IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2011, 08:33   #1
Çevrimiçi
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Veli Göçer: Boş yere ceza aldım





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

1999 Marmara Depreminde Yalova’nın Çınarcık İlçesi’nde yaptığı binalarda 195 kişinin ölümüne neden olmaktan 18 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum olan ve geçen Ağustos ayında cezaevinden çıkan Veli Göçer, Van depremini değerlendirdi. Göçer, Türkiye’de 1999 yılından sonra inşa edilen binaların olası bir depremde yıkılmayacaklarını ve bu binalarda ölümler olmayacağını söyledi
VAN'DAKİ DEPREM MARMARA'DA OLSAYDI BİNA YIKILMAZDI

1999 depreminin ardından çıkarılan yeni yönetmelikler ve arttırılan denetimler sayesinde o tarihten sonra yapılan binaların mükemmel olarak inşa edildiğini söyledi. "Van’daki deprem Yalova’da olsaydı, 1999 Depreminin ardından yapılan binalarda bırakın ölümleri yıkım bile olmazdı" diyen Göçer, Marmara Depremi Türkiye’nin depremi tanıması, deprem gerçeğini anlaması açısından bir milat olduğunu söyledi. Van’da deprem olmasaydı bile deprem gerçeğinin artık hayatımızın bir parçası olduğunu ifade eden Göçer, İstanbul’da olması beklenen depremin de artık hayatımızın bir gerçeği haline geldiğini savundu.
'ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI SON DERECE DOĞRU'

Cezaevi yıllarının ardından yeni hayatı için kendisini hazırladığını söyleyen Göçer hükümetin depremle ilgili aldığı kararları da son derece doğru olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamalarının doğru bir tespit ve karar olduğunu vurgulayan Göçer, "Eskisini yıkıp yenisini yapacağını söylüyor. 1999 depreminden önce yapılan binaların olası bir depremde ne olacakları bilinmiyor. Örneğin Çınarcık’ta depremde yıkılan binaların bulunduğu arsaya, deprem sonrası yapılan zemin etütlerinden sonra ‘inşaat yapılamaz’ şerhi kondu. Peki bu arsanın zemini bu kadar kötüydü de neden imara açılmıştı. Demek ki bu şekilde olan, belki 1999 depreminde ayakta kalmış ancak inşaat yapılamayacak kadar kötü zemine yapılmış yüzlerce, binlerce bina mevcut. Bu nedenle tekrar ediyorum olası bir depremde 1999 depremi öncesi yapılan binaların akıbeti meçhul" diye konuştu.

'50 YIL SONRA JAPONYA GİBİ OLABİLİRİZ'

Göçer, son on yılda depreme karşı duyarlı olmaya başladığını kaydederek, "Bakın Japonya’da çok büyük depremler oluyor ancak can kaybı neredeyse yok gibi. Çünkü onlar 50 yıldan fazla bir süre deprem gerçeği ile yaşamaya alışmışlar. Öyle sanıyorum ki Türkiye de bir 50 yıl sonra depremi az can kayıplarıyla ve az yıkımlarla atlatmak konusunda o seviyeye gelecek" diye konuştu.
'BOŞ YERE CEZA ALDIM'

Göçer, geçmişle ilgili yaşadığı davalar ve cezaevi yılları ile ilgili fazla konuşmak istemediğini de ifade ederek, "O yıllar artık geride kaldı. Ben hak etmediğim bir cezayı çekerek yeniden hayata başlıyorum. Ancak Yargıtay inşaat şirketine benden önce ortak olmuş kişiye ‘sonradan ortak olmuş kişiye ceza verilmez’ diyerek cezalandırmazken ben o kişiden 3 yıl sonra şirkete ortak olmama rağmen beni cezalandırdı. Ben yapılan bu haksızlıklar karşısında 2008 Ocak ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda bulundum. Mahkeme benim bu başvurumu haklı bularak davanın görülmesi yönünde karar aldı. Şimdi oradan gelecek sonucu bekliyorum. İnanıyorum ki bu mahkeme benim haksızlığa uğradığımı, boş yere ceza aldığımı onaylayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

en son haber.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldım, boş, ceza, göçer, veli, yere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hacı Bayram Veli Kimdir?. (Haci Bayram-ı Veli Hz.) Hakkında Bilgiler.. Sevda İslam Alimleri 0 09 Ocak 2011 06:24
Ferhat Göçer Kızım Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Mayıs 2010 20:53
Çekirdek kabuklarını yere atana 22 YTL ceza UnyE Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2007 21:45