IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2011, 13:17   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gordion'da kiracıdan dolar ayaklanması




​Dövizdeki artışla birlikte kiraları ödeyemediklerini belirten küçük esnaf dün Ankara'daki Gordion AVM'de kepenk kapattı. Esnaf, kuru sabitlemeyen yönetime ateş püskürdü
Yaklaşık 3 yıl önce kiraların yüksekliği nedeniyle Trabzon Forum'da yaşanan kepenk kapatma olayına bir yenisi eklendi. Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden Gordion'da, döviz kurlarının artması nedeniyle kira giderini karşılamakta zorlandığını belirten bir grup esnaf, AVM yönetimininden kuru sabitlemesini istedi. Farklı iş kollarında faaliyet gösteren 5 esnaf, anlaşmaya yanaşmadığını iddia ettikleri AVM yönetimini protesto için kepenk indirdi. Perakende derneklerinin günler öncesinden toplu hareketin haberini alıp ikna turları düzenlediği esnaf, istediği sonuca ulaşamayınca kepenk kapatma yoluna gitti. Gordion AVM'de Tobacoshop'un işletmeciliğini yapan Cüneyt Karaaslan global ekonomik krizin ardından yükselen döviz kurlarının esnafı kira ödeyemez duruma düşürdüğünü, bu süreçte AVM yönetiminin kendilerine hiçbir şekilde yardımcı olmadığını söyledi. Karaaslan, "AVM yatırımcısı olan Hollanda firması Redevco, en azından kur sabitlemesi gibi bir desteği bile bizlerden esirgedi. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" diye isyan etti.

ZİNC İRLER TEPKİLİ
Ancak Karaaslan'ın liderliğindeki bu toplu hareket, zincir markalar tarafında hoş karşılanmadı. Daha önce böyle bir süreçten geçtiklerini ve alışveriş merkezinin kapatılan kepenklerden ortaya çıkan zararını yine o kepenk kapatan esnafın ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, "Bizim de Gordion'da mağazamız var ama biz kepenk kapatma taraftarı değiliz. Bu çocuk oyuncağı değil" diye konuştu. İpekyol ve Twist markalarının Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın da, "Bazen bıçak kemiğe dayanıyor ama önemli olan sabretmek ve çözüme varmak" dedi.

'Haksız sayılmazlar ama çözüm önemli'
GordIon'da mağazası olan Tekin Acar Kozmetik'in sahibi Tekin Acar ise, kiraların sektörde büyük bir sorun olduğunu ancak marka olarak derneklerle ortak hareket etme yolunu tercih ettiklerini söyledi. Kozmetik ve kişisel bakım markası Watsons'ın Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu ise, AVM yönetimi ile markaların aynı gemide olduklarını bu tip hareketlerin kimseye fayda getirmediğini söyledi.

'GÖRÜŞMEYİ BEKLEMEDİLER'
Gordion'un yatırımcısı Hollandalı Redevco'nun Türkiye'deki Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü Tony de Graaf, kepenk kapatmalarla ilgili sert konuştu. Bu güne kadar her türlü iletişime açık olduklarını söyleyen Graaf, "Yurtdışı seyahatlerim nedeniyle görüşme gerçekleşemedi. Bu süreci beklemeden isyan etme yolunu seçtiler" dedi.

Küçük esnaf kiraları ödemekte zorlanıyor
Kepenk kapatan grubun sözcüsü Cüneyt Karaaslan, "Yan yana iki dükkan arasında çok büyük kira farkları var. Bizden daha sonra AVM'den dükkan kiralayan komşularımızın ödediği tutar, bizden çok daha düşük" diye konuştu. 33 Tantuni'nin işletmecisi İbrahim Ayten ise, artan kurlar yüzünden metrekaresi 85 euroya kiraladığı işyerinin kirasını ödemekte zorluk çektiklerini söyledi. Ayten, "Bizim ödediğimiz tutar, Türkiye'de benzer nitelikte işyerleri arasında ödenen en yüksek kira bedellerinden biri" dedi. Kira giderini yüksek bulan bazı büyük firmaların bile işyerini kapatıp AVM'den çekildiğini savunan Sultanahmet Köftecisi'nin işletmecisi Çetin Arslan da tüm sermayesini burada iş yeri açmak için harcayan küçük esnafın çok zor durumda kaldığını söyledi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayaklanması, dolar, gordionda, kiracıdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günde 10 Dolar Ayda 10 000 Dolar kazan!!! CafeiN İnternetten Para Kazanma Yolları 11 14 Şubat 2011 00:14
Gordion Düğümü Hesna Tarih 0 03 Mart 2010 16:14
Konya Ayaklanması YapraK Tarih 1 17 Ocak 2010 20:44
Babek Ayaklanması YapraK Tarih 0 28 Aralık 2009 13:58
Konya Ayaklanması YapraK Tarih 0 28 Aralık 2009 01:10