IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2011, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Enkaz altında 32 saat .




Enkaz altında 32 saat

Erciş kent merkezinde Camikebir Mahallesi'ndeki Lokaller mevkiinde Mesut Ozan Yılmaz ve Abdullah Pinti depremden 32 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Mesut Ozan Yılmaz yaşadıklarını soğukkanlılıkla anlattı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erciş'i vuran deprem sonrası göçük altında kalanlara ulaşmak için büyük mücadeleler gösteren ekipler, dün akşam saatlerinde Camii Kebir Mahallesindeki Kulüpler bölgesinde enkazda canlı bulunduğu ihbarı üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Üç ayrı noktada arama yapan ekipler, bölgeden iki kişinin cesedini çıkardı. Kurtarma ekipleri, yoğun bir şekilde dinleme faaliyeti yaparak dakikalarca uğraştıkları bölümde sağ olduğu belirlenen 22 yaşındaki Abdullah Pinti'ye ulaştı. Yoğun uğraşlar sonunda ekipler Abdullah'ı enkazdan alkışlar arasında çıkardı. Sedyeyle ambulansa konulan depremzede, sahra hastanesine götürüldü.

Enkaz bölgesinde ikinci bir kişinin daha sağ bulunduğu ihtimalini değerlendiren ekipler, meraklı vatandaşların izdihamı sebebiyle çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Zaman zaman tamamen sessiz bir ortam isteyerek enkazda dinleme yapan ekipler, ikinci kez mutlu sona ulaştı. Enkazın altında yaralı olarak bekleyen Mesut Ozan Yılmaz (17) ekiplerin uğraşları sonucu enkaz altından çıkarılıp, sahra hastanesine gönderilerek tedaviye alındı.

İşte Mesut'un anlattıkları

17 yaşındaki Mesut Ozan Yılmaz CNN Türk'te sıcağı sıcağına şunları söyledi: "İlk defa öyle bir depremle karşılaşıyorum. O esnada okey oynuyordum, deprem olur olmaz masanın altına girip, başımı karnıma çektim. Çoğunluğun üstüne kolon düştü, taşıyamadılar."

İdrarımla ağzımı ıslatıyordum, onun dışında hiç zor değildi. Sürekli ses irtibatımız vardı ama kim olduğunu bilmiyorduk. Ben ikinci kattaydım, birinci kata inmişim. Benle beraber bir kişi daha vardı. Tamamen bir şans. Dövüşüyorduk, konuşuyorduk. Herkesin kendi nefsi deniyor ya, o orda yaşanıyor. 32 saat az bir süre değil. Çoğu zaman uyuyorduk. Kafamı koyduğum şey bir kişinin cesedi idi. Sağda ceset, solda ceset. Ortalık mahşer yeri gibiydi."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
enkaz, saat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlık ocağı yerle bir, doktorlar enkaz altında Deinonychus Sağlık Köşesi 0 24 Ekim 2011 12:24
Enkaz Kaldırma Çalışmaları. Mara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Eylül 2011 01:30
Ne çok enkaz... Tisha Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Kasım 2009 11:36