IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2011, 11:15   #1
Çevrimiçi
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Van'a Akıyor




Van ve Erciş İlçesi'nde depremin yaralarının sarılması için Türkiye adeta tek yumruk oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Van ve Erciş İlçesi'nde depremin yaralarının sarılması için Türkiye adeta tek yumruk oldu. TIR, kamyon, kamyonet ve minibüslerle Van ile Erciş'e yardım malzemesi yağıyor.

Van'da 23 Ekim Pazar günü saat 13.41'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem Van, Erciş ilçesiyle köyleri vurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı,depremde 185 kişinin enkazdan sağ olarak çıkarıldığını duyururken, 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra 2 ile 3 arasında değişen 250, 3 ile 4 arasında değişen 566, 4 ile 5 arasında değişen 92 ve 5 ile 6 arasında değişen 6 olmak üzere, toplam 914 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı.

Havaların soğumaya başladığı bölgeye Kızılay desteğini artırırken, Türkiye'nin dört bir tarafından harakete geçen yardımseverler de TIR, kamyon, kamyonet, minibüslerle bölgeye akın etti. Topladıkları malzemeleri depremzedelere ulaştırmak isteyen hayırseverlerin araçlarından oluşan yaklaşık 1 kilometrelik yardım konvoyu Erciş İlçesi'ne 30 kilometre mesafede bulunan jandarma kontrol noktasında toplanıyor. Yağmalamaya karşı jandarma kontrolünde Erciş ve Van'a ulaştırılan yardımlar depremzedelerin yüzünü güldürmeye başladı.

CAN KURTARMAK İÇİN YARIŞTILAR

Bu arada depremin vurduğu Erciş ilçesi adeta kurtarma ekiplerinin akınına uğradı. Sivil savunma birlikleri, jandarma arama kurtarma, TSK özel kuvvetler arama, Emniyet Genel Müdürlüğü özel harekat şubesi, Türkiye Dağcılık Federasyonu arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra yurdun dört bir yanında kurulu bulunan özel arama kurtarma ekipleri deprem sonrası Erciş'te can kurtarmak için adeta yarıştı. 63 ayrı ekip halinde görev yapan 700'den fazla kişinin görev aldığı ilçede 185 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

16 CAN KURTARDILAR

Türkiye Dağcılık Federasyonu dağcıları, birlikte çalıştıkları Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli 8 polisle, enkazdan 16 kişiyi canlı olarak çıkarmayı başardı. Deprem haberinin duyulmasından sonra bir ekiple Erciş ilçesine ulaştıklarını belirten Dağcılık Federasyonu Muş Temsilcisi Mehmet Çağlayan, enkazdakilere ulaşmak için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi. Özellikle ilk gün enkazdan çok sayıda insanı canlı çıkarmayı başardıklarını anlatan Çağlayan, çalışmalarını enkaz kalkana kadar sürdüreceklerini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi başkanlığında oluşturulan 8 kişilik arama kurtarma ekibi ilk görevlerinde başarılı oldu. Tonlarca ağırlığındaki enkazın altına girerek can kurtaran ekibe başkanlık eden Başkomiser Nefat Tabağ, halkın can ve mal güvenliğini afetlerde de sağlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akıyor, türkiye, vana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnternet'te *****ya para akıyor! ßy_MysticaL Haber Arşivi 0 02 Nisan 2007 19:23