IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2011, 20:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darülaceze'de Bayram Burukluğu




İSTANBUL - Kayışdağı Darülaceze'de kalan yaşlılar, bir bayramı daha buruk geçiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ziyaretiyle heyecanlanan Darülaceze sakinleri, aileleriyle birlikte bayramı geçirememenin hüznünü yaşıyor.
Darülaceze sakinlerine çiçek verip ellerini öpen Kadir Topbaş, buradaki yaşlıların gönlünü aldı. Önce bayan sakinlerin kaldığı Güven sitesine ziyarette bulunan Topbaş, burada sakinlere çiçek ve içinde el radyosu, şapka, eldiven, çorap, kazak ve şal bulunan birer poşet hediye etti.
"Buruk bir bayram geçiriyoruz." diyen Topbaş, "Hem şehitlerimiz, hem de arkasından Van ve Erciş'teki deprem ve oradaki hayatını kaybeden vatandaşlarımız, kardeşlerimiz için tabii ki başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize, ailelerine, hastalara da şifa diliyorum." şeklinde konuştu. Topbaş, "Bayramlar, toplumları birbirine kaynaştıran, hoşgörü ve sevgiyi geliştiren, paylaşımı öngören, güzellikleri ortaya çıkartan önemli gönlerdir. Böyle bir bayramda Türkiye ve dünyadaki tüm İslam aleminde büyük bir coşku var, bir heyecan var. Biz de Kayışdağı Darülacezeye geldik." diye konuştu.
Kayışdağı Darülaceze'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapıldığını hatırlatan Topbaş, Darülaceze bünyesinde faaliyete geçirdikleri fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi sayesinde yürüme kabiliyeti olmayan 24 hastayı yürütmeyi başardıklarını ifade etti. 'Lokomat' adlı yürüme robotu ile yapılan bu tedavinin ilk olarak Darülaceze'de faaliyete geçirildiğini belirten Topbaş, daha sonra birkaç hastanede daha kullanılmaya başlandığını söyledi.
Bu arada Başkan Topbaş, kendisini 'Sevenler unutulur' isimli bir şarkı ile karşılayan Mehpare Temel'e, "Olur mu öyle şey. Biz sizleri unutmadık." karşılığını verdi. Cihan Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Temel, aslında unutulmadığını ancak unutulma endişesi duyduğu için böyle bir şarkıyı söylediğini ifade etti.
Darülaceze sakinleri de, hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 50 yaşında olduğunu ve 6 yıl önce burada kalmaya başladığını belirten Özden Dönmezler, "Buraya geldiğimde tekerlekli sandalyeye mahkumdum. 6 ay içinde ayağa kalktım ve 1,5 yılda da yürümeye başladım." diye konuştu.
Darülaceze sakinleri, her ne kadar kendilerini karşılayan konuklara karşı memnuniyetlerini dile getirseler de arkalarında bıraktıkları hikayeleri mikrofonlara anlatmamayı tercih etti. 12 yıldır burada kaldığını belirten Naciye Yücearslan, hiçbir akrabasının olmadığını söylerken sesindeki titremeyi gizleyemedi. Naciye Yücearslan da hiçbir akrabasının gelmediğini söyledi. Sadece "Hayatımı anlatsam bir roman olurdu." demekle yetinen Feride Mutluç ise, mikrofonumuzu kaldırdıktan sonra tek kızını, 27 yıldır akrabaları nedeniyle göremediğini söylerken yaşla dolan gözlerini çekmemizi istemedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayram, burukluğu, darülacezede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hacı Bayram Veli Kimdir?. (Haci Bayram-ı Veli Hz.) Hakkında Bilgiler.. Sevda İslam Alimleri 0 09 Ocak 2011 06:24