IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2011, 13:15   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etna uyandı!




İtalya'nın Sicilya adasındaki Etna Yanardağı lav püskürtmeye başladı. Kül bulutları nedeniyle Katanya Havalimanı'ndaki uçuşlar iptal edildi

Dünyanın en tehlikeli üçüncü yanardağı olarak gösterilen İtalya'nın Sicilya adasındaki Etna, hafta sonu yeniden lav püskürtmeye başlayınca hava trafiğinde aksama yaşandı. Sicilya'nın Katanya bölgesinde bulunan Etna Yanardağı'nın güneydoğu cephesindeki kraterden yükselen lavlar gökyüzünde yüzlerce metre yüksekliğe ulaştı. Lavlar nedeniyle ortaya çıkan kül bulutları nedeniyle Katanya Havalimanı'ndaki uçuşlar cumartesi akşamı iptal edildi. Katanya'ya yapılacak tüm seferler Palermo Havalimanı'na yönlendirildi. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkan Bilimi Enstitüsü kül bulutlarının rüzgârın etkisi ile geniş bir alana yayıldığını ancak insan sağlığını tehdit edecek düzeyde olmadığını duyurdu. Enstitüden yapılan açıklamada Etna çok fazla aktif olduğu için bu tarz patlamaların zararsız olduğunun altı çizildi. Bu yılın başından beri 17'nci kez aktif hale geçen Etna'dan lav püskürmesi durduktan sonra dün itibariyle bölgedeki uçuşlar normale döndü. 3 bin 295 metre yüksekliğindeki Etna, Avrupa'nın en yüksek yanardağı. Etna aynı zamanda Avrupa'nın en aktif volkanı unvanına da sahip.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etna, uyandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elazığ bu sabah depremle uyandı Kan Haber Arşivi 1 09 Şubat 2007 11:29