IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   GASKİ Uyardı: Kurban Atıkları Yağmur Kanallarını Tıkıyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/423177-gaski-uyardi-kurban-atiklari-yagmur-kanallarini-tikiyor.html)

KarakıZ 02 Kasım 2011 15:14

GASKİ Uyardı: Kurban Atıkları Yağmur Kanallarını Tıkıyor
 
GASKİ Genel Müdürü Uslusoy, kurbandan çıkan, kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıkların sızdırmaz torbalara konulması gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde atıkların yağmur kanallarını tıkadığını ifade etti.


Migreni Yıllarca Çekenler Müjde
Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, kurbandan çıkan, kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıkların sızdırmaz torbalara konulması gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde atıkların yağmur kanallarını tıkadığını ifade etti. GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara almaları gereken tedbirler konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.

Uslusoy, "Yaklaşan Kurban Bayramında vatandaşlarımızın kurbanlarını mezbaha ve et kombinaları ile kurban komisyonlarının belirlediği kurban kesim yerlerinde yaptırmaları önem arz etmektedir. Özel mülk veya bahçesinde kurban keseceklerin kesim yeri olarak zemini beton, asfalt ve benzeri bir yeri kullanması, çıkan kanın dağılmasını önlemek için üzerini toprakla kapatması gerekmektedir" dedi. Kurbandan çıkan, kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıkların sızdırmaz torbalara konulması gerektiğini vurgulayan Uslusoy, "Bu torbaların ağzı iyi kapatılmalı ve Bayram süresince düzenli olarak hizmet verecek belediye ekiplerine teslim edilmelidir. Bu atık ve artıkların kesinlikle kanalizasyon hatlarına ve yağmur suyu ızgaralarına verilmemesi, şehir kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir. Kesim sonunda, kesim mahalli kanlı ve kirlenmiş bir durumda bırakılmamalıdır. Kurban derileri taşınması esnasında kan sızması engellenerek çevre kirliliği oluşturulmamalıdır." ifadelerini kullandı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net