IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2011, 11:06   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mehtap Öğretmenin Yürüme Sevinci




Tekirdağ' dan Ankara'ya gelirken,geçirdiği trafik kazasında yürüme yeteneğini kaybeden 1,5 yıllık sınıf öğretmeni Mehtap Bakır, Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne bağlı Kozaklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisinin ardından yeniden yürüdü.

Tekirdağ' dan Ankara'ya gelirken,geçirdiği trafik kazasında yürüme yeteneğini kaybeden 1,5 yıllık sınıf öğretmeni Mehtap Bakır, Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne bağlı Kozaklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisinin ardından yeniden yürüdü.

Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı köyü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni Mehtap Bakır, 23 Ocak 2009 günü Ankara'ya gitmek üzere Tekirdağ'dan bindiği otobüsün devrilmesi sonucunda iki ayağının sakatlanması için, yürüme yeteneğini kaybetti. Mehtap Bakır, geçirdiği kaza sonrasında hiç yürümeyeceğini düşündüğü bir anda İnternet'den öğrendikleri Kozaklı Fizik Tedavi Merkezi ile yeni bir umut bulduklarını söyledi. ' İlk dönemdeki tedavim süresince doktorlara ne zaman yürüyebileceğimi sorduğumda 'Yaşadığına dua et' şeklinde cevap alıyordum. Geçirdiğim kaza benim için tam bir yıkım oldu.1,5 yıllık öğretmendim ve çok sevdiğim öğrencilerime bile doyamamıştım. Çünkü öğretmenliği, çocuklarıma bir şeyler öğretmeyi çok seviyordum.3 aylık Ankara'daki fizik tedavi sonrasında belirli bir aşamaya gelmiştim,ama halen yürüme ile ilgili ciddi sorunlarım vardı. 1 yıl süre ile tedavi gördüm. Daha sonra İnternet 'de Kozaklı ilçesinde Lokomot cihazının da bulunduğu fizik tedavi merkezinin olduğunu öğrendim buraya geldim. Buradaki ilk tedavim yaklaşık 3 ay sürdü. Azim, özgüven ve cesaretin yanında fizik tedavide oldukça etkin olan egzersizleri düzenli olarak yaptım. Yürümeyi destekleyici Lokomot cihazının büyük etkisini yaşadım. Buraya ilk geldiğimde dizlerim kesinlikle beni taşımıyordu. Tekerlekli sandalyeden başka bir yere destek olmaksızın geçemiyordum, şimdi koltuk değneklerimle yürüyebiliyorum.Uzun süreli bir tedavi bu,ama en çok öğrencilerimi özledim. Kurban bayramının ardından yeniden tedaviye başlayacağım ve bu tedavimin ardından ailemle hiçbir destek olmaksızın yürüyerek çıkabileceğime inancım sonsuz.ödedi.

Fizik Tedavi uzmanı Dr. İsmet As'da 60 seanslık bir tedavi ile öncelikli olarak bacak kaslarının güçlendirici egzersizler ile Mehtap öğretmenin yürüme becerisi kazanmasının sağlandığını bunda Lokomot cihazının önemli bir rol oynadığını belirtti. As, 'Hastamız buraya geldiğinde kesinlikle dizini harekete geçiremiyordu. 60 seanslık bir tedavi süreci ile koltuk değneklerinin de yardımıyla yürüyebilir hale geldi.öşeklinde konuştu

Mehtap Bakır'ın annesi Memnune Bakır'da,kızının yürüyebildiğini görmenin büyük mutluluğunu ailesi ile birlikte yaşadığını belirterek,kızının tedavisini gerçekleştiren tüm personele şükran borçlu olduklarını belirterek 'En büyük hayalim kızımla hastane kapısından yürüyerek çıkıp evime gidebilmek,bunun da kısa sürede gerçekleşebileceğine inanıyorum.ödiye sevincini ifade etti.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ekim 2011, 11:27   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mehtap Öğretmenin Yürüme Sevinci




Konu Tekrarı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kilit..

 

 

Etiketler
mehtap, sevinci, yürüme, Öğretmenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yürüme Sanatı - Ali Çolak Kalemzede Felsefe 0 10 Ağustos 2011 14:39
Mehtap'la Canlanan Kültür Kralice Kültür ve Sanat 0 01 Temmuz 2008 21:05
Öğretmenin Zor Anları Run Komik Loglar 5 20 Ocak 2008 05:50