IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

8Beğeni(ler)
  • 3 Post By Ruj
  • 1 Post By MoHaC
  • 2 Post By Düş
  • 1 Post By blazeofglory
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2011, 00:46   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yürek burkan dava!




13 yaşında onlarca kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç davasında ortaya çıkan bu gerçek bir kez daha yürekleri burktu.

13 yaşında 26 kişinin tecavüzüne uğradı. Açılan dava 8 yıl sürdü. Mahkeme 'sanıklarla kendi rızasıyla birlikte oldu' dedi, Yargıtay da bu kararı onadı. Ancak hiç bilinmeyen bir gerçek bugün ortaya çıktı.
Zanlılarla kendi rızasıyla birlikte olduğu söylenen N.Ç, devlet korumasına alındıktan sonra defalarca ameliyat olmuştu. Çünkü oturmakta dahi güçlük çekiyordu.
hurriyet.com.tr'nin haberine göre Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Kahraman Eroğlu N.Ç'nin "kendi rızasıyla ilişkiye girdiği" yönündeki mahkeme kararının Yargıtay tarafından da onanmasına büyük tepki gösterdi ve korkunç gerçeği açıkladı

Eroğlu, olayın yaşandığı tarihte çocuğu korumaya aldıklarını ve uğradığı tecavüzler nedeniyle N.Ç'nin dörtten fazla ameliyat olduğunu ilk kez söyledi.

KORKUNÇ GERÇEK


Tüm Türkiye'nin kanını donduran tecavüz olayının ardından açılan davada mahkeme N.Ç'nin erkeklerle kendi rızasıyla birlikte olduğuna karar vermiş, Yargıtay da bu kararı onamıştı. Mahkemelerin bu kararları kamuoyunda büyük tepki yaratırken olayın yaşanmasının ardından N.Ç'yi koruma altına alan dönemin İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Kahraman Eroğlu şöyle konuştu:
"Ben o dönemde İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürüyken uğramış olduğu vahşet neticesinde o dönemki Bakan Hasan Gemici ve sonrasında Güldal Akşit tarafından çocuğa sahip çıkmamız istendi. İstanbul'da kaldığı sürece çocuğu sahip çıktık."

KONUŞURKEN SESİ TİTREDİ


Konuşurken adeta sesi titreyen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Uğradığı tecavüzler neticesinde bize ilk geldiği zaman oturmakta güçlük çekiyordu. Dörtten fazla ameliyat oldu. Geceleri uyuyamıyordu. Büyük bir travma yaşıyordu. Tabi bu yaşadığı travmayı kolay kolay atlatamaz. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak yardım aldı, tedavi gördü. Tekrar okula kayıt yaptırdık. Adını değiştirerek okula gidip geldi. İyi bir eğitim aldı. Ortaokulu başarıyla bitirdi. Çok güzel şiir yazıyordu. Öyküler yazıyordu. Eminim ileride bunları kitaplaştıracak. Daha sonra yaşı dolunca yurttan ayrıldı. İşe girdi, kendisine ev tuttu, iyi bir hayata başladı.

BANA 'BABA' DER

Kendisiyle görüşmeye devam ediyoruz. Arada bir beni arar. Bana 'baba' diye hitap eder. En son iki ay önce bana uğramıştı. Yargıtay'ın kararına çok üzüldüm 13 yaşındaki bir çocuğa 'kendi rızası ile birlikte oldun' demek anlaşılacak bir karar değil. Daha korunması gereken bir yaşta böyle insanlık dışı bir olaya maruz kalmasını, kendi rızası ile nitelemek skandaldır. Adalet Bakanlığı ve Aile Bakanlığı'nın bu duruma tepki göstermesi sahip çıkması iyi bir gelişme. 13 yaşındaki N.Ç'ye yapılan haksızlığa bakan Fatma Şahin'in tepki göstermesine sevindim.

YASAL DÜZENLEMELER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ


Benzer durumların önlenebilmesi için çocukları koruma yasalarının tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Aile çocuğu koruyacak durumda değilse ailenin güçlendirilmesi gerekiyor. Korumuyorsa aile hakkında dava açılıp çocuğun alınması sağlanabilir. Bu karardan sonra N.Ç eminin çok üzülmüştür yine bir utanç yaşamıştır."




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Kasım 2011, 01:57   #2
Çevrimdışı
Lafazan FM
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yürek burkan dava!




(....)

 

Alt 04 Kasım 2011, 09:53   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yürek burkan dava!




Yuh.
Pis adamlar..!!

 

Alt 04 Kasım 2011, 10:01   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yürek burkan dava!




Bunlarda o ahlaksızların isimleri.

"bu listeye birde 14. ceza dairesini de koymak lazım!"


Ersun Erdemir: Jandarma Yüzbaşı. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Şeyhmus Cansin: Bayındırlık Müdürlüğü’nde işçi. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Hamit Abdulsemetoğlu: Matbaacı. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Mehmet Seyitoğlu: Ziraat Bankası’nda memur. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Şeyhdavut Oruç: Derik Belediyesi’nde memur. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Ümit Ergin: İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi. Ömür boyu kamu hizmetinden men edildi.
Sabri Ajak: Traktör bayii. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Silahattin Kuray: Beyaz eşya bayii. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Mehmet Gatgar: TEDAŞ teknisyeni. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, cezası iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Ali Atasoy: 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle cezası 4 yıl 2 aya indirildi. Ömür boyu kamu hizmetinden men edildi.
Burhan Ertaş: 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Nizam Denli: 15 yaşmdan küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Sadettin Deniz: 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan 5 yıl hapis verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 aya indirildi.
Recep Sakız: Kızıltepe Kaymakamlığı’nda yazı işleri müdürü. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Ahmet Günay: TEDAŞ vinç operatörü. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Kerem Aykaç: 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Şemsettin Aslan: Nakliyatçı. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle cezası 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi. (Fuhşiyata tahrik suçundan 7.5 yıllık zamanaşımı dolduğundan dava düşürüldü.)
Hamit Aydın: Ziraat Bankası’nda veznedar. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Harun Uras: Muhtar. 15 yaşmdan küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi. (Fuhşiyata tahrik suçundan 7.5 yıllık zamanaşımı dolduğundan dava düşürüldü.)
Mahmut Telli: Derik Ziraat Odası Başkanı. 15 yaşından küçük kızm ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Teyyar Salman: Orman İşletme Şefliği’nde şoför. 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, cezası iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Enver Adanç: 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Kamu hizmetinden ömür boyu men edildi.
Şeyhdavut Dora: 15 yaşmdan küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Cüma Uraş: Mardin Vakıflar İmareti’nde çalışıyor. 15 yaşmdan küçük kızın ırzına geçmek suçundan ve bunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi, iyi hal indirimiyle 4 yıl 10 ay 10 güne indirildi.
Rıdvan Bayraktar: 15 yaşından küçük kızın ırzına geçmek suçunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis verildi, ancak iyi hal ve yaşının olay tarihinde küçük olmasından dolayı cezası 3 yıl 10 ay 20 güne indirildi.
Abdulaziz Sarıoğlu: Dava açıldı, ancak eylem teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle ve iyi hal indirimleriyle 1 yıl 4 ay 20 gün hapis verildi.
Emine Akyol: Gündelikçi. Irza geçmeye iştirak ve fuhşiyata tahrik suçlarından 9 yıl hapis.

 

Alt 04 Kasım 2011, 10:09   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yürek burkan dava!




5 yıl gerçekten az.Bu kızın acısı 5 yıl içinde geçicek mi? Tabikide HAYIR..
Ve "af" denilen bir yasa da var hadi bu pislikler içerdeyken çıksa ne olcak dışarı çıkıp gene arsızlıklıklarına devam etcekler.
Temelde sorun var hem kızın "kendi isteğiyle yaptı" onayını veren mahkemeye ne demeli.Cahil mi bu millet yoksa gerçekten Ardamarlarımı çatlamış bunların yoksa!
Kahretsin sizin gibi insanları..

 

Alt 04 Kasım 2011, 10:15   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yürek burkan dava!




Burn Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5 yıl gerçekten az.Bu kızın acısı 5 yıl içinde geçicek mi? Tabikide HAYIR..
Ve "af" denilen bir yasa da var hadi bu pislikler içerdeyken çıksa ne olcak dışarı çıkıp gene arsızlıklıklarına devam etcekler.
Temelde sorun var hem kızın "kendi isteğiyle yaptı" onayını veren mahkemeye ne demeli.Cahil mi bu millet yoksa gerçekten Ardamarlarımı çatlamış bunların yoksa!
Kahretsin sizin gibi insanları..

Adalet sisteminin vicdanı yok! Tüm yaptırımlar yasa ve kanunun dışına çıkamıyor ne yazık ki. 'Türk ceza kanunun bimem kaçıncı maddesine göre" diye başlayan cümleleri çok duyduk,daha da duyarız :S


Konu blazeofglory tarafından (04 Kasım 2011 Saat 11:07 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 04 Kasım 2011, 10:56   #7
X
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yürek burkan dava!




Yeni Anayasa icin daha ne bekliyoruz dedirten bir baska TIKSINC ornek.

 

Alt 05 Kasım 2011, 04:58   #8
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yürek burkan dava!




27 yasindayim yakinda 28 e girecem.. ve hala dunki aklim ile bugunki aklim farkli oluyor. Dun yaptiklarimi bugun, keske yapmasaydim diyebiliyorum yada farkli yapsaydim diyebiliyorum.

Hani derler ya olgunluk yasi aslinda 18 degil 25 diye.. ben 25 olduguna bile inaniyorum cunku bu yasimda, hala ders aliyor hala yaptiklarimdan birseyler ogreniyorum..

TAAA ki, 13 yasinda.. neler yaptim neler soyledim.. akil mantik almiyor. O yasta insan hayal dunyasinda, pembe ruyalar icerisinde.. doguruyu yanlisi ayir etmesi mumkun degil bunu TIP arastirmalarla kanitliyorlar ki bir cocuk.. sozde "kendi rizasi" olsa bile, o yasta bir COCUGUN karari nasil ciddiye alinir.

Bu tur adaletsizliye SON

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
burkan, dava, yürek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genç şarkıcının yürek burkan sonu Aze Haber Arşivi 1 11 Eylül 2011 09:07
Yürek burkan bir evlilik atear Haber Arşivi 0 28 Şubat 2009 15:13