IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2011, 13:14   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demokrasi Baharı




​Arjantin'den Tunus'a birçok ülkede sandık başına giden milyonlarca seçmen 'Demokrasi Baharı' yaşadı. Tunus'ta Nahda Partisi birinci olurken, katılım yüzde 90'ı aştı

Arap Baharı'nın ilk seçimlerinin önceki gün yapıldığı Tunus'ta sonuçlar da netleşmeye başladı. Seçimlere katılımın yüzde 90'a ulaştığı ülkede, sonuçların açıklanması da yoğun katılım nedeniyle gecikti. Uzun yıllar sürgünde kaldıktan sonra Tunus'a dönen Raşid Gannuşi'nin liderliğindeki 'İslâmcı' Nahda Partisi'nin 217 kişiden oluşan kurucu mecliste en az 60 sandalye elde edebileceği bildirildi.

OY ORANI YÜZDE 40
Özellikle Batı basını tarafından iktidara gelme ihtimali endişeyle karşılanan Nahda Partisi adına bir açıklama yapan Samir Dilou adındaki bir Nahda yetkilisi, "Elimize ulaşan sonuçlara göre kurucu mecliste 60 ila 65 arasında milletvekili çıkarabileceğimizi tahmin ediyoruz. Yüzde 40 sınırına yaklaştığımız ve birinci parti olduğumuz görülüyor. 27 seçim bölgesinden 24'ünde birinci olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. Sol görüşlü Tecdid Partisi'nin yetkilisi Adil Chaouch da Nahda'nın seçimlerden birinci olarak çıktığını teyit ederek, "Artık şimdi oyların kesin sayım sonucu ikinci ve üçüncünün kim olduğunu belirleyecek" yorumunda bulundu. Seküler görüşleriyle tanınan Demokratik İlerleme Partisi (PDP) lideri Maya Jribi de Nahda'nın seçim zaferinin kesin olduğunu kaydetti. Jribi "Karar Tunus halkının. Halkımızın kararı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Tunus tarihinin özgür ve çok partili ilk seçimleri için sandığa giden Tunusluları kutladı.

BULGARİSTAN
Yerel seçimin galibi
Türkler cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte önceki gün yapılan yerel seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS-HÖH) 'kalesi' olarak bilinen Kırcaali kentinde yine zafer elde etti. Belediye Başkanı Hasan Azis, ilk turda yüzde 50 barajını aşarak 3'üncü kez koltuğa oturmaya hak kazandı. Kırcaali'ye bağlı 7 ilçede de HÖH adayları yarışı önde bitirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ise barajı aşan iktidar partisi GERB'in adayı Rosen Plevniel ile Sosyalist Partili Ivaylo Kalfin ikinci turda tekrar yarışacak. İlk tur sonuçlarına göre Plevniel yarışı yaklaşık 10 puan gibi bir farkla önde tamamladı.

İSVİÇRE
İsviçre'de Türk adaylar seçilemedi
Seçmenlerin yüzde 40'ının geçtiğimiz cuma akşamına kadar mektup aracılığıyla oy kullandığı İsviçre'de 200 sandalyeli parlamento için 3 bin 500 kişi aday oldu; 46 üyeli senato için ise 151 aday yarışa katıldı. Pek çok kantonda adaylar senatoya seçilebilmek için gereken salt çoğunluğa erişemediklerinden ikinci tur oylamaya kaldılar. Seçimlerin en önemli sonucu aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi'nin oylarında görülen gerileme olurken, büyük partilerin hepsi oy kaybetti. Sadece 28 göçmen kökenli adayın yarıştığı seçimlere katılan 3 Türk aday ise seçilmeyi başaramadı.

Arjantin ikinci kez 'Bayan Kirchner' dedi
Arjantin'de pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçiminin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre, Cristina Fernandez de Kirchner yeniden devlet başkanı seçildi. Ulusal televizyon kanalları oy kullanma işleminin sona ermesinden sonra, 58 yaşındaki Kirchner'in ilk turda en büyük rakibi, sosyalist Hermes Binner'ı büyük farkla geride bırakarak yeniden seçildiğini duyurdu. Kirchner'in oyların yüzde 53'ünü, Binner yüzde 17'sini aldı. Seçim zaferi sonrası başkent Buenos Aires'de toplanan binlerce Arjantinliye hitap eden Kirchner, ülkenin büyümeye devam edeceği sözünü verdi. Cristina Kirchner'in, selefi olan eşi Nestor Kirchner'i geçen yıl aniden hayatını kaybetmesinin ardından sempati kazandığı ve özellikle ülkedeki üç milyon yoksul çocuğa sağlanan devlet desteği gibi uygulamalarla popülaritesini artırdığı söyleniyor. Sonuçların kesinleşmesi halinde, Kirchner Latin Amerika'da devlet başkanlığına ikinci kez seçilen ilk kadın olacak.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baharı, demokrasi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ben Baharı Görmüyorum.. Sihir Felsefe 0 10 Ekim 2011 10:40
Lacøste Baharı Heidi Ah Kadınlar 0 23 Eylül 2008 13:27
T-bøx’ta Elbise Baharı Heidi Moda Trendleri 2 22 Nisan 2008 21:10