IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2011, 19:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'den AK Parti'ye Anayasa mesajı




CHP İzmir Milletvekili ve Uzlaşma Komisyonu üyesi Rıza Türmen, parti olarak iyi niyetlerini masanın üstüne koyduklarını, diğer partilerin de aynı yaklaşımı göstermeleri halinde mesafe alınacağını belirterek, "Bu tek taraflı tango değildir, tango yapmak için birden fazla tarafa ihtiyaç vardır, iki kişiye en azından.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


O nedenle biz tango yapmak istiyoruz, siyasi iktidar da tango yapmak isterse güzel bir dans çıkar ortaya" dedi.
-CHP’DE OLAĞANÜSTÜ GRUP TOPLANTISI-
CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında bugün olağanüstü toplanarak anayasa çalışmalarını masaya yatırdı. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda CHP’nin Uzlaşma Komisyonu üyeleri Konya Milletvekili Atilla Kart ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen, milletvekillerini bilgilendirdi.
-GRUPTAN SONRA KAMERALARIN KARŞISINA GEÇTİLER-
Grup toplantısından sonra TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Kart ve Türmen, milletvekillerine yürütülen çalışmalar konusunda bilgi verdiklerini ifade ettiler.



Kart, anayasa değişikliği konusunda AKP’nin samimi olup olmadığı konusunda ciddi kaygılarının olduğuna işaret ederek, "Grup toplantısında Sayın Genel Başkanımızın bilgi ve talimatları doğrultusundaki 3 temel başlığı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.
Anayasa değişikliği sürecine CHP Grubu’nun büyük önem verdiğini kaydeden Kart, Uzlaşma Komisyonu’ndaki her süreci Genel Başkan, MYK ile paylaştıkları gibi Meclis Grubuyla da paylaşacaklarını belirterek, "Bu süreç Meclis Grubuyla, MYK ile PM ile birlikte yürüyecektir, bir ortak akıl çerçevesinde yürüyecektir" dedi.
-"AKP YÖNETİMİNİN SAMİMİYETİ KONUSUNDA CİDDİ KAYGILARIMIZ VAR"-
Anayasa değişikliği sürecinde AKP yönetiminin samimi olup olmadığı konusunda ciddi tereddütlerinin olduğunu kaydeden Kart, şöyle dedi:
"Anayasa’nın 113 maddesi değişmiş ama Türkiye’de ihtilal ruhu, hukuku varlığını koruyor. Bu alt hukuktan kaynaklanıyor. 12 Eylül 1980-6 Aralık 1983, 688 kanun 90 KHK bunların 300 civarında olanı temel kanun. Bunların 150’si yürürlükte, hangi yasalar bunlar; Siyasi Partiler Yasası, seçim mevzuatı, baraj olayı, toplantı gösteri ve yürüyüşleri, Polis Vazife ve Selahiyet Yasası gibi örgütlenme ile ilgili yasalar. Bu yasaların değişmesine ihtiyaç var. Barajın değişmesine ihtiyaç yok mu, bugün Güneydoğu sorununun temelinde yüzde 10 barajı yatmaktadır. İnanıyoruz ki baraj yüzde 4-5’lere düşürüldüğü zaman Kürt sorununun, Güneydoğu sorununun çözümünde ciddi bir mesafe alınacaktır. Bunu engelleyen siyasi iktidar. Kendi kişisel, siyasi hesapları sebebiyle engelliyor. Milli irade hırsızlığı yapıyor. Bunu yapmamış olsa alt hukuk konusundaki ısrarlı önerilerimize yani bu ihtilal hukukunun 12 Eylül 1980 -6 Aralık 1983 ihtilal hukukunun değişmesi konusunda paralel olarak değiştirilmesi konusundaki bu ısrarlı önerilerimize neden karşı çıkar?"
Anayasa çalışmalarında yargının önemli bir fonksiyonu olduğuna inandıklarını vurgulayan Kart, "Anayasa değişikliği çalışmasında yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak düzenlemeler mutlaka yapılmalıdır. CHP olarak bu üç temel konu üzerindeki görüşmelerden sonra ifade edilen iradeyi sizlerle paylaşmış oluyoruz" dedi.
-"KOMİSYONDAN ÇEKİLME ŞEKLİNDE BİR İRADEDEN SÖZ ETMİYORUZ"-
Bir basın mensubunun, "Kaygılarınızdan bahsettiniz, komisyondan çekilme gibi bir tavır mı sergileyeceksiniz" sorusuna Türmen, "O nereden çıktı" derken Kart da, "Komisyondan çekilme şeklinde bir iradeden söz etmiyoruz" dedi.
Alt hukuk düzenlemelerinin yapılmasını istediklerini ifade eden Kart, şöyle dedi:
"Biz siyasi parti gruplarının yerine geçip alt hukuku inşa edelim demiyoruz, böyle bir yetkimiz olmadığını biliyoruz, bunu hangi organların yapacağı belli, ama nedir, TBMM bizlere yeni anayasa yapma misyonunu vermiş. O zaman uzlaşma Komisyonunun çalışmalarının kalıcı olabilmesi için alt hukuk yani 12 Eylül’ün ihtilal hukukunun da değişmesi zorunluluktur diyoruz. Bu değişikliği yapmadığı zaman halkı kandırmış oluruz. Biz ısrarla bu süreci birlikte götürmenin hayati önem taşıdığını ifade ediyoruz."
AKP’nin tutumundan yakınan Kart, "Siyasi iktidar bu konuda tutarlı olmayan bir yaklaşım içinde, bundan rahatsızız. Bu kaygımızı dile getiriyoruz" dedi.
"Biz meşru yapılanma içerisinde ne yapacak yapacağız, bu sürece ben katılmam diyemeyiz, katılmayıp ne yapacağız" diyen Kart, "Biz katılacağız, yerine göre hakem olacağız yerine göre belirleyici aktör olacağız" diye konuştu.
-"BİZ TANGO YAPMAK İSTİYORUZ"-
"Hep birlikte çalışmak zorundayız" diyen İzmir Milletvekili Rıza Türmen de, "İyi niyetimizi masanın üstüne koyduk. Diğer partilerden aynı yaklaşımı görürsek mesafe alırız. Bu tek taraflı tango değildir, tango yapmak için birden fazla tarafa ihtiyaç vardır, iki kişiye en azından. O nedenle biz tango yapmak istiyoruz siyasi iktidar da tango yapmak isterse güzel bir dans çıkar ortaya" dedi.
Türmen’in bu sözlerine Kart da, "Biz halay çekmek istiyoruz, sadece tango değil, halay da çekmek istiyoruz" diyerek karşılık verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, anayasa, chpden, mesajı, partiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Parti'den sivil Anayasa vurgusu Lucifer Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 03:33
Sen Mesajı Yerine Ben Mesajı YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 31 Mart 2009 04:09