IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ay
  • 1 Post By Adem

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2011, 13:12   #1
Çevrimdışı
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternette Sansür 22 Kasım'da Geliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






22 Kasım'dan itibaren Türkiye'de internet kullanımında büyük değişilikler yaşanacak. İşte yaşanacaklar...


Akşam gazetesi yazarı Yurtsan Atakan, 22 Kasım'a geçilecek uygulamaya dikkat çekti İşte Atakan'ın yazısı:


İnternet sansürünün kurumsallaşmasına sadece 22 gün kaldı ve kimseden çıt yok. Oysa başlatılacak olan sansür uygulamasına demokratından cumhuriyetçisine, liberalinden sosyalistine kadar totaliteristlerden başka herkesin şiddetle karşı çıkması gerekiyor.

Ne yazık ki medya tam tersine sansürcülerin ninnilerine borazancıbaşılık yapıyor. Sansür uygulamasını şirin göstermeye, aklamaya çalışan demagojilerin sözcülüğünü üstleniyor. Ortaya attıkları her propaganda enformasyonunu sorgulamadan aynen yayınlıyor.

22 Kasım'da başlatılacak uygulamanın 'Temiz İnternet'ten, basit bir filtrelemeden, halka ücretsiz hizmetten, çocukları ve aileleri korumaktan ibaret olmadığı apaçık ama daha da açık olmaya çalışalım:



Sansür zaten var

22 Kasım'da başlatılacak uygulamayla bir şeyin değişmeyeceği, sadece arzu edilen abonelere temiz İnternet seçeneği getirileceği açıklamaları tam bir masaldan ibaret. Türkiye'de on binlerce site hiçbir yargı kararı olmaksızın, bir devlet kurumunun keyfi kararlarlarıyla şu anda zaten sansürlenmekte. 22 Mayıs'ta başlatılacak uygulama doğrudur, bu açıdan bir şey değiştirmeyecek çünkü sansür zaten var ama mevcut sansürü daha da kurumsallaştıracak.



Tek tuşla sansür altyapısı

22 Kasım'da başlatılacak uygulamanın mevcut sansür uygulamasına getireceği yenilik, sansürü merkezi bir teknolojik altyapıya kavuşturması. 22 Mayıs'ta devreye sokulacak sansür altyapısı sayesinde devlet, gerek duyduğu zamanlarda istediği siteyi istediği gibi kolayca sansürleme olanağına sahip olacak.

Bugün çocuklara zararlı ya da devletin uygun gördüğü aile örf ve adetlerine aykırı sitelere sansür uygulamayı sağlayan altyapı, ilerleyen günlerde devlet tarafından istendiği takdirde Facebook'un, Twitter'ın, Google'ın kısacası her türlü sitenin sansürlenmesinde kullanılabilecek.



Vatandaş seçecek masalı

Başlatılacak uygulama kimseye bir zorlama getirmiyor, isteyen vatandaş istediği filtre paketini seçecek, istemeyen seçmeyecek söylemiyle uygulamanın demokratik bir yapıya sahip olduğu izlenimi yaratılmaya çalışılıyor. Uygulamanın bir sansür uygulaması değil, vatandaş seçimine bağlı bir filtre paketi seçiminden ibaret olduğu telkini yapılıyor. Medyadaki sessizliğe bakılırsa bu propaganda başarılı da oluyor.

Oysa 22 Kasım'da başlatılacak uygulama katıksız bir devlet sansürü. Siyaset Bilimi derslerinde devlet sansürüne örnek olarak bile okutulabilir. Devlet sansürü çünkü erişimin hangi siteye engelleneceğine bir devlet kurumu karar veriyor. Üstelik yargısız, infazsız...



Ücretsiz hizmet masalı

22 Kasım sansürünün ardına saklandığı bir başka masal ise uygulamanın ücretsiz bir hizmet olduğu... Oysa uygulama ile İnternet erişim sağlayıcısı şirketler sansür altyapısını kendi öz kaynaklarıyla kurma yükümlülüğündeler. Sansür altyapısını kurmak için gereken yatırım maliyeti şirketlere gökten yağmayacağına göre, İnternet erişim sağlayıcıları yatırım ve sonrasındaki işletme maliyetini eninde sonunda abonelerine yansıtacaklar. İşin liberalizme en aykırı yanı ise sansür altyapısı maliyetinin sansür paketini istemeyen abonelere de, sansüre gönüllü abonelerle aynı oranda yansıtılacak olması.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Ekim 2011, 13:15   #2
Çevrimdışı
Aur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İnternette Sansür 22 Kasım'da Geliyor




Hadi canim, bilmiyorduk.
Sey.. totalitarizm ne zaman?
Heil Erdogan demeye alistirayim kendimi.

 

Alt 31 Ekim 2011, 17:14   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İnternette Sansür 22 Kasım'da Geliyor




Öncelikle belirtmek istiyorum; ahlaka mugayir seyleri savunmuyorum, bunu belirtmek isterim. Sadece insanlarin özgürlüklerini bu denli kisitlastiran zihniyetlere tepkimdir.

Gerceklige/dogalliga vurulan bu sansür darbesi, sadece milletimizin gözünde meşrulaştırilmaya calisiliyor. Oysa; yanilgidan ibarettir. Benim gözümde bu sansür olayi yalandan baska birsey degildir. Milletinin kendi milletin kendi istekleri dogrultusunda interneti kullanmalarini istemesinden baska birsey degil. Isteyen istedigi siteye girer isteyen girmez bunu kimsenin bu demokratik olmayan rejimle engellemeye hakki yok.

Diyorlar ki, Ailelerden gelen talep dogrultusunda böyle bir uygulamaya hayata gecirildi. Güzel kardesim interneti almasini bilen Ebeveynler sansür programi kurarak ya da kurdurarak bilen birisine buna care bulmasinida bilir. Sadece bahaneden baska birsey degil bu.

Bu sekilde ihtilaf dayatma ile bir cozum olamayacaginin bilincinden yoksun düsünmek haksizliktir.

Bir cok kisinin icine bu durum sirayet etmis durumda ama milletin eli koluda bagli durumda o kadar yuruyus yapildi, düsüncelerle karsi cikildi birsey degisti mi ? Hayir. neden? totalitarizm.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sahsen; Insanlarin kisisel özgürlüklerinin kısıtlanmasini hos karsilamiyorum. Sansür tarihinden itibaren yapmis olduklari rivayetlerdeki gibi stabilitesini koruyacagini sanmiyorum internetin pire için yorgan yakmaktır..

 

 

Etiketler
22, geliyor, kasımda, sansür, İnternette


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sansür ona da uğradı! Slipknot Bilgisayar Oyunları 1 18 Eylül 2011 03:40
Gereksiz Sansür 2 (+18) Slipknot IF Ekstra 0 20 Mart 2011 01:21
PKK'dan Öcalan'a sansür! Lin Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2008 12:32