IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2011, 09:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Van Depremzedelerine 'Işık' Eli..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Büyük afetler, acılar hatırlatır bazen insana, en kıymetli varlığının 'sevme duygusu' olduğunu. Hiç görmediği, hiç tanımadığı birilerini bile sevebilen tek varlıktır belki de insan. İşte bu duygudur, her türlü acıyı iyileştirmemizi, her güçlüğü el birliği ile atlatmamızı sağlayan.

23 Ekim 2011 Pazar... Merkezi Erciş olan Van Depremi, ülkemiz için büyük bir yıkım oldu. Çok sayıda can kaybının yaşandığı Van, sevgiyle ve insanca uzanan ellerle yeniden ayağa kalkmayı bekliyor şimdi.

Deprem haberinin alınmasının hemen ardından, hiç vakit kaybetmeden toplanan ve yardım hazırlıklarına başlayan FMV Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü, ilk olarak geçtiğimiz yıllarda 'BDI-Batı'dan Doğu'ya Işıklıyız Projesi' kapsamında yardımlaşmak amacıyla kardeş okul seçilen Van'ın Başkale ilçesine bağlı Işıklı Köyü İlköğretim Okulu ve köy halkı ile iletişime geçerek, öğrenci ve velilerin sağlık durumları ile ilgili detaylı bilgilere ulaştı. Deprem sonrası acı haberler arasında, Işıklı Köyü'nde ciddi bir hasar olmadığı haberi yüreklere az da olsa su serpti.

Deprem sonrası, 'ışık' hızında koordinasyon...

FMV Işık Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Berkant Kuru ile Akut Öğrenci Topluluğu'ndan Kadir Göçebe ve Sinan User Akut Genel Merkezinde 24 saat esası ile çalışan kriz masasında operasyonel ekiplerin koordinasyonu ve ihbar değerlendirmede aktif olarak görev aldı. Türk Kızılayı Van-Erciş Şube Başkanı Sn.Selçuk Bayraktar'ın, FMV Işık Üniversitesi öğrencilerinden Ozan Barış Bayraktar'ın babası olması vesilesi ile, temin edilmesi gereken yardım malzemeleri ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konularında Türk Kızılayı Erciş Şubesi ile irtibatta kalınarak, sürekli olarak bilgi alındı. Aynı zamanda FMV Işık Üniversitesi öğrencilerinden Ali Sercan Kartal'ın aile şirketi olan Van GÖLÜ TURİZM'in destekleri ile, toplanan yardım malzemelerinin deprem bölgesine ulaşım planı hazırlandı ve vatandaşların TC Kimlik Numarası alınarak malzemelerin ihtiyaç sahiplerine eşit şekilde dağıtılması kararı alındı.

Işıklılar Van için kan verdi!

'Kan bağışı, hayat kurtarır' sloganıyla yola çıkan Işıklılar, Türk Kızılayı işbirliği ile Van'daki kan ihtiyacınının karşılanmasına destek olmak amacıyla, FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde kan bağışı kampanyasına düzenledi. Kan bağışı ve düzenli donörlük konusundaki hassasiyetle her yıl birkaç defa Kan Bağışı kampanyaları düzenleyen Işık Üniversitesi, bu defa Van için Kan verdi! Yaklaşık iki yüz Işıklı'nın kanı, Türk Kızılayı aracılığıyla Van'ı iyileştirmek için yola çıktı.

Yıkılan evler, yıkılan hayaller... 'Işık'la yeniden ayağa kalkıyor!

FMV Işık Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin Şile ve Maslak kampüslerindeki çeşitli binalarda yardım standları kurarak, Van'a en güvenli şekilde ulaştırılmak üzere maddi ve ayni yardım topladı. FMV Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü, FMV Işık Üniversitesi Akut Öğrenci Topluluğu, BDI Ekibi, Öğrenci Konseyi, gönüllü öğrencilerin katılımı ve Üniversite yönetiminin desteği ile gerçekleştirilen kampanya sonucunda, yaklaşık 6.000TL nakit para ve 2 ton civarında yardım malzemesi toplandı.

Van Depremzedelerinin yaralarını sarmak için Işıklılar el ele!

Sosyal sorumluluk bilinci ve yardımlaşma duygusu ile biraraya gelen Işık Üniversitesi öğrencileri, Van Depremzedelerine ulaştırılmak üzere yaklaşık 100 adet battaniye, 40 adet havlu ve nevresim, 750 adet çocuk kıyafeti, 120 adet Bebek maması, 50 paket Bebek bezi, 550 adet şapka-atkı, Kadın ihtiyaçları (160 adet üst giyim,50 adet mont, 250 adet kazak, 100 adet pantolon, pijama, iç çamaşırı, hijyenik ped), Erkek ihtiyaçları(140 adet üst giyim,120 adet kazak, 100 adet pantolon, Pijama,İç çamaşırı), 60 çift yetişkin ayakkabısı, 15 çift çocuk ayakkabısı, çeşitli ilaçlar, çanta, Oyuncak ve kırtasiye mazemeleri topladı.

Birlik ve beraberliğin, sevgi ve dayanışmanın gücüne inanan FMV Işık Üniversitesi öğrencileri, iyi dilek ve destekleri ile, Van'daki acının en yakın zamanda dinmesini istediklerini ve böyle bir yıkımın bir daha yaşanmaması için herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
depremzedelerine, eli, işık, van


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Adil Işık Koleksiyonu.. lolaBunny Ah Kadınlar 1 17 Aralık 2010 19:44
Işık Saçan Sahâbî Freedom İslamiyet 0 20 Ekim 2010 13:31
Işık Kaynakları YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Nisan 2009 21:59
Bir Işık Saçların (B.B.) WingmaN Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Temmuz 2005 00:59