IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 19:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denktaş'ın midesindeki tüp çıkarıldı




Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi yoğun bakım bölümünde tedavisi süren KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumunda ilerleme olduğu ve beslenmesi için midesine yerleştirilen tüpün çıkarıldığı bildirildi.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen başkanlığındaki, İç Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tümay Sözen, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kaya Süer'den oluşan doktorlar heyeti bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili son durumu değerlendirdi.

Başhekim Erkmen, Denktaş'ın YDÜ Hastanesine 2. gelişinin bugün 51. günü olduğunu belirterek, Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin son derece iyi olduğunu ancak ''uzun ve ince bir yolda yürüdüklerini'' kaydetti.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tümay Sözen de Denktaş'ın iç hastalıklar açısından durumunun oldukça iyi olduğunu belirterek, ''Şu anda hiçbir tansiyon yükseltici ilaç kullanılmıyor, Denktaş tansiyonunu kendisi idame ettiriyor ancak doktor kontrolü de sürüyor'' dedi.

Sözen, elektrolik denilen dengenin ve şekerin de gayet iyi derecede olduğuna, şu anda esas konunun beslenme olduğunu kaydetti.

Uzun bir süredir burundan mideye yerleştirilen tüp aracılığıyla beslenen Denktaş'ın son tetkiklere göre yutma reflekslerinin iyi olduğu saptandığından, bu sabah itibarıyla tüpün çıkarıldığını açıklayan Prof. Dr. Sözen, şöyle konuştu:

''Sayın Denktaş'ın beslenmesini uzun bir zamandan beri burnundan midesine indirilmiş olan bir tüp vasıtasıyla gideriyorduk. Tabii bu tüp çıkarıldığı zaman yutma refleksinin olması lazım ki besinleri ağızdan tüpsüz verebilelim. Doktor arkadaşlarımız yutma refleksi ve yutma fonksiyonunun iyi olup olmadığını değerlendirerek bunun iyi olduğuna karar verdiler. Bugün tüpü çektik ve kendisine ilk defa ağızdan doktor gözetiminde bazı gıdaların verilmesini deneyeceğiz. Umuyoruz, bunu inşallah tolere ederse, çok önemli aşamayı geçirmiş olacağız.''

Denktaş'a ağızdan beslenmesi için diyetisyen kontrolünde tane içermeyecek biçimde özel gıdalar hazırlanacağını belirten Sözen, Denktaş'ın hala daha güçsüz ve uykuya meyilli olması nedeniyle bunu uyanık olduğunda deneyeceklerini belirtti.

Sözen, ''Sayın Denktaş hala daha güçsüz. Dolayısıyla yutma refleksinin ne kadar güçlü olduğunu tam olarak bilemediğimizden ağızdan beslenmesini gerçekleştirmek için uyanık olduğu zamanda yutmasını kontrol edeceğiz'' dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen de Denktaş'ın solunumunun iyi olduğunu ve oksijen almasına gerek kalmadığını belirterek, giderek bunun daha iyi olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Rasmussen, ''Şimdi beslenmesini takip ediyoruz. Planladıklarımızı yapmak için biraz sabırlı olmamız gerekiyor, hepimiz bunun için uğraş veriyoruz, ümitli ve umutluyuz'' diye konuştu.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kaya Süer de geçen haftaya göre enfeksiyon hastalıkları açısından herhangi bir kötüye gidişin söz konusu olmadığını, hatta geçen haftaya nazaran çok daha iyi olduğunu vurguladı. Süer, 14 gün olarak planlanan antibiyotik tedavisinin onuncu gününde olduklarını, pazartesi günü itibarıyla son kültürlerin alınacağını, herhangi bir problem ile karşılaşılmadığı takdirde aynı gün antibiyotik tedavisini sonlandırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
tıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Denktaş'ın Durumu Kritik! Düş Haber Arşivi 0 01 Eylül 2011 23:22