IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2011, 19:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2 Milyon Emekli Bunu Bekliyor..




Hükümet, yaklaşık 2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak düzenlemesi için 2012 yılı bütçesinde ek ödenek ayırdı. Ancak düzenleme 2013 yılına kaldı.





Hürriyet.com.tr’ye konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu ödemenin yapılabilmesi için tek tek dosya bazında çalışma yapılması gerektiğini belirterek, milyonlarca kişiyi ilgilendiren intibak ödemesi için 2012 sonunda hazır hale gelebileceklerini açıkladı.


ASIL SORUN ÇOK PRİM ÖDEYENLERDE


Çelik, intibak düzenlemesiyle ilgili çalışmaların bayramdan sonra tamamlanacağını belirtti. “Şuanda teknik düzeyde çalışma yapılıyor” diyen Çelik, intibakın kamuoyunda emeklilerin tümü için zam olarak algılandığını söyledi. “Oysa intibak, bu değil. Eşit şart ve sürelerde çalışıp, farklı emekli maaşı alanların bu farkını gidermektir” dedi.


2000 yılı öncesi SSK emeklileri ile 2000 yılı sonrası emekliler arasında bu farkın olduğunu anımsatan Çelik, “3 bin 600 gün çalışan bir adam 1980’de emeklilikte ne alıyorsa 2000’de emekli olan da onu almalı. Zamlarla taban aylığı yükseltmişiz. Dolayısıyla 5 bin gün prim ödeyen ile 9 bin gün prim ödeyen arasındaki fark 30 liraya inmiş. İşte intibak, buradaki dengesizlikleri gidermektir” diye konuştu.


Asıl problemin 3 bin 600 gün ya da 5 bin gün çalışanlarda olmadığını tekrarlayan Çelik, “Onlar düşük sürede çalışıp, erken emekli olmuşlar. Adam 9 bin gün çalışmış ama 5 bin gün çalışanla aynı maaşı alıyor. Bu eksiklikleri gidermeye yönelik çok teknik bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.



2012 SONU HAZIR OLURUZ


İntibak ile ilgili yasal düzenlemenin 2012 başında yapılabileceğini anlatan Çelik, “Ancak biz 2012 sonunda hazır hale gelebiliriz. Çünkü bu dosya bazlı bir sistem. Tek tek dosya bazında çalışma yapmamız gerekiyor. Bunu da ancak 2012 sonuna bitirebiliriz” dedi.


Çelik, hükümetin kademeli intibak sözü verdiğini anımsatarak, “Hükümetin kararı defaten devreye girebilir. Bu farkları bir kereye mahsus ya da kademeli olarak da ödeyebiliriz” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2, bekliyor, bunu, emekli, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık