![]() |
Bayram İkramları Doyumluk Değil Tadımlık Olmalı Kurban bayramında eşsiz yemeklerin bulunduğu aile sofralarında; tatlı, et ve hamur işi besin tüketimi de artıyor. Skype ile Eğitmenler Yanınızda! Tıklayınız… Kurban bayramında eşsiz yemeklerin bulunduğu aile sofralarında; tatlı, et ve hamur işi besin tüketimi de artıyor. Kontrolsüz ve düzensiz beslenilerek geçirilen bu keyifli günlerin sonu vücudumuzda eziyete dönüşüyor. Aşırı miktarda ve düzensiz alınan yağlı besinler kilo alımına ve yağlanmaya neden oluyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, 'Kurban bayramında dikkat edilmesi gerekenler' hakkında bilgi verdi. Kurban bayramında günlük beslenmede en çok tüketilen besin grubunun et olduğunu vurgulayan Selçuk, "Kırmızı et tüketimi sağlıklı beslenmede olmazsa olmazlar arasında olsa da; fazla miktarda alımının sağlığı bozucu etkilerinden dolayı miktar, kişinin sağlık durumuna ve yaşına göre sınırlandırılmalıdır. Doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin yüksek olması nedeniyle kronik hastalığı olanların 2 öğünde de yüksek miktarda kırmızı et alması sakıncalıdır. Kırmızı etin dışında; peynir çeşitleri, yumurta, organ etleri, şarküteri besinler ile tahıl ve kuru baklagillerde de protein vardır. Bayram günlerinde protein alımı sadece kırmızı et şeklinde değildir. Böreğinden menemenine, sucuktan pastırmasına, tereyağından peynirine tükettiğimiz birçok kahvaltılık, hayvansal kaynaklı proteinli besinlerden oluşur. Sonraki öğünlerde tüketilen yoğurt, ayran ve Yoğurtlu tereyağlı çorbalar ile aralarda tüketilen tatlıların birçoğunda protein bulunmaktadır. Dolayısı ile fazla tüketim sonucunda sağlığı bozucu hal almaktadır." ifadelerini kullandı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk