IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2011, 10:14   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emekliliği Hak Etmek, İşten Çıkarmaya Gerekçe Gösterilemeyecek




Bursa Barış Şimşek- Bursa 1.İdare Mahkemesi, "emeklilik hakkını kazandığı" gerekçesiyle 2011 yılında sözleşmesi yenilenmeyerek işine son verilen 4/C'li sözleşmeli çalışanın açtığı davada çalışanı haklı buldu.

Bursa 1Barış Şimşek- Bursa 1. İdare Mahkemesi, "emeklilik hakkını kazandığı" gerekçesiyle 2011 yılında sözleşmesi yenilenmeyerek işine son verilen 4/C'li sözleşmeli çalışanın açtığı davada çalışanı haklı buldu. Mahkeme, emekliliği hak etmenin işten çıkarmaya gerekçe olamayacağına hükmetti.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre 1990 yılından beri TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğünde görev yapmakta iken "emeklilik hakkını kazandığı" gerekçesiyle 2011 yılında sözleşmesi yenilenmeyerek işine son verilen Büro Hak-Sen üyesi Fatma Mirzaoğlu adına sendika tarafından açılan davada Bursa 1. İdare Mahkemesince verilen yürütmenin durdurulması kararı sonucu çalışan görevine başlamıştı. Davanın esastan incelemesini tamamlayan Bursa 1. İdare Mahkemesi 29 Eylül 2011 tarihinde dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Kararda, idareye verilen takdir yetkisinin hukuka uygun kullanılması gerektiği vurgulanarak, söz konusu işlemde verilen yetkinin aşılarak, görevinde başarısızlık veya hizmetine ihtiyaç duyulmadığına dair hukuken geçerli somut bir tespitin olmadığı belirtilirken, davacıya geriye dönük olarak maddi kayıplarının davanın açıldığı 18 Şubat 2011 tarihinden itibaren işletilecek yasal gecikme faizi ile birlikte ödenmesine karar verildi. Bu karar uyarınca, 4/C'li personele çalıştırılmadığı aylara ilişkin ücretleri yasal faizi ile birlikte ödenecek.

-"4/C'Lİ PERSONEL İÇİN ÖNEMLİ BİR EMSAL"-

Söz konusu kararın 1972 yılından beri 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre personel çalıştıran TÜİK'te ilk olduğunu belirten Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, "Bugüne kadar emekliliğini hak ettiği gerekçesiyle işten çıkarılan binlerce 4/C'li personel bulunmaktadır. Ancak, bundan sonra böyle bir gerekçe ile hiçbir 4/C'li personelin işine son verilemeyecek" dedi.

Çivi, kararın halen 4/C statüsünde çalışan binlerce personel için önemli bir emsal oluşturacağını, 4/C statüsündeki personele yönelik hukuksuz uygulamalara yargı kararları beklenmeden son verilmesini istedi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çıkarmaya, emekliliği, etmek, gerekçe, gösterilemeyecek, hak, işten, İşten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günah çıkarmaya geldim Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Ekim 2010 23:38
Günah çıkarmaya geldim Ezgi Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Ağustos 2010 11:35
ABD yeni savaş için gerekçe buldu Lucifer Haber Arşivi 0 28 Nisan 2010 06:03
Günah Çıkarmaya Geldim Hesna Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 21 Nisan 2010 18:31