IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2011, 12:12   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antakya'nın Kötü Yapılarının Yenilenmesi




Şehrimizdeki kötü yapı stoklarının süratle yenilenmesi olası bir depremde can ve mal kayıplarını azaltacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Van'da yaşanan depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayınlayan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, "Deprem'de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerken, yaralı insanlarımıza da acil şifalar diliyorum." dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Van'da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yayınladığı mesajında şöyle dedi; "Meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Haktan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu olay ülkemizin deprem hattı üzerinde yaşayan bir ülke olduğumuz gerçeğini bizlere tekrar hatırlattı. Allah'a şükürler olsun devletimiz bütün kurumlarıyla deprem bölgesinde görev başındaki yerini aldı.

Enkaz altından arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. İlimizin de 1.derecede deprem bölgesinde ve fay hattı üzerinde olduğunu düşünürsek, depreme karşı almamız gereken tüm tedbirleri yeniden gözden geçirmemiz ve gerekli çalışmaları yapma zorunluluğumuz aşikardır. Hep söylendiği gibi deprem öldürmez ama çürük binalar öldürür. O nedenle şehrimizde mevcut bulunan kötü yapı stoklarının bir an önce gerekli standartlarda yapılması gerekliliği televizyon görüntülerinden de anlayacağımız üzere hayati öneme sahiptir. Deprem bölgesinde yaşayan bizler için bu tür üzücü olaylar bir yandan da bilinç düzeyimizi daha da arttırmalıdır.

Kentimizdeki kötü yapı stoklarının süratle yenilenmesi, şehrimizde yüksek şiddette yaşanacak olası bir depremde can ve mal kayıplarını azaltacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın eski yönetmeliklere göre aldıkları imar hakları yeni mevzuatla uyum içinde olamayabilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımız kendi oturduğu çürük binayı yıkıp yeniden yapma işlemine mevzuattan kaynaklı daire kaybına sebep olduğu için sıcak bakmamaktadır.

Ancak maddi anlamdaki bu mağduriyet düşüncesi hiçbir can kaybından daha önemli değildir. Kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaşıyla tüm insanlarımızın bu gerçekten hareketle kötü yapı stoklarını bir an önce günümüz şartlarına uygun olarak yenilemeleri ileri de yaşanabilecek olası bir deprem afetinde can ve mal kayıplarını azaltacaktır." dedi.

Antakya Belediyesi olarak görev süreleri boyunca deprem v.b olası doğal afetlere karşı etkin çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Savaş yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgilere yer verdi;


Antakya belediyesi bünyesinde 2006 yılında oluşturulan zemin deprem inceleme birimi ile bu birimde çalışan jeofizik ve jeoloji mühendislerinin denetiminde inşaat yapımları öncesinde gerekli zemin kontrollerinin yapılması sağlanmış ve yeni mücavir alandaki imar planı öncesinde zemin durumu haritaları çıkartılarak uygun alan, önlemli alan ve uygun olmayan alan tanımlamaları oluşturulmuştur. Ayrıca mevcut Antakya'da nazım plan öncesinde de zemin haritaları çıkartılmış olup aynı tanımlamaya giderek riskli bölgelerin tespiti yapılmıştır.

2010 yılı başlarında ise Antakya Afet Koordinasyon Merkezi belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurularak hızla çalışmalarına başlamıştır.
Belediye bünyesinde kurulan AKOM ile olası afetlere tedbir oluşturan gerekli hazırlıkların yapılması konusunda çalışmalar devam etmektedir.

Belediyemizce 2010 yılı şubat ayında ise kent coğrafi bilgi sistemi ihale edilmiş, afet bilgi sisteminin temelleri atılarak detaylı saha çalışmaları yapılmıştır.

Ayrıca Deprem Master Planına yönelik çalışmalar, zemin deprem inceleme birimi ile Antakya-AKOM koordinesinde yürütülmektedir.

Akom birimimizde faaliyet gösteren personelimiz deprem v.b doğal afetlerle ilgili Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen eğitim çalışmalarına katılım göstermiş ve bu konuda bilgilenmeleri sağlanmıştır.

Halkımızı afetlere karşı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarımız web sitemiz ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) üzerinden yapılmaktadır. Başlangıcı yapılan projelerimizden gerekli detay verilerin alınması ile sonuçlar halkımızla paylaşılıp, bilinçlendirme eğitimlerimiz devam etmektedir. Antakya'mızda oluşacak bir afet öncesinde gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmalarımız azami hız ve gayretle sürmektedir.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
antakyanın, kötü, yapılarının, yenilenmesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kısır (Antakya) KraLiSHE Yemek Tarifleri 1 05 Ekim 2012 19:30
Devlet Bakan'ı Mehmet AYDIN, '' Hukukumuzun, Anayasamızın Yenilenmesi Lazım! '' Sametold Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 19:19
Osmanlı yapılarının büyük kısmını padişah hanımları ve anneleri yaptırmış Süslü Genel Paylaşım 0 17 Şubat 2010 17:53