IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2011, 13:17   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merkez'den 5 maddelik TL planı




​Merkez, yarın Enflasyon Raporu ve TL'nin değerini güçlendirecek 5 maddelik eylem planı açıklayacak. Dolar dün gün içinde 1.80'i gördü

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yarın Enflasyon Raporu'nun yanı sıra TL'nin değerini önemli ölçüde güçlendirecek fiyat istikrarı, faiz, döviz rezerv, zorunlu karşılık politikaları ve finansal istikrardan oluşan beş maddeli bir eylem planı açıklayacak. Bankadan yapılan yazılı açıklamada, "Enflasyon Raporu 26 Ekim 2011 Çarşamba günü yayımlanacak olup, raporun tanıtımı amacıyla bir basın toplantısı düzenlenecektir. Toplantıda Başkan Başçı tarafından sunum yapılacak, ayrıca Türk lirasının değerini önemli ölçüde güçlendirecek fiyat istikrarı, faiz politikası, döviz rezerv politikası, zorunlu karşılık politikası ve finansal istikrardan oluşan beş maddeli bir eylem planı hakkında bilgi sunulacaktır" denildi.

SIKILAŞTIRMA OLABİLİR
Ekonomistler Merkez'in eylem planına yönelik olarak, "Bu noktada ne sunacağını kimse bilemez ancak faiz oranları gibi (muhtemelen politika faizinden ziyade gecelik borç alma ve borç verme faizleri kullanılabilir) bazı önlemlerin sıkılaştırma yönünde olacağını düşünüyoruz. Zorunlu karşılık oranlarında sıkılaştırmaya gidilmesini beklemiyoruz. Muhtemelen bir haftalık repo ihaleleri yoluyla sağladığı TL likidite hacmini kademeli olarak düşürebilir" değerlendirmesinde bulunuyor.

DOLAR GÜN İÇİNDE 1.80 LİRAYI GÖRDÜ
Güne düşüşle başlayan dolar ilerleyen saatlerde 1.80 TL'ye kadar geriledi. Küresel piyasalarda artan risk iştahının yanı sıra TL'de fonlama maliyetinin de artması ve Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı enflasyon raporunda TL konusunda yeni adım atabileceğine ilişkin beklentilerle 2.16'nın altına indi. Cuma günü akşam saatlerinde 2.19 seviyesinde olan döviz sepeti ise dün sabah güne 2.1850 TL'li seviyesinden başlarken düşüşünü sürdürerek 13 Ekim'de gördüğü 2.16 seviyesinin altına indi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, maddelik, merkezden, planı, tl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
28 Şubat\'ın 10 Maddelik Gizli Paketi BaRoN Haber Arşivi 0 07 Mart 2010 18:20
Ağca'nın 5 maddelik bildirisi Lucifer Haber Arşivi 3 20 Ocak 2010 21:27