IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2011, 10:43   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir Büyükşehir, 15 Yolcu Gemisi İçin Uluslararası İhaleye Çıkıyor




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Aralık tarihinde gerçekleştireceği ihale ile alınacak katamaran tipi yolcu gemilerinde aydınlatma sistemleri güneş panelleri ile desteklenecek, egzoz gazı emisyonu minimum düzeyi aşmayacak.

İzmir'in yeni gemilerinde bisiklet parkları, görme engelliler için kabartmalı yönlendirme levhaları, engelli tuvaletleri, evcil hayvan kafesleri ve kablosuz internet de olacak. Hızı mevcut gemilerin iki katına ulaşacak katamaranlarla Konak-Karşıyaka arasındaki mesafe 10 dakikada katedilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesi ve ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 6 Aralık 2011'de 15 adet yolcu gemisi alımı için ihale gerçekleştirilecek. İhale, ulusal ve uluslararası tüm isteklilere açık olarak yapılacak. İhalenin gerçekleştirilip sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk gemi 14 ay sonra, diğer gemiler ise her 2.5 ayda bir gemi olmak üzere teslim edilecek.

İhale kapsamında inşası gerçekleştirecek yeni gemiler, özellikle çevreci ve engelli dostu olacak. Yeni gemilerde işletme-bakım-onarım maliyetleri ile yakıt sarfiyatının düşük olması, yolcu konfor ve güvenliğinin en üst düzeyde tutulması planlandı. Gemiler, günümüzün en ileri teknolojisi kullanılarak üretilecek. Gemi yapım malzemesi olarak karbon kompozit kullanımı ve ses izolasyonunda mükemmelliyetin çok yüksek tutulması ile yeni gemiler, mevcut gemilere göre çok "sessiz" olarak çalışacak. Gemilerde internet erişimi ve TV yayını da bulunacak. Gemilerdeki koltukların ergonomisi ve konforu ile uçak koltuğu rahatlığı sunulacak.

Katamaran gövde tipinde inşa edilecek yeni gemilerde güneş enerji panelleri ile aydınlatma sistemi desteklenecek. Az yakıt harcayan gemilerde egzoz gazı emisyonu minimum düzeyde olacak, böylece çevreye duyarlı hizmet verilecek. Engelli vatandaşlar da gemilerden rahatça faydalanabilecek. İskeleler, alınacak yeni gemilere göre yeniden yapılandırılarak modernize edilecek.

Yolcu Gemilerinin Teknik Özellikleri

Yeni gemiler katamaran gövde tipinde olacak.

Yapı ana malzemesi, çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, dayanıklı, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük 'karbon kompozit' malzemeden olacak.

12 adet geminin işletme hızı (saatte) 18 deniz mili, 3 adet geminin işleme hızı saatte 30 deniz mili olmak üzere 15 adet gemi inşa edilecek (Mevcut gemilerin hızı saatte 9-10 deniz mili)

Gemilerin tam elektronik kontrol sistemi ve manevra yeteneği olacak. Bu sayede gemilerin iskelelere yanaşma ve ayrılmaları çok kısa sürede gerçekleşebilecek.

Gemiler iç ve dış körfez taşımacılığında İzmir'in ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlandı.

Gemilerin boyları en az 37 metre, enleri ise en az 11,5 metre olacak

Konforlu ve ergonomik oturma koltukları ile geniş koltuk arası mesafesi (diz mesafesi) olacak.

Gemiler en az 400 kişi kapasiteli olacak

Gemilerde büfe ve soğuk–sıcak içeceklerin satıldığı otomatik satış büfeleri (snack) bulunacak

Gemilerin ön tarafında yolcuların hızlı iniş-binişlerini sağlayacak genişlikte, engelli vatandaşların yardımsız olarak kullanımına uygun kaptan tarafından otomatik olarak kumanda edilecek rampalar bulunacak.

Gemilerde Bebek bakım masası da bulunacak.

Normal tuvaletler ve engelli tuvaleti bulunacak

Gemi ergonomisi engelli vatandaşlar ve çocuk arabalarının kullanımına uygun olarak yapılandırılacak

Gemilerde gerekli yerlerde, görme engellilerin okuyabileceği şekilde kabartmalı (Braille Alfabesinde yazılmış) uyarı ve yönlendirme işaretleri olacak.

Gemiler iki katlı olacak. Birinci kat kapalı alan, ikinci kat kapalı ve açık alanlı olacak.

Gemide bisiklet parkları bulunacak. Böylece bisiklet kullanıcıları da gemilerde daha rahat bir yolculuk yapabilecek.

Gemiye binecek yolcuların evcil hayvanlarını taşıyabilmeleri için en az 3 adet birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesi bulunacak.

Yolcuların bavul ve çantalarını koyabilecekleri bavul rafı ve alanları olacak

Yazın terletmeyecek, kışın üşütmeyecek derecede iklimlendirilmiş (klimalı) kapalı yolcu salonları oluşturulacak.

Gemiler, kurulacak bir merkezden 'Filo işletme Sistemi' ile kontrol ve denetim sağlanarak yönetilecek. Aynı sistem aracılığıyla gemideki ve kıyı birimlerinde bulunan ekranlar vasıtasıyla yolcuların bilgilendirilmesi sağlanacak. Gemide ayrıca TV yayınları da izlenebilecek.

Gemilerde kablosuz internet donanımı bulunacak.

Gemilerin bakım/onarımlarının sorunsuz gerçekleştirilmesi içim ihale kapsamında yedek parçalarının alımı da gerçekleştirilecek.

Konak-Karşıyaka/Konak-Bostanlı seferleri 10 dakikaya düşecek
Mevcut durumda kullanılan yolcu gemileriyle Konak-Karşıyaka/Konak-Bostanlı arası yanaşma ve ayrılma manevraları dahil 18-20 dakikada katediliyor. Yolcu iniş-binişinin 5 dakika olarak eklenmesiyle toplam 25 dakikada sefer tamamlanıyor. Yeni gemilerde ise yanaşma ve ayrılma manevraları dahil en çok 10 dakika ve 5 dakikada yolcu iniş-biniş süreleri ile birlikte her seferin 15 dakikada tamamlanması hedefleniyor.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15, büyükşehir, Çıkıyor, gemisi, için, ihaleye, izmir, uluslararası, İçin, İhaleye, yolcu, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Binası İçin 58 Milyon Lira Gerekiyor aLya Haber Arşivi 0 27 Ekim 2011 10:39
İzmir İçin Deprem Uyarısı!! Düş Haber Arşivi 0 23 Eylül 2011 00:02
Uluslararası yolcu trafiği yavaşladı Chelt Havacılık Haberleri 0 04 Mayıs 2011 11:35
Dünyanın en büyük yolcu gemisi ~ Queen Mary 2. Sametold Esrarengiz Olaylar 2 31 Ekim 2010 22:02