IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2011, 15:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fay Hatları Tırında 3 Bin Kişiye Deprem Eğitimi Verildi




Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK), Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle yola çıkardığı Doğu Anadolu Fay Hatları TIR'ı Adana'daki etkinliklerini tamamladı.


Migreni Yıllarca Çekenler Müjde
Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK), Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle yola çıkardığı Doğu Anadolu Fay Hatları TIR'ı Adana'daki etkinliklerini tamamladı. Adana'da iki gün geçiren Fay Hatları TIR'ındaki etkinliklere ve eğitim seminerlerine 3 bini aşkın kişi katıldı. Katılımcılar 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini simüle eden TIR'da deprem anını yaşayarak deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapmaları gerekenlerle zorunlu deprem sigortası hakkında bilgi edindiler. Doğu Anadolu Fay Hatları TIR'ı 3 - 4 Kasım tarihlerinde Mersin'de olacak. DASK'tan alınan bilgiye göre topraklarının büyük bölümü ikinci ve birinci deprem risk bölgesinde bulunan Adana'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 375 binden fazla konutun sadece 61 bininin zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Adana yüzde 16'lik zorunlu deprem sigortası oranıyla Türkiye ortalamasının altında kalıyor. Adana'nın merkezindeki 100 metrekare betonarme bir konut ayda yaklaşık 8,5 TL'ye zorunlu deprem sigortasıyla güvence altına alınabiliyor. Deprem bilincini geliştirmek, depremden korunma yöntemlerini ve zorunlu deprem sigortasının önemini anlatmak için yola çıkan Doğu Anadolu Fay Hatları TIR'ı zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılmasını da amaçlıyor. Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren konutlardan yüzde 27'sinin poliçesi bulunuyor. Zorunlu deprem sigortası poliçesi sahibi konutların sayısının 2-3 yıllık bir dönemde 5,5 milyona çıkarılması hedefleniyor.

DASK, SİGORTALILIK ORANINI ARTIRAN İLLERİ ÖDÜLLENDİRECEK

DASK, Doğu Anadolu turu boyunca "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasını da tanıtıyor. Yarışma kapsamında 2011 yıl sonu sonuçlarına göre zorunlu deprem sigortasında en yüksek sigortalılık oranına ulaşan, bir önceki yıla göre en yüksek poliçe artış oranını kaydeden ve en iyi teşvik kampanyasını yürüten iller ödüllendirilecek. Ağustos ayı sonuçlarına göre yarışmanın ilk kategorisinde Bolu yüzde 59, Düzce yüzde 55, Yalova yüzde 46'yla en yüksek sigortalılık oranına ulaşan ilk üç il arasında yer alıyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, bin, deprem, eğitimi, fay, hatları, kişiye, tırında, verildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşitme Engellilere Deprem Eğitimi aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 11:19
Sağlık Personeline "Sigarayı Bırakma Eğitimi" Verildi.. Düş Haber Arşivi 0 17 Ekim 2011 20:33
Deprem Eğitimi El Kitabı Chelt IF Ekstra 0 27 Temmuz 2011 15:10
Telefon Hatları Karışınca Hasan Fıkra 3 25 Haziran 2006 14:00