'yeni' bir nedene de ihtiyaç yoktur. Kendini kanıtlamış olma durumu. Bunun, kulağınıza daha aşina gelecek iyi örneklerinden biri MFÖ. Popüler müzikle girdikleri ayırt edici ilişki sayesinde MFÖ hep özel bir yerde durdu. Türkiye'de yanına, eş tutup da bir şeyleri kolaylıkla koyamayacağınız türden bir topluluk MFÖ. Elbette rock ya da pop tarihi açısından çağ atlatan şarkıları olmadı. Pink Floyd da değildiler, Led Zeppelin de. Olmaya da çalışmadılar. Ama MFÖ ile aynı topraklarda yaşıyorsanız, bir ömür boyunca eskimeyecek sözleri, notaları sizin için çoktan yazdılar. İşte, onlar da sevmeniz için yeni bir nedene ihtiyacınız olmayan isimlerden.

PARÇA PARÇA HATIRLANACAK
Sürekli ertelenip, gecikmeli çıkan yeni -----leri Ve MFÖ'yü beklerken, benim aklım hep eskilerine gitti. Ele Güle Karşı Yapayalnız'ın 30 seneye yaklaşan yıllanmışlığına, hâlâ etkileyici gelen o basit berraklığına, sözlerine takıldım. Çok yakın zaman önce yayınlanan Ve MFÖ'yü de o geçmişe sığınarak dinledim. Aradan geçen onca süre MFÖ'yü tabii ki çok fazla etkiledi, değiştirdi, şekillendirdi. Bağımsız kimlikleriyle de işler, -----ler yaptılar. Onca zaman sonra yeni bir ----- yayınladıklarında pek tabii, yıllar öncesinin enerjisini, odağını, birlikteliğini bulmak güçleşebiliyor. Her ne kadar konserlerde birlikte vakit geçiriyor olsalar da, özellikle bir önceki albmleri AGU'da müzikal açıdan birbirlerinden kopuk bir portre çiziyorlardı. Ve MFÖ, bir öncekine nazaran çok daha iyi bir ----- ama, ne yazık ki kısmen bu kopukluğu o da barındırıyor. Yıllar sonra geriye döndüğünüzde bir bütün olarak değil de, parça parça hatırlayacağınız bir çalışma Ve MFÖ. Güzel yanıysa, bütüne nazaran tek tek ele alındığında klasikleşmesi muhtemel, iyi şarkıları da barındırıyor oluşu.

DİZGİNLER ALANSON'UN ELİNDE
Mazhar Alanson'un hâlâ bu kadar güzel besteler yapması, sözler yazabilmesi gerçekten büyük takdir hak ediyor. Bu -----de de dizginleri Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan daha fazla o elinde tutuyor. Çıkış şarkıları Hep Yaşın 19 zaten çok etkileyici MFÖ şarkılarından biri. En az onun kadar vurucu olan bir başkası ise Bu Aşk Olur Mu. Radiohead'in Kid A dönemini andıran bir giriş yapan Sorma'daysa Alanson, birkaç saniyeliğine Thom Yorke'a dönüşüyor. Muhteşem olmuş. Ötesindeyse ----- aslında çok farklı ve kısmen sıradan şarkılarla -Milenyum Süvarileri dışında- devam ediyor. Bunları düşünürken, bir şeyi kesinlikle göz ardı etmemek gerekiyor: Bu MFÖ'nün kariyerindeki en iyi -----değil. Ama onların dışında bir başkası yapmış olsaydı, en azından saydığım dört şarkı baş tacı edilirdi. Sorma'da Alanson "Herkesi memnun edemem ki," diyor. Söz konusu MFÖ'yse yıllarca etti, ettiler. Bize de onlara teşekkür etmek düşer.

TARİHİ PLAK ARŞİVİ
Bir minik Bieanel notu da benden. Bu yılki İstanbul Bienali'ndeki birçok işi hayli sevdim. Ama içlerinden bir tanesine müzik severlerin özellikle ilgi göstermesi gerekiyor. Dani Gal'in Tarihi Plak Arşivi, son 100 yıldaki tarihi olayları plaklar aracılığıyla sergiliyor. İsrailli sanatçı, kapağında etkili tarihi figürlerin ve olayların kullanıldığı plakları toplayıp, bir araya getirmiş. Bu plakları belirli bir tarihsel düzlemde sıralayıp sergilemiş. Plakları maalesef dinleyemiyorsunuz ama kapaklar bilindik hikayeleri sıra dışı ve öznel bir biçimde size hatırlatıyor. Önünde saatler geçirebileceğiniz, her birinde ayrı bir hikayeyi yorumlayacağınız bu çalışmaya özellikle dikkat edin.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu aLya tarafından (21 Ekim 2011 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: Güncelleme
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gecikmeli, mfÖ, mfönün, sonunda, İ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
OpenGL 3.0 Yeni grafik standardı yayınlandı Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 22 Ağustos 2008 01:47