IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Bir oğlum dağda bir oğlum askerde (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/421031-bir-oglum-dagda-bir-oglum-askerde.html)

Ruj 23 Ekim 2011 14:50

Bir oğlum dağda bir oğlum askerde
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 askerin şehit olduğu, 18'inin yaralandığı Çukurca saldırısının ardından 'Kürt vatandaşlarımın anneleri seslerini yükseltsin' diyerek yaptığı çağrı yankı buldu.
4 YILDIR OĞLUNDAN HABER ALAMIYOR

Fatma Güneş 45 yaşında 10 çocuğu olan ev kadını bir anne. Kürt, Türkçe bilmiyor. Sınırın sıfır noktasında 24 askerin şehit olduğu Çukurca'da tek katlı bir evde yaşıyor. Eşi kamu kuruluşunda memur. Anne Güneş'in bir oğlu dağa çıkarak PKK'ya katılmış. Güneş 4 yıldır oğlundan haber alamıyor. Güneş'in diğer oğlu İstanbul'da asker. Acılı anne bir yandan dağdaki oğlunun akıbetini düşünürken diğer yandan askerdeki oğlunun yaşadığı acıya dikkat çekiyor.
BU SAVAŞI İSTEMİYORUM

Güneş Kürtçe cevapladı, kızı Türkçeye çevirdi: 'Artık hiçbir annenin ağlamasını istemiyorum. Anneler üzülmesin. Bu işte en çok anneler ağlıyor. Ben bir anneyim. Bu savaşı istemiyoruz. Barış istiyoruz.'
ASKER OĞLUMLA DAĞDAKİ OĞLUM KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Güneş sorunların silahla değil demokratik bir şekilde çözülmesini bekliyor. Güneş, 'Oğlum R. bir anda PKK'ya katıldı. Anlayamadık. O sabah herkesle vedalaşmış. Elbette ki oğlumu görmek istiyorum. Çünkü ben bir anneyim. Bu durumda askerdeki oğlum ile diğer oğlum karşı karşıya gelmiş oluyor' dedi.
KAN DURSUN

Çukurca'daki yaşam şartların zorluğundan dem vuran Güneş, çocuklarını okutmaya çalışıyor. Bölgedeki gençlerin en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten anne, kıt kanaat geçimlerini sağladıklarını ifade ediyor. Güneş çatışmanın olduğu günü ise 'zor bir gündü' diye tarif ediyor. Çatışmalar sabah 05.00'e kadar sürmüş. Askerlik yapan oğlunun psikolojisinin iyi olmadığını söyleyen Güneş, arkadaşlarının kardeşinin PKK'ya katıldığını öğrendiklerinde davranış şekillerinin ister istemez değiştiğini söylüyor. Acılı annenin tek isteği akan kanın durması.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net