IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2011, 11:28   #1
Çevrimiçi
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İhmal Edilen Taş Böbreği Bitirir




Op.Dr.Bülent Erkurt, taş hastalığı olanların daha önce taş düşürenlerin ürolog kontrolüne gitmeleri gerektiğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Medipol Üniversitesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Erkurt, taş hastalığı olanların, daha önce taş düşürenlerin ve doğuştan farklılığı olanların düzenli ürolog kontrolüne gitmeleri gerektiğini söyledi. Erkut, "Taşı kendi haline bırakırsanız ya böbreği bitirir." dedi.

Türkiye'de her 100 kişiden 15'inin idrar yollarında taş oluştuğunu belirten Erkurt, bu hastaların 5'te birinin çocuk olduğunu söyledi. Taş yola girdiği zaman idrar da kanama, bulantı, kusma ve yan ağrısına yol açtığını hatırlatan Erkurt, "İdrar tahlili, röntgen, spiral taş tomografisi ve ilaçlı böbrek filmi taşın detektörleridir. Hastaların radyolojik görüntü ve biyokimyasal analizleri sonrasında taşın neden oluştuğu anlaşılabilmekte ve uygulanan koruyucu tedaviler anlamlı oranda yeni taş oluşma sıklığını azaltabilmektedir." diye konuştu.

Her taşa uygulayabilecek standart bir tedavi olmadığını dile getiren Erkurt şunları kaydetti: "Her taş boyutunun, her taş bölgesinin ve her taş cinsinin tedavisi farklıdır. Ürologlar bu yolu iyi tanırlar. Hangi yolda sıkıntı var, hangi taşları tedavi etmeli iyi bilirler. Ebeveynlerinde taş hastalığı olanlar, daha önce taş düşürenler, doğuştan farklılığı olanların düzenli görüştükleri ürologları olmak zorundadır. Taşın yeniden oluşması bu kontrollerde engellenebilir. Taşı kendi haline bırakırsanız ya böbreği bitirir ya da kötü yola düşer."

İdeal taş tedavisi yöntemleri hakkında da bilgi veren Erkurt, 2 cm'den küçük böbrek taşlarının tedavisinde vücut dışı şok dalgaları ile taş kırma yönteminin kullanıldığını ifade etti. Hastalara uygulanan bir diğer yöntemin de vücut içi taş kırma yöntemi olduğunu ifade eden Erkurt şu bilgileri verdi: "Bu yöntemlerde vücudun doğal yolları kullanılmakta cerrahi kesi yapılmamaktadır. Endoskopun içindeki mercek taşın yaklaşık 25 büyütme ile bire bir görülmesini sağlamaktadır. Aynı endoskopun içinden geçen lazer enerjisi ile taş milimetrik hale getirilmekte veya bir bütün olarak çıkartılabilmektedir."

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bitirir, böbreği, edilen, ihmal, taş, İhmal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İhmal edilen sinüzit menenjite neden olabilir! Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Eylül 2010 06:27
Hastalıklı değil sağlam böbreği alındı Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2008 16:03
İhmal Mi Yaramazlık Mı? Heidi Haber Arşivi 0 23 Haziran 2008 10:20
Fazla böbreği başına dert oldu Kan Haber Arşivi 0 17 Nisan 2008 17:28