IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2011, 22:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşgüzarlığı 1 milyon dolara mal oldu!




Ünlü Alman sanatçı Martin Kippenberger'in 'Wenn's anfaengt durch die Decke zu tropfen' (Tavan Akmaya Başlayınca) adlı eserinde tahta çıtalardan oluşan kulenin altında bir kauçuk kap bulunuyordu ve kaptaki leke görünümü taşıyan ince bej boya tabakasının su birikintisini andırması amaçlanmıştı. Gece temizlikçisi bunun gerçekten leke olduğunu düşünerek kabı pırıl pırıl oluncaya kadar ovdu. Dortmund kentindeki Ostwall müzesinde ödünç olarak sergilenen eserin sahibi, meydana gelen 'kaza'ya rağmen Kippenberger'in eserinin bu haliyle müzede kalmasını kabul etti. Bazı kaynaklar eserin yeniden özgün haline getirilemeyeceğini savunuyor.

Dortmund kent yönetimi sözcüsü Dagmar Papajewski ise, eserin bir parçası olan kauçuk kabın altındaki lekenin onarılıp onarılmayacağı hakkında bilgi vermedi. Sözcü, bu konuda kararın eserin sahibine ait olduğunu belirtti; "Konuyla ilgili olarak Kippenberger'e danışamayız" dedi. Dagmar Papajewski, müzeyle iş yapan temizlik firmasının geçen yılın Ekim'inden beri bu hizmeti verdiğini ve temizlik personeline sanat eserinden en az 20 santimetre uzakta iş yapılmasının tembihlendiğini anlattı.

Almanya'nın 'dehşet çocukları' arasında anılan 1953 doğumlu Martin Kippenberger 1997 yılında kanserden öldü. Çok verimli bir sanatçı olan Kippenberger, çok değişik stillerde ve alanlarda eser verdi. New York'taki Modern Sanatlar Müzesi, Londra'daki Tate Modern ile Saatchi Galerisi'nde eserleri sergilenen Kippenberger'in heykel, resim, baskı ve enstalasyon çalışmaları var.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, dolara, mal, milyon, oldu, İşgüzarlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1 milyon dolara Batmobil Cemalizim Otomobil Haberleri 3 18 Ekim 2009 20:09