IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2011, 12:15   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayaklarıyla Yaptığı Resimlerin Sergisini Açtı




İki kolu olmadığı için ayak parmakları ile resim yapan engelli ressam Ayşe Işık, Adıyaman Üniversitesi'nde "Işıktan İzdüşümler" adını verdiği sergisini açtı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İki kolu olmadığı için ayak parmakları ile resim yapan engelli ressam Ayşe Işık, Adıyaman Üniversitesi'nde "Işıktan İzdüşümler" adını verdiği sergisini açtı.

Eğitim Fakültesi'nin bekleme salonunda açılan sergiyi Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, öğretim üyeleri ile öğrenciler gezdi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Engelli Ressam Ayşe Işık'ın iki kolu olmamasına rağmen gösterdiği azim ve gayretle ayak parmakları ile resim çizdiğini belirterek, "Bu azmini ve gayretini takdir ediyoruz. Eserlerini çok Beğendik, bir tablosunu da biz alacağız. Kendisine bu yolda çalışmasını tavsiye ediyoruz. Bu gayreti ile daha güzel eserler verecektir." dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, engelliliğin gerçekten bir engel olmadığını Ayşe Işık sayesinde görme imkânına sahip olduklarını vurgulayarak, "Burada örnek bir insan görüyoruz. Önemli olan insanların beyinlerinde engel olmamasıdır. Birçok yönden fazla gibi görebileceğimiz uzuvlara sahip bazı insanların, beyinlerindeki engeller nedeniyle çalışmadığını da biliyoruz. Burada hakikaten insanların kendilerine verilen kıymetlerin değerlerini iyi bilmeleri gerektiğini Ayşe kızımız sayesinde anlamış oluyoruz. Bu güzel eserlerini Üniversitemizde sergilediği için kendisine teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz." şeklinde konuştu.

Engelli Ressam Ayşe Işık ise beş yaşında kollarını kaybettiğini ama azmini hiçbir zaman kaybetmediğini belirterek duygularını şöyle ifade etti: "Ailemin yardımı ile ayaklarımı kullanmayı öğrendim. İlkokula başlarken yazabiliyordum. Çocukluğumdan beri sevdiğim resimle 6 yıldır uğraşıyorum. Engellilere ve bilhassa küçük sıkıntılar karşısında pes eden engelli olmayan insanlara örnek olmak istiyorum." 15 yağlı boya eserin yer aldığı sergi 25-27 Ekim 2011 tarihlerinde Eğitim Fakültesinde, 28-29 Ekim 2011 tarihlerinde ise Adıyaman Üniversite bağlı Kahta Devlet Konservatuvarında açık olacak.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu Düş tarafından (26 Ekim 2011 Saat 15:37 ) değiştirilmiştir. Sebep: Başlık düzenlemesi.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açtı, ayakalarıyla, ayaklarıyla, resimlerin, sergisini, yaptığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mücella Aşkan 4. sergisini açıyor Kralice Kültür ve Sanat 0 01 Temmuz 2008 20:14