IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2011, 09:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurban Kesiminde ve Kemik Parçalarken Gözünüzü Koruyun..




Bayramda kurban kesimi sırasında yaralanmalar olabileceğini ifade eden uzmanlar, dikkat edilmesi hususunda uyarıyor. Kurbanlığın pazar yerinden alınması, kesimi ve etlerle kemiklerin parçalanması sırasında meydana gelebilecek yaralanmalar arasında, göze alınacak darbe ya da yabancı cisim kaçması büyük tehlike oluşturabiliyor.

Uzmanlar, kurban kesiminde dikkatli olunmasını isterken, göze gelebilecek darbe ya da yabancı cisimlerin kaçmasının görme bozukluğu, kör olmaya kadar varan tehlikeler içerdiğine dikkat çekiyor. Göze alınacak bir darbe, yabancı bir cisim kaçtığında önce sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekiyor. Göze gelebilecek büyük bir darbe sonrasında göz ile çevresinde oluşabilecek yaralanmada kişilerin Elle dokunmasının ise ayrı bir risk taşıyacağı uyarısı yapılıyor.

Kayseri Göz Merkezi doktorlarından Op. Dr. Kenan Uğurlu, Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesimi sırasında muhtemel üzücü kazaların meydana geldiğini açıkladı. Uğurlu, her yıl Bayram sürecinde trafik kazaları yanında, kurban satışları ve kesimi sırasında insanların başına gelen ölümlere veya sakatlıklara yol açan kazaların meydana geldiğini hatırlattı. Kazalara maruz kalmamak için dikkatli olunmasını isteyen Kenan Uğurlu, Kurban Bayramı'nda gözle ilgili şikayetlere bağlı hasta sayısının arttığına dikkat çekti.

Bayramın zehir olmaması için her türlü kazaya karşı tedbir alınmasını isteyen Dr. Uğurlu, "Kurban alımı ve kesimi sırasında başımıza gelebilecek yaralanmalardan korunmak için yapabileceğimiz bazı hususlar var. Kurbanlıkları satan ve alanların alım ve bakım sırasında boynuz, kafa ve kuyruk darbelerine karşı dikkatli olmaları, kurbanlıkları ürkütecek, rahatsız edecek davranışlardan kaçınmaları gerekir. Kesim işleminin, tecrübeli kişiler tarafından yapılması, kesim ve parçalama işlerinde çalışanların mesafelerini ayarlamaları, ellerindeki kesici aletleri dikkatlice kullanmaları yaralanma ihtimalini azaltır. Kesim alanının genişliği ve ışığın yeterli olması, çalışanların yorgun olmaması da yararlıdır." dedi.

Tedbirlere rağmen yaralanma olaylarının meydana gelebileceğini de hatırlatan Uğurlu, kurbanlıkların boynuz, kafa darbeleri ile oluşan göz yaralanmalarının ciddi bir durum olduğunu belirtti. Uğurlu, bu darbelerde perforan yaralanma denilen göz bütünlüğünün bozulması, göz içi dokularının dışarı akması meydana gelebileceğini ifade etti. Uğurlu, şu bilgileri verdi: "Bu tip yaralanmalarda göz ve çevresine Elle veya başka bir şeyle temas edilmemeli, en kısa sürede bir göz kliniğine başvurulmalıdır. Ameliyat gerekebilir. Yaralanan çocuğun ise gözüne teması önlenmelidir. Göz çevresine veya göze bıçak gibi kesici bir aletle yaralanma olursa yine bir göz uzmanına gösterilmeli, göz küresinde yaralanma olmayıp kapaklarda küçük bir kesi bile olsa gözyaşı kanalı veya kapak bütünlüğü için göz doktorunun tamiri gerekebilir."

Bayramda kendilerine gelen vakalarda; etler küçük parçalara ayrılırken göze kemik parçalarının kaçtığına dikkat çeken Dr. Kenan Uğurlu, "Bu durumda da göze ellenmemeli göz doktoruna başvurulmalıdır. Gözümüze kan veya herhangi kimyevi madde kaçtığında bol su ile yıkanmalı, varsa antibiyotikli damla damlatılabilir, batma hissi devam ediyorsa göz kliniğine gidilmelidir." uyarısında bulundu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gözünüzü, kemik, kesiminde, koruyun, kurban, parçalarken, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayı, Kızı Parçalarken Annesi Dinledi. Düş Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2011 19:45
Gözünüzü Kaşırken Dikkat! Heidi Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2008 10:25