IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By aLya

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2011, 11:05   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akut'un 'vergi' İsyanı




Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Van depreminde 190 kişilik bir ekiple çalışan derneğin bölgeye 70 bin TL borçla gittiğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Van depreminde 190 kişilik bir ekiple çalışan derneğin bölgeye 70 bin TL borçla gittiğini söyledi. Van ve ilçelerinde şu ana kadar 15 kişiyi enkaz altından sağ çıkarttıklarını belirten Sevgül, "Sabit giderlerimiz var. Telsiz vergisi, kullandığımız arazi araçlarının vergisi var. Bu bizim için kanayan bir yara oldu. Topladığımız bağışları vergi olarak devlete geri ödüyoruz" dedi.

AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Van depremine 190 kişilik bir ekiple müdahale ettiklerini söyledi. Bölgeye özellikle Van'a yakın olan birimlerin hareket ettiğini kaydeden Sevgül, "Şimdilik enkaz altından 15 kişiyi canlı olarak çıkarttılar" dedi. AKUT'un,taktik olarak, özellikle ulaşılmayan, gidilmeyen yerlerde çalıştığını kaydeden Sevgül, ekipler canla başla çalışırken 1999 Marmara depreminden bu yana 'trajik' bir olayı yaşadıklarını söyledi.

'70 BİN TL BORCUMUZ VAR'

AKUT'un Marmara depremine 5 bin Dolar borçla müdahale ettiğini kaydeden Sevgül, "Bugün yine aynı hikaye var. Van depremine gidiyoruz, 70 bin TL borcumuz var. Şu anda kasamızda hiç paramız yok" diye konuytu. Aynı zamanda Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla 'kamu yararına çalışan dernek' statüsünde bulunan AKUT'un belirli sabit giderleri olduğunu kaydeden Sevgül, bunlar içinde en büyük kalemi vergilerin oluşturduğunu söyledi. Yılmaz Sevgül, şöyle dedi:

"Telsiz vergisi, kullandığımız arazi araçlarının vergisi var. Bunları devlete ödüyoruz. Vatandaş Ahmet amcadan, Ayşe teyzeden aldığımız bağışları devlete vergi olarak ödüyoruz. Burada gönüllü bir hizmet üretiyoruz. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Her yıl 100 bin TL dolayında vergimiz var. AKUT sadece depremde görev yapmıyor. Dağ arama kurtarma yapıyor, sel arama kurtarma yapıyor. Buralara güçlü arazi araçlarıyla girmemiz gerekiyor. Onların da vergileri yüksek."

'VERGİLERİMİZ KALDIRILMALI'

Vergiler konusunda 2004'ten bu yana mücadele içinde olduklarını ve açıkça kaldırılmasını talep ettiklerini belirten Sevgül, bu konuda Maliye Bakanlığı'na iki kez dilekçeyle başvurduklarını, ancak sonuç alamadıklarını kaydetti. 16 yıllık bir geçmişi arkasında bırakan AKUT'un artık düzenli bağış ve gelir ortamının yaratılması gerektiğini savunan Yılmaz Sevgül, "27 bölgede örgütlendik ve başı belada olan her insana ulaşmaya çalışıyoruz. Bunu da tamamen gönüllülük esası çerçevesinde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIN SİGORTASI YOK'

Amaçlarının kimseyi suçlamak olmadığını ama artık AKUT'un bir trajedi ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Sevgül, şunları söyledi:

"AKUT Türkiye'deki sivil kurtarma birimleri içinde Birleşmiş Milletler çatısı altında afetlere müdahale konusunda çalışma yapan 'Uluslararası Arama Kurtarma Tavsiye Grubu'na (INSARAG) kabul edilen tek kurum. Ama biz kasamızda eksi 70 bin TL ile Van depremine gidiyoruz. 190 insan orada mücadele ediyor. Bunların sigortası bile yok. Hiçbir sigorta firması bize sponsor olmuyor. O çocukların birisinin başına bir şey geldiğinde nasıl sağlık giderlerini karşılayacağız?"

Sevgül, yabancı ülkelerde gönüllü kuruluşlarının giderlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını belirterek, "En azından temel giderlerimiz bari karşılansın, ya da karşılanmasını sağlayacak ortamlar yaratılsın. Deprem olmadan önce Antalya'da sel felaketi vardı. Ben aracımın mazotunu karşılayamazsam nasıl giderim?" diye sordu.

Antalya BİRİMİ NÖBETÇİ

Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi olan AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Van'da meydana gelen deprem felaketi için 10 kişilik profesyonel bir timi turizm kentinde hazır beklettiklerini söyledi. AKUT Antalya biriminin 30 kişiden oluştuğunu ve herhangi bir ihtiyaç halinde tam donanımlı şekilde felaket bölgesine intikal edebilecek yapılanmada olduklarını belirten Sevgül sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKUT Türkiye genelinde 15 ayrı bölgeden gelen ekip ile Van'da görev yapıyor. Biz Antalya birimi olarak nöbetteyiz. Tüm ekipleri aynı bölgeye yönlendirmenin yanlış olduğunu düşündük. Bu tarafta da olabilecek bir arama kurtarma görevine müdahale edecek yedek birim olarak beklemedeyiz. Antalya birimi olarak gerek lojistik, gerekse teknik anlamda tam donanımlıyız. Şu an Antalya biriminin üzerinde İskenderun, Mersin, Adana, Antalya, Muğla şehirleri, ilçeleri ve köylerinin sorumluluğu var."

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akutun, isyanı, vergi, İsyanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şeyh Sait İsyanı Ecrin Tarih 0 05 Haziran 2011 19:30
Akut ve Kronik Piyelonefrit Sır Sağlık Köşesi 0 05 Kasım 2010 10:30
Akut Miyokard enfarktüsü YapraK Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2009 16:36
En Büyük İlaç İsyanı Kralice Sağlık Köşesi 0 30 Kasım 2008 11:40